× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εγκαίνια για το Radium Palace στην Αγία Παρασκευή

Έκθεση σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή με εναρκτήριες δράσεις το Σαββατοκύριακο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2021

Εγκαίνια για το Radium Palace στην Αγία Παρασκευή

Την έκθεση «Radium Palace» σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή παρουσιάζει η K-Gold Temporary Gallery σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκθεση δανείζεται τον τίτλο της από το θρυλικό ξενοδοχείο θερμοπηγών Κουρτζή που χτίστηκε στη Μυτιλήνη το 1911 ως ένας χώρος θεραπείας και αναψυχής. Περιλαμβάνει γλυπτά, φωτογραφίες, βίντεο, μουσική και αρχειακό υλικό που εστιάζουν στη σωματικότητα και τη μεταβαλλόμενη έννοια της φροντίδας μέσα από εναλλακτικές μεθόδους τόνωσης, διαλογισμού και αποσυμφόρησης. Οι καλλιτέχνες επανεξετάζουν την οπτική μας για τις διαπροσωπικές σχέσεις και την επαφή, επισημαίνοντας πως η επινοητικότητα σχετίζεται με την ευεξία στο πλαίσιο της κοινωνικής ενδυνάμωσης.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: John Baldessari, Κώστας Βαλιουτής, Lynda Benglis, Λυδία Δαμπασίνα, Μιλτιάδης Δίγκας, Mario Fantin, Kata Geibl, Bianca Otilia Ghiuzan, Saskia Janssen, Γεωργία Κοτρέτσος, András Ladocsi, Kali Malone, Sarah Michelle Riisager, Bárbara Wagner & Benjamin de Burca, Erwin Wurm, Μάρω Φασουλή

Εναρκτήριες δράσεις το Σαββατοκύριακο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, 7 το απόγευμα στην K-Gold Temporary Gallery: O DJ Χαράλαμπος Κουρκούλης aka Photoharrie, δημιουργεί ένα μοναδικό μουσικό περιβάλλον στον αύλειο χώρο. Παράλληλα, ο χορευτής Παναγιώτης Πολίτης παρουσιάζει μια μακράς διαρκείας δράση από επαναλαμβανόμενες χειρονομίες και πόζες, σε διάδραση με τα έργα και τους επισκέπτες.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, 11:30 στο Eressian Hotel & Hammam Spa: Αναγνώσεις κειμένων από καλλιτέχνες που συντονίζει η ηθοποιός Γεωργία Ξηρού, με συνοδεία χαλαρωτικών αφεψημάτων. Το ξενοδοχείο λειτουργεί ως χώρος δορυφόρος της έκθεσης και φιλοξενεί επιλεγμένα έργα. Συνδυάστε την επίσκεψη σας στην Ερεσό με μια θεραπεία στο παραδοσιακό χαμάμ ή ένα μασάζ.

——

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είσοδος ελεύθερη, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Για τα εγκαίνια, θα υπάρχει λεωφορείο από τη Μυτιλήνη μετ’ επιστροφής για τη μεταφορά των επισκεπτών στην Αγία Παρασκευή. Αναχώρηση από το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων (έναντι Βασιλόπουλου) το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα. Κρατήσεις: 6942202222.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποστηρικτές: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Europe for Citizens Programme of the European Union, Austrian Embassy in Athens, United Colors of Benetton

Δημιουργικοί Συνεργάτες: Eressian Hotel & Hammam Spa, Art for Remembrance

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή