× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξεπέρασαν τις 6.300 οι ακυρώσεις πτήσεων

Εργαζόμενοι των εταιριών –κυρίως πιλότοι– βρίσκονται σε καραντίνα το Σαββατοκύριακο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/12/2021

Ξεπέρασαν τις 6.300 οι ακυρώσεις πτήσεων

Περισσότερες από 6.300 πτήσεις ακυρώθηκαν από αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, με την παραλλαγή Όμικρον να διαταράσσει τα ταξίδια κατά τη διάρκεια των εορτών, καθώς εργαζόμενοι των εταιριών –κυρίως πιλότοι– βρίσκονταν σε καραντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τον νεότερο απολογισμό του εξειδικευμένου ιστότοπου Flightaware, χθες, Σάββατο, καταγράφηκαν σχεδόν 2.800 ακυρώσεις, εκ των οποίων οι 970 ήταν πτήσεις που συνδέονταν με τις ΗΠΑ, είτε διεθνείς είτε εσωτερικές.

Την Παρασκευή, καταγράφηκαν περίπου 2.400 ακυρώσεις σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία ήδη αναμένει πάνω από 1.100 ματαιώσεις πτήσεων σήμερα Κυριακή.

Πιλότοι, ιπτάμενοι φροντιστές και άλλα μέλη πληρωμάτων έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω έκθεσής τους στην Covid, γεγονός που οδήγησε τις εταιρίες Lufthansa, Delta αλλά και την United Airlines να ακυρώσουν πτήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Flightaware, η εταιρία United Airlines αναγκάστηκε να ακυρώσει σχεδόν 439 πτήσεις την Παρασκευή και το Σάββατο, περίπου το 10% αυτών που ήταν προγραμματισμένες. «Η έξαρση των κρουσμάτων Όμικρον σε όλη τη χώρα αυτή την εβδομάδα είχε άμεσο αντίκτυπο στα πληρώματά μας και τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία μας», ανέφερε η αμερικανική εταιρία, προσθέτοντας ότι προσπαθεί να βρει λύσεις για τους επιβάτες που επηρεάστηκαν από τις ακυρώσεις.

Το παράδοξο της Κίνας 

Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρίες ήταν αυτές με τις περισσότερες ακυρώσεις: η China Eastern ακύρωσε σχεδόν 540 πτήσεις, πάνω από το ένα τέταρτο των προγραμματισμένων δρομολογίων, ενώ η Air China ακύρωσε 267 πτήσεις, επίσης περίπου το ένα τέταρτο των προγραμματισμένων πτήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα στοιχεία προκαλούν εύλογο προβληματισμό καθώς η Κίνα ανακοίνωσε χθες μόλις 206 κρούσματα σε εθνικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα η Κίνα ανακοίνωσε 155 κρούσματα στη βορειοδυτική πόλη Σιάν, μία πόλη 13 εκατομμυρίων κατοίκων, που εισήλθε σε τέταρτη ημέρα lockdown.

Η εξέλιξη αυτή αύξησε τον εθνικό ημερήσιο απολογισμό μολύνσεων σε 158, τον υψηλότερο από τότε που η Κίνα κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την έξαρση που σημειώθηκε στη χώρα στις αρχές του 2020.

Συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων εισαγόμενων μολύνσεων, η ηπειρωτική Κίνα επιβεβαίωσε 206 νέα κρούσματα την 25η Δεκεμβρίου, συγκριτικά με 140 μία ημέρα νωρίτερα. Δεν καταγράφηκαν νέοι θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό τους να παραμένει, επισήμως, στους 4.636. Η ηπειρωτική Κίνα είχε επιβεβαιώσει 101.077 περιστατικά Covid-19 έως τις 25 Δεκεμβρίου.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στον φασισμό και τον πόλεμο

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 – 1974 για την συμπλήρωση 57 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η βίζα των Τούρκων είναι δικό μας επίτευγμα»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλά στο «Ν» για την βίζα express, τις εξωστρεφείς δράσεις, τα μεγάλα έργα, τα ομοφοβικά σχόλια και τη μήνυση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελεονώρα Μελέτη υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τη Ν.Δ.

Η τηλεπαρουσιάστρια αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ
ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποιούν για την ασφάλεια των πτήσεων

Σε 14 αεροδρόμια της χώρας ανάμεσα τους και το αεροδρόμιο Μυτιλήνης οι έλεγχοι της εναέριας κυκλοφορίας θα γίνονται από εικονικούς πύργους ελέγχου
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή από την οικογένεια του