× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δικάζεται στις 18 Μαρτίου για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Πέτρος Φιλιππίδης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/12/2021

Δικάζεται στις 18 Μαρτίου για έναν βιασμό και δύο απόπειρες
' χρόνος ανάγνωσης

Σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τρεις κατηγορίες βαριάς σεξουαλικής βίας παραπέμπεται ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.


Το δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα που εξέδωσε κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Ευθυμίας Στάμου, που εισηγήθηκε την παραπομπή του επιφανούς ηθοποιού, προσωρινά κρατούμενου για την υπόθεση, για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού κατά γυναικών συναδέλφων του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πρόταση επισημαίνεται πως οι τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν τον καλλιτέχνη αναφέρονται σε πραγματικά περιστατικά και απορρίπτεται ο ισχυρισμός του κ. Φιλιππίδη πως οι παθούσες στράφηκαν εναντίον του «για λόγους δημοσιότητας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο ηθοποιός φέρεται να βίασε μία συνάδελφό του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ηθοποιός κρατείται από τον περασμένο Ιούλιο μετά την απολογία του, καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν μεταξύ άλλων πως είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων. Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα αν επανερχόταν στα επαγγελματικά του καθήκοντα, γεγονός που, σύμφωνα με την απόφαση προφυλάκισης του, συνάγεται από την «μακρά περίοδο δράσης του, από το 2008 έως και το 2014, κατά την οποία φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη - θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε σε πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος των θυμάτων του».

Οι καταγγελίες κατά του Φιλιππίδη
Οι αναφορές των γυναικών που «καίνει» τον Πέτρο Φιλιππίδη είναι τρεις. Η πρώτη αφορά καταγγελία βιασμού, η οποία φέρεται να έλαβε χώρα το 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έχει καταθέσει ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο «Ήβη» για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε. Η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Με χρόνο τέλεσης το 2010 και το 2014, φέρονται να είναι οι δύο απόπειρες βιασμού που έχει αποδοθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη. Συγκεκριμένα, η πρώτη καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι πήγε στο καμαρίνι του και επαγγελματικούς λόγους -να συζητήσουν για ένα ρόλο- και όταν ο κωμικός της επιτέθηκε, εκείνη διέφυγε.

Η δεύτερη γυναίκα έχει καταθέσει -κατά πληροφορίες- ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καταγγέλλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.



ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έργα ψηφιακού μετασχηματισμού 470.000 ευρώ στον Δήμο Λήμνου

«Έξυπνες» εφαρμογές σε υγεία, πολιτισμό, τουρισμό και πολιτική προστασία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
ΕΛΛΑΔΑ

Από τα social media ενημερώνονται οι Έλληνες

Τα social media εκτοπίζουν την τηλεόραση ως βασική πηγή ενημέρωσης – 58% των Ελλήνων εκτεθειμένοι σε παραπληροφόρηση
ΕΛΛΑΔΑ

Κοινό μέτωπο κατά της ευλογιάς με καθυστέρηση 15 μηνών

Ταχύτερες διαδικασίες για την ταφή των θανατωθέντων ζώων και την χορήγηση των αποζημιώσεων υποσχέθηκε η κυβέρνηση