× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Γιάννης Μπουρνούς στη Διαρκή Επιτροπή Εθνική Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει το δεσμοφύλακα της Ευρώπης»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/12/2021

Ο Γιάννης Μπουρνούς στη Διαρκή Επιτροπή Εθνική Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

Στο περιθώριο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2022, συνεδρίασε η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στην οποία συμμετείχε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς. Στην Επιτροπή είχαν προσκληθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, για να παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην παρέμβασή του ο Γ. Μπουρνούς επισήμανε «την πολιτική διοικητικού σαδισμού που ακολουθεί η κυβέρνηση ενάντια στους αιτούντες διεθνή προστασία, με την κουτοπόνηρη προσδοκία ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στη χώρα. Η κυβέρνηση αγνοεί τη βασική πολιτική διάσταση του προβλήματος που είναι η ανάγκη κεντρικής ευρωπαϊκής διαχείρισης με την εμπλοκή όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως εκείνων που αποτελούν προορισμό των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών. Πρόκειται ακριβώς για πολιτικό και όχι επιχειρησιακό πρόβλημα».

«Αντιθέτως, συνέχισε ο κ. Μπουρνούς, η Ελλάδα αναλαμβάνει ρόλο χωροφύλακα και δεσμοφύλακα για λογαριασμό συντηρητικών κυβερνήσεων των πιο εύπορων και ισχυρών χωρών. Το αντάλλαγμα για την ανάληψη ενός τέτοιου ρόλου είναι ένας πακτωλός εκατομμυρίων για νέες δομές, καμπάνιες και σχετικές υπηρεσίες που καταλήγουν συχνά σε καθόλου «άγνωστες» εταιρείες. Το είδαμε και στην περίπτωση της δρομολογημένης κατασκευής του νέου ΚΥΤ στη Βάστρια, που έχει προϋπολογισμό 87,5 εκατομμύρια ευρώ και ανάδοχο εταιρία τον «εθνικό εργολάβο» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.».

«Μόνη λύση, υπογράμμισε ο Γ. Μπουρνούς, είναι η υποχρεωτική αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων με αναλογική κατανομή τους σε όλα τα κράτη-μέλη της Ένωσης. Με γρήγορες, τυποποιημένες διαδικασίες, που θα αποτρέπουν τη συμφόρηση στα νησιά και, ασφαλώς, ελεύθερη μετακίνηση στις χώρες της Ένωσης, για όσους τελικά λαμβάνουν άσυλο.».

«Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατέληξε ο Γ. Μπουρνούς, ξεσκέπασε την υποκρισία της κυβέρνησής σας και όλων των άλλων δεξιών και ακροδεξιών κυβερνήσεων της Ε.Ε., σαν αυτές των καθολικών στην Πολωνία και την Ουγγαρία, που ομνύουν στο όνομα των χριστιανικών αξιών και της χριστιανικής Ευρώπης και την ίδια στιγμή πολιτεύονται με ξενοφοβία και εκδικητικότητα έναντι των πιο αδύναμων».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

O Σύλλογος Μεσιτών Λέσβου στην 4η Premium Real Estate Expo

Στις ανερχόμενες αγορές ακινήτων η Λέσβος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε κίνδυνο τα πεύκα και ο καστανιώνας στη Λέσβο

Συζήτηση με αφορμή την ξήρανση των πεύκων στο Δήμο Μυτιλήνης και την εμφάνιση νέου μύκητα στον καστανιώνα της Αγιάσου, στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από ερώτηση της αντιπολίτευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τέσσερις ψηφιακές παρεμβάσεις στον Δήμο Μυτιλήνης

Εγκρίθηκαν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Μηλένα Κοντού

Τεράστια επιτυχία για την Μυτιληνιά αθλήτρια του Ναυτικού ομίλου Μυτιλήνης Μηλένα Κοντού, η οποία τσέκαρε το ένα από τα δύο «χρυσά» εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Σάκης Αρναούτογλου

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ επισκέπτεται τη Λέσβο στις 23 και 24 Μαΐου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο «Κόσμος» παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιό του

Ένα ψηφοδέλτιο, με 58% γυναίκες, που απαρτίζεται από ανθρώπους καταξιωμένους στον επαγγελματικό και επιστημονικό τους βίο, αλλά και ανθρώπους της καθημερινότητας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο κύκλος του νερού, η ρύπανση και η κομποστοποίηση

Ολοκληρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο για τα παιδιά της Β' τάξης στο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματικό εργαστήρι Ξερολιθιάς από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παράκληση για τους μαθητές

Την Κυριακή 26 Μαΐου στον ναό του Αγίου Θεράποντα στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

2η η Πανεπιστημονική για την κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στη Λέσβο

Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στην παράταξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς στη Λέσβο

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το νησί την Παρασκευή 24 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Απόστολος Πατέστος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Εκλέχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης