× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η κυβέρνηση καταστρέφει την υγεία και την ζωή των πολιτών»

Κριτική της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στους ανασφάλιστους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/12/2021

«Η κυβέρνηση καταστρέφει την υγεία και την ζωή των πολιτών»

«Η κυβέρνηση της ΝΔ στερεί από τους ανασφάλιστους τη δυνατότητα να συνταγογραφούνται τα φάρμακά τους από ιδιώτες γιατρούς και τους περιορίζει μόνο σε δημόσιες δομές» επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο 4368/2016 εξασφάλισε για πρώτη φορά την εγγυημένη και δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων πολιτών (2.5 εκατομμύρια συμπολιτών μας) μετά από μια 5ετία υγειονομικού αποκλεισμού.

Με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ όποιος πολίτης είχε χάσει την ασφαλιστική του ικανότητα λόγω οικονομικής κρίσης, μπορούσε πέραν της δωρεάν περίθαλψης στις δημόσιες δομές υγείας, να απευθυνθεί και σε ιδιώτες γιατρούς για να συνταγογραφήσει φάρμακα και εξετάσεις. Τα φάρμακα μπορούσε να τα προμηθευτεί και από τα φαρμακεία και παράλληλα είχε τη δυνατότητα να κάνει εργαστηριακές εξετάσεις στα Νοσοκομεία.

Με τροπολογία του κ. Πλεύρη ακυρώνεται αυτή η ουσιαστική διευκόλυνση για τους ανασφάλιστους πολίτες. Πλέον οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται μόνο στα εξωτερικά ιατρεία των δομών δημόσιας υγείας και μόνο με ραντεβού για να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα τους και να γράψουν τις εξετάσεις τους. Να τονίσουμε ότι ανασφάλιστοι πολίτες δεν είναι μόνο οι άνεργοι συμπολίτες, όπου έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε, αλλά και πολλές άλλες κατηγορίες που το σύστημα για διάφορους λόγους τους βγάζει ανασφάλιστους, όπως συμπολίτες μας που έχουν συμπληρώσει μεν συντάξιμο χρόνο, αλλά όχι το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται εν μέσω μιας υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας σε μια απίστευτη ταλαιπωρία για το αυτονόητο δικαίωμα πρόσβασης σε φάρμακα και εξετάσεις, καθώς αφενός τα νοσοκομεία μας έχουν επιβαρυνθεί με τη διαχείριση της πανδημίας, αφετέρου η δυνατότητα πρόσβασης σε δημόσιες δομές Α`Βαθμιας Φροντίδας Υγείας για συνταγογράφηση είναι ακόμα πιο δύσκολη, λόγω της εγκατάλειψης και των ελλείψεων υγειονομικού προσωπικού. Τόσο στα νοσοκομεία όσο και στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, ακόμα και πριν την πανδημία τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία κλείνονταν μετά από μήνες.

Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει γονατίσει με μια κυβέρνηση σταθερή και αμετανόητη να φρονεί υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων. H τραγική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από αυτή την κυβέρνηση δεν έχει όρια. Kάθε απόφασή της να είναι πιο καταστροφική για την υγεία και τις ζωές των πολιτών.
Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι δημόσιο αγαθό και η πρόσβαση σε αυτό αποτελεί δικαίωμα όλων».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι