× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας

Μετά από μάχη με τον κορονοϊό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/12/2021

Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Γιώργος Τράγκας  δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης στα 72 του χρόνια μετά από μάχη με τον κορονοϊό.

Όλα ξεκίνησαν στις 30 Νοεμβρίου, όταν ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ότι νοσεί με κορονοϊό. «Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη», ανακοίνωνε το απόγευμα της Τρίτης ο δημοσιογράφος, ωστόσο τίποτα δεν προμήνυε όλα όσα θα ακολουθούσαν στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγες ημέρες αργότερα, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, ενώ στις 9 Δεκεμβρίου έγινε γνωστό ότι διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» όπου νοσηλευόταν.

Τις επόμενες ημέρες, ο γνωστός δημοσιογράφος μπήκε στο μηχάνημα τεχνητού νεφρού καθώς επιδεινώθηκε και η νεφρική του λειτουργία και τελικά δεν άντεξε με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τράγκας
Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ο πατέρας του εργαζόταν ως γυναικολόγος. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες. Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Εκτός από δημοσιογράφος, στον χώρο του Τύπου διατέλεσε και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva, η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούργιο ΣΚΑΪ τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond)), ως πολιτικός σχολιαστής.

Ο Τράγκας έγινε γνωστός από περιστατικό που συνέβη το 1988, όταν όντας ανταποκριτής του Ελεύθερου Τύπου στο νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου, πραγματοποιούσε ρεπορτάζ όταν νοσηλευόταν ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου. 

Στο ραδιόφωνο διατηρούσε εκπομπή στον αυτοδιαχειριζόμενο Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εξέδιδε, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio. Παλαιότερα είχε εκπομπή στα Παραπολιτικά 90.1 FM και για μία επταετία, στον Real FM 97.8. Η εκπομπή που είχε στον Crash Radio μεταδιδόταν και τηλεοπτικά μέσω του περιφερειακού σταθμού Δίον TV στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ προηγουμένως, η ίδια εκπομπή μεταδιδόταν από το Euro TV (επίσης στην Κεντρική Μακεδονία), ενώ είχε εκπομπή και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Βεργίνα TV και στο Νέο Epsilon Θεσσαλονίκης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνεχίζεται το θρίλερ με το ΟΣΔΕ του 2025

Δυνατότητα υποβολής ΚΑΕΚ σε ιδιοκτησίες χωρίς ΑΤΑΚ, έως 20 στρέμματα ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠE
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη βουτιά έκανε πληθωρισμός στην Ελλάδα

Η αποκλιμάκωση στην Ελλάδα αποδίδεται κυρίως στη σημαντική μείωση των τιμών της ενέργειας
ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγέλλουν περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποσύρουν τη συμμετοχή τους στην απεργία της ΑΔΕΔΥ μετά τη δικαστική απόφαση, αλλά δηλώνουν έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας υποστελέχωση, υπερεργασία και κίνδυνο επιδείνωσης των καθυστερήσεων έως το 2028.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανέλαβε καθήκοντα ο Γιώργος Καμπούρης στο Νοσοκομείο Σάμου

Ο πρώην διοικητής του Γ.Ν. Μυτιλήνης ανέλαβε με αίσθημα ευθύνης και στόχο την ενίσχυση των υγειονομικών υπηρεσιών στα ακριτικά νησιά
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας

Τι απαγορεύεται από την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτικά δάνεια‑φαντάσματα που δεν σβήνουν ποτέ!

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αποκαλύπτουν δάνεια δεκαετιών, πιστωτικές κάρτες με πολυετείς οφειλές και αναχρηματοδοτήσεις που γεννούν σοβαρά ερωτήματα διαφάνειας και λογοδοσίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η χώρα έχει ανάγκη νόμιμης μετανάστευσης» τόνισε ο Ανδρουλάκης στο «Ν»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέφυγε να δεσμευτεί για το αν θα λειτουργήσει η νέα δομή στη Βάστρια, δίνοντας έμφαση σε μια συνολική πολιτική
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο τραπέζι η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση

Οι σημερινοί 55άρηδες δεν πρόλαβαν τις πρόωρες εξόδους των προηγούμενων γενεών, αλλά θα κληθούν να εργαστούν περισσότερο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βλάττας: «Δώστε δικαίωμα υπογραφής στους στρατιωτικούς κτηνιάτρους»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα της Λήμνου με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών τονίζει πως συνεχίζει να υπολειτουργεί η Κτηνιατρική Υπηρεσία του νησιού καθώς δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής οι στρατιωτικοί κτηνίατροι
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα πυροσβεστικά οχήματα στα αεροδρόμια από την Fraport

17 νέα οχήματα για τα 11 αεροδρόμια της χώρας
ΚΟΣΜΟΣ

Θα πάει στην φυλακή ο Σαρκοζί

Δεν θα παραδεχτώ ποτέ την ενοχή μου δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων την 1η Οκτωβρίου

Δείτε εδώ τις ώρες αναχώρησης και άφιξης των πλοίων «Νήσος Σάμος» και «Διαγόρας»