× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η κυβέρνηση καταστρέφει την υγεία και την ζωή των πολιτών»

Κριτική της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στους ανασφάλιστους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/12/2021

«Η κυβέρνηση καταστρέφει την υγεία και την ζωή των πολιτών»
' χρόνος ανάγνωσης

«Η κυβέρνηση της ΝΔ στερεί από τους ανασφάλιστους τη δυνατότητα να συνταγογραφούνται τα φάρμακά τους από ιδιώτες γιατρούς και τους περιορίζει μόνο σε δημόσιες δομές» επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο 4368/2016 εξασφάλισε για πρώτη φορά την εγγυημένη και δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων πολιτών (2.5 εκατομμύρια συμπολιτών μας) μετά από μια 5ετία υγειονομικού αποκλεισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ όποιος πολίτης είχε χάσει την ασφαλιστική του ικανότητα λόγω οικονομικής κρίσης, μπορούσε πέραν της δωρεάν περίθαλψης στις δημόσιες δομές υγείας, να απευθυνθεί και σε ιδιώτες γιατρούς για να συνταγογραφήσει φάρμακα και εξετάσεις. Τα φάρμακα μπορούσε να τα προμηθευτεί και από τα φαρμακεία και παράλληλα είχε τη δυνατότητα να κάνει εργαστηριακές εξετάσεις στα Νοσοκομεία.

Με τροπολογία του κ. Πλεύρη ακυρώνεται αυτή η ουσιαστική διευκόλυνση για τους ανασφάλιστους πολίτες. Πλέον οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται μόνο στα εξωτερικά ιατρεία των δομών δημόσιας υγείας και μόνο με ραντεβού για να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα τους και να γράψουν τις εξετάσεις τους. Να τονίσουμε ότι ανασφάλιστοι πολίτες δεν είναι μόνο οι άνεργοι συμπολίτες, όπου έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε, αλλά και πολλές άλλες κατηγορίες που το σύστημα για διάφορους λόγους τους βγάζει ανασφάλιστους, όπως συμπολίτες μας που έχουν συμπληρώσει μεν συντάξιμο χρόνο, αλλά όχι το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται εν μέσω μιας υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας σε μια απίστευτη ταλαιπωρία για το αυτονόητο δικαίωμα πρόσβασης σε φάρμακα και εξετάσεις, καθώς αφενός τα νοσοκομεία μας έχουν επιβαρυνθεί με τη διαχείριση της πανδημίας, αφετέρου η δυνατότητα πρόσβασης σε δημόσιες δομές Α`Βαθμιας Φροντίδας Υγείας για συνταγογράφηση είναι ακόμα πιο δύσκολη, λόγω της εγκατάλειψης και των ελλείψεων υγειονομικού προσωπικού. Τόσο στα νοσοκομεία όσο και στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, ακόμα και πριν την πανδημία τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία κλείνονταν μετά από μήνες.

Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει γονατίσει με μια κυβέρνηση σταθερή και αμετανόητη να φρονεί υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων. H τραγική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από αυτή την κυβέρνηση δεν έχει όρια. Kάθε απόφασή της να είναι πιο καταστροφική για την υγεία και τις ζωές των πολιτών.
Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι δημόσιο αγαθό και η πρόσβαση σε αυτό αποτελεί δικαίωμα όλων».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Νέες παρεμβάσεις αγροτικής οδοποιίας από τον Δήμο Μυτιλήνης

Ξεκινά έργο 117.000 ευρώ για τσιμεντοστρώσεις και καθαρισμούς τάφρων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το Ανατολικό Αιγαίο στο μάτι της κακοκαιρίας

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ προειδοποιεί για βροχές, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους μέχρι το Σάββατο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ένταση, αντιθέσεις και αλήθειες στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Η υπερδομή φυλακή της Βάστριας στο επίκεντρο μιας ιστορικής συζήτησης με αυτοδιοικητικούς και βουλευτές να ανοίγουν όλα τα χαρτιά τους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πρόληψη, εκπαίδευση, υποστήριξη: Το τρίπτυχο για την άνοια

Καλλονή και Μυτιλήνη φιλοξενούν κορυφαίες ομιλήτριες σε μια δράση με κοινωνικό αποτύπωμα από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου- Τι λέει ο Απ. Βαλτάς
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκτεταμένες ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Λήμνο

Αναφορά στην Βουλή κατέθεσε η Μαρία Κομνηνάκα και άλλοι βουλευτές τυου ΚΚΕ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέο δίκτυο φωτισμού στην Πλατεία Σαπφούς

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιώργος Κατζανός ευχαριστεί τους τεχνικούς της Αυτοεπιστασίας για την ολοκλήρωση μιας απαιτητικής παρέμβασης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου στη συνεδρίαση της GRECO στη Λεμεσό

Εκπροσώπησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο σε συζήτηση για διαφάνεια, δεοντολογία και ενίσχυση της ακεραιότητας στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δυο νταήδες χτύπησαν παιδιά στα Πάμφιλα

Συνελήφθησαν ένας 53χρονος και ένας 63χρονος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κατάφωρη αδικία για τη Λέσβο στο “Εξοικονομώ 2025”»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Λέσβου καταγγέλλει την ένταξη μόλις 13 αιτήσεων, τον αυθαίρετο «κόφτη» των 280 €/τ.μ. και ζητά πλήρη διαφάνεια και επανεξέταση του προγράμματος
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Έσπασε η σιωπή» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Έφηβες και έφηβοι στο προσκήνιο της μάχης κατά της έμφυλης βίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλάζει εικόνα η καρδιά της Μυτιλήνης

Οι λαμαρίνες απομακρύνονται, ολοκληρώνονται οι φυτεύσεις και η υπογειοποίηση των κάδων δίνει νέα πνοή στο κεντρικότερο σημείο της Μυτιλήνης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε καλάμια στο δρόμο του αεροδρομίου Μυτιλήνης

Τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο και σβήστηκε