× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γαλλία: Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού

Την παραμονή των Χριστουγέννων ανακοινώθηκαν 94.124 νέα κρούσματα. Οι νοσηλευόμενοι έφθασαν στους 16.200

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/12/2021

Γαλλία: Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Νέο ρεκόρ μολύνσεων από την Covid-19 κατέγραψε σήμερα η Γαλλία, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να πλησιάζει τα 100.000, γεγονός που ανάγκασε την κυβέρνηση να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη για την πανδημία την Δευτέρα, προκειμένου να συζητηθεί η πιθανότητα λήψης περαιτέρω μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 94.124 νέα κρούσματα ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων έφτασε σε υψηλό επταμήνου, στους 16.200. Το τελευταίο 24ωρο άλλοι 167 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 122.462 από την αρχή της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται στα 8,98 εκατομμύρια, γεγονός που κατατάσσει τη Γαλλία στην έβδομη θέση στον κόσμο. Νωρίτερα σήμερα, το Ελιζέ ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συγκαλέσει σύσκεψη για την Covid-19 την Δευτέρα, στις 17.00 (ώρα Ελλάδας) και θα ακολουθήσει αμέσως η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

 

Η οικονομία σε κίνδυνο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παύση εργασίας λόγω της Όμικρον θα είναι ο επόμενος οικονομικός εφιάλτης, μετά από εκείνον του πρώτου κύματος της πανδημίας; Η ανησυχία εντείνεται για μια ενδεχόμενη γενικευμένη αποδιοργάνωση λόγω της καταιγίδας κρουσμάτων που αναμένεται τον Ιανουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τομείς που κινδυνεύουν από την απουσία των εργαζομένων λόγω των «εκατοντάδων χιλιάδων» κρουσμάτων την ημέρα είναι πολλοί, επισήμανε ο Ολιβιέ Γκερέν, μέλος του γαλλικού Επιστημονικού Συμβουλίου. Μεταξύ άλλων, η διανομή τροφίμων, η ασφάλεια, η ενέργεια, οι μεταφορές, οι τηλεπικοινωνίες, η υγεία.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, εξέφρασε ανησυχίες για μια «πιθανή αποδιοργάνωση ορισμένων υπηρεσιών ζωτικής σημασίας».

Η παραλλαγή Όμικρον δεν έχει γίνει ακόμη η επικρατούσα στη Γαλλία και δεν προκαλεί μαζικές καραντίνες λόγω πολλών θετικών κρουσμάτων ή επαφών με ασθενείς. Όμως τα προειδοποιητικά σημάδια είναι εδώ και οι προβολείς στρέφονται στο έκτο κύμα που αναμένεται τον Ιανουάριο.

Στο σιδηροδρομικό δίκτυο, η εταιρεία SNCF διαπιστώνει κάποια μικροπροβλήματα στον προαστιακό, όχι όμως και στις κεντρικές γραμμές. Η RATP «δεν ανησυχεί προς το παρόν» και τα Ταχυδρομεία δηλώνουν ότι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Στις αερομεταφορές, η Air France δεν έχει τόσους πολλούς πιλότους ή άλλα μέλη του πληρώματος σε καραντίνα ώστε να αναγκαστεί να ακυρώσει πτήσεις.

Ωστόσο η σκανδιναβική εταιρεία SAS υποχρεώθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη να ακυρώσει δεκάδες πτήσεις λόγω της απουσίας των ασθενών εργαζομένων της. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και η Lufthansa στις διεθνείς πτήσεις, χωρίς πάντως να επιβεβαιώσει ότι η αιτία ήταν η παραλλαγή Όμικρον. Σήμερα, σε όλον τον κόσμο ακυρώθηκαν πάνω από 2.000 πτήσεις, οι περισσότερες στις ΗΠΑ.

