× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; Βάλεσης και Γιαννάκα... δεν ρωτήθηκαν για την επίσκεψη του Πάπα!

Αυτοαναγορευθέντες σε ρόλο υπερασπιστών «της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης του Λεσβιακού λαού» δυο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι χαρακτηρίζουν «ανεπιθύμητο» τον Πάπα Φραγκίσκο στο νησί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2021

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; Βάλεσης και Γιαννάκα... δεν ρωτήθηκαν για την επίσκεψη του Πάπα!

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο εν έτει 2021 δυο ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Κύτελη προχώρησαν σήμερα ως μη όφειλαν και χωρίς καμία αρμοδιότητα στο ατόπημα του χαρακτηρισμού του ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας ως «ανεπιθύμητου» στο νησί. Και μάλιστα όταν ο Πάπας θα έρθει στη Λέσβο συνοδευόενος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δήλωση τους οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι υπερασπίζονται την (απειλούμενη από ποιόν;) ελληνικότητα της Λέσβου και τον ορθόδοξο χαρακτήρα του νησιού.

Αναλυτικά αναφέρουν (έχει τηρηθεί η σύνταξη και η ορθογραφία του κειμένου):

«Την Κυριακή 5/12/2021 έρχεται ο Πάπας Φραγκίσκος στην Μυτιλήνη για δεύτερη φορά μετά τον Απρίλιο του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον συνοδεύουν 77 δημοσιογράφοι, ενώ άλλοι 200 από 19 χώρες έχουν λάβει διαπίστευση για να καλύψουν το γεγονός, με κυρίαρχο θέμα της ατζέντας του, το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ επίσκεψη στη Λέσβο θα είναι στο Κέντρο Υποδοχής στον Καρά Τεπέ, όπου θα απευθύνει ομιλία και θα τελέσει την προσευχή “Angelus”.

Φυσικά θα τον συνοδεύει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ανώτατοι πολιτιακοί παράγοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα ήμασταν ευτυχείς αν επισκεπτόταν την Λέσβο ολόκληρη ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας, ως ένα ορθόδοξο, χριστιανικό νησί με τεράστια θρησκευτική παράδοση και πλήθος Αγίων που μαρτύρησαν για την Πίστη τους, τιμώντας μαζί μ' αυτούς και τους κατοίκους της Λέσβου ολόκληρης για ό,τι πρόσφεραν μέχρι τώρα, εισπράττοντας τα ακριβώς αντίθετα.

Αλληλεγγύη και συμπόνεια έδωσαν και εισέπραξαν καταστροφή των περιουσιών τους, αύξηση της εγκληματικότητας, επέλαση κάθε λογής ΜΚΟ, διάλυση του τουρισμού, καταστροφή της οικονομικής ζωής του τόπου και άλλα. Ενώ παράλληλα κάποιοι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ πλουτίζουν, σε βάρος του συνόλου της Λεσβιακής κοινωνίας.

Και τώρα επιχειρείται να ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ πλέον και “επίσημα” η Λέσβος όχι απλώς ως προσφυγονήσι, αλλά με την παράλληλη δημιουργία των Υπερδομών, ως ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ στα διάφορα “πρότζεκτ” που έχουν έτοιμα και πλασσάρουν σιγά σιγά κάθε λογής ΜΗΤΑΡΑΚΗΔΕΣ, πάντα για το καλό μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΠΑΤΑΣΘΕ κύριοι...ο Λεσβιακός λαός έχει και ΜΝΗΜΗ και ΛΟΓΙΚΗ και πολλά άλλα που εσείς έχετε απωλέσει προ πολλού, αν ποτέ τα είχατε...Και πάνω απ' όλα έχει σε μεγάλο βαθμό την ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ, βαθειά ριζωμένη μέσα του.

Ως Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μυτιλήνης λοιπόν, και ως το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι για εμάς, για τους λόγους που προαναφέραμε και μόνο, ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ.

Καλούμε δε τον Δήμαρχο, Περιφερειάρχη, Βουλευτές, Ιεράρχες, να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το ταξίδι αυτό και τους λόγους για τους οποίους γίνεται.».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊού, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.