× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά, στη Δυτική Λέσβο

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυροί νοτιάδες σε Άναξο, Αχλαδερή και στο δρόμο Μήθυμνας Εφταλούς

Δημοσίευση 30/11/2021

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά, στη Δυτική Λέσβο

Σοβαρά προβλήματα σε παραλιακές περιοχές του Δήμου Δυτικής Λέσβου έχουν προκαλέσει από χθες οι ισχυροί νοτιάδες που πλήττουν το Βόρειο Αιγαίο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή την ώρα όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου, Ανδρέας Αξής η θάλασσα έχει φουσκώσει και έχει βγει στη στεριά σε παραλιακούς οικισμούς του Δήμου. 

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η περιοχή της Ανάξου, όπου η θάλασσα βγήκε πολλά μέτρα έξω και σκέπασε όλη την παραλία χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ζημιές σε καταστήματα και επιχειρήσεις. 

«Ανάλογο φαινόμενο, σημειώνει ο Ανδρέας Αξής,  με θάλασσα που έχει βγει στη στεριά έχουμε στο δρόμο της Αχλαδερής προς τη Σκάλα Βασιλικών κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου και στο δρόμο Μήθυμνας - Εφταλούς, όπου η θάλασσα έβγαλε φερτά υλικά προς τα έξω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλες αυτές οι περιοχές θα καθαριστούν με μηχανήματα του δήμου όταν κοπάσουν οι ισχυροί νοτιάδες και η θάλασσα επανέλθει στην κανονική της στάθμη. Αυτή τη στιγμή που  τα νερά είναι έξω δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια ουσιαστική παρέμβαση. Στην περίπτωση της Ανάξου δε, θα χρησιμοποιηθεί ερπυστριοφόρο μηχάνημα για να στρωθεί η άμμος στην παραλία». 

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, οι ισχυροί νοτιάδες προκάλεσαν και πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές, χθες και σήμερα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες έπεσαν δύο μεγάλα δέντρα σε Αχλαδερή και Πτερούντα ενώ σήμερα είχαμε μία πτώση δέντρου που έκλεισε μάλιστα και το δρόμο στο δρόμο Πέτρας - Ανάξου. Άμεσα τα συνεργεία του δήμου παρενέβησαν προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο, ο οποίος είχε κλείσει εντελώς». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