Στις βιοτεχνίες και τις μικρές οικοδομικές εταιρείες, έναν τομέα που ήδη πλήττεται από ελλείψεις προσωπικού, «οι στενές επαφές και τα θετικά κρούσματα σημαίνουν ότι χάνουμε εργατικό δυναμικό και θα είναι δύσκολο να καλύψουμε» το κενό, σχολίασε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Capeb Ζαν-Κριστόφ Ρεπόν, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανιστεί καθησυχαστική, με τον υπουργό Υγείας Ολιβιέ Βεράν να δηλώνει ότι υπάρχει «πρόβλεψη» ώστε η χώρα να συνεχίσει να λειτουργεί στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, των μεταφορών και της οικονομίας. «Πρέπει να αποφύγουμε το φαινόμενο της παράλυσης της χώρας», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση, σε μια περίοδο που πολλοί τομείς υπάρχει πιθανότητα να ζητήσουν βοήθεια.

Η κυβέρνηση συστήνει θερμά την τηλεργασία, όμως το 44% του ενεργού εργατικού δυναμικού δηλώνει ότι δεν έχει τέτοια δυνατότητα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου από το ινστιτούτο Harris για λογαριασμό του υπουργείου Εργασίας.

Εκ των πραγμάτων, αυτό ισχύει για τα θεάματα, όπου λόγω της εκτόξευσης των κρουσμάτων ακυρώθηκαν παραστάσεις στο Moulin Rouge, το Crazy Horses, το Théâtre Mogador στο Παρίσι, θυμίζοντας τις μαύρες ημέρες της άνοιξης του 2020.

Λόγω αυτού του κινδύνου, η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει τα πρωτόκολλα καραντίνας. Ο Βεράν τόνισε ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα (...) ένας όχι αμελητέος αριθμός ανθρώπων να διαπιστωθεί, την ίδια περίοδο, ότι είναι στενές επαφές ή θετικά κρούσματα, έστω και χωρίς συμπτώματα».

[ΠΗΓΗ]

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Στα 81 δολάρια υποχώρησε το πετρέλαιο

Πιέσεις στις διεθνείς τιμές από την προοπτική συμφωνίας για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ
Στα 81 δολάρια υποχώρησε το πετρέλαιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία τους και ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος
Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα

Κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου – Η ένταση ξεπερνούσε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει το νομικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ενοικίων

Η κατάργηση του άρθρου 989 απλοποιεί τις διαδικασίες και επιταχύνει την είσπραξη οφειλών – Τι ισχύει για τις εκκρεμείς υποθέσεις
Αλλάζει το νομικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ενοικίων
ΕΛΛΑΔΑ

Στα πρώτα σπίτια της Ψάθας η φωτιά

Αγωνία για αγνοούμενο κτηνοτρόφο στη Βένιζα
Στα πρώτα σπίτια της Ψάθας η φωτιά
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Στη Χίο η ύφανση γίνεται μουσική στο σχολείο Βολισσού

Πολυμεσική περφόρμανς, εργαστήρια για παιδιά και δωρεάν ξεναγήσεις στο πρόγραμμα της DEO
Στη Χίο η ύφανση γίνεται μουσική στο σχολείο Βολισσού
ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη διαγραφή στην «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

Η Μαρία Καρυστιανού θέτει εκτός κινήματος τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου Θανάση Αυγερινό
Πρώτη διαγραφή στην «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επτά υδροφόρες και έξι ομάδες στην πυρκαγιά του Πλωμαρίου

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αποτιμά τη συμβολή της στην επιχείρηση
Επτά υδροφόρες και έξι ομάδες στην πυρκαγιά του Πλωμαρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πένθος στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λήμνου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας αποχαιρετούν την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης Κωνσταντίνα Κουρκουραΐδου
Πένθος στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

Είχε διατελέσει βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας επί σειρά ετών
Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο νεκροί από τη σύγκρουση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων

Ανείπωτη τραγωδία στην δυτική Αττική
Δύο νεκροί από τη σύγκρουση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκρούστηκαν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα στη δυτική Αττική

Σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες οι προσπάθειες πυρόσβεσης
Συγκρούστηκαν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα στη δυτική Αττική