× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Έξυπνες συσκευές» στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου

Μια δράση του Εργαστηρίου Χωρικής Ανάλυσης, Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης (SAGISRS), του Τμήματος Γεωγραφίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/11/2021

«Έξυπνες συσκευές» στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου
' χρόνος ανάγνωσης

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 το Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης, Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης (SAGISRS), του Τμήματος Γεωγραφίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ερευνητικού προγράμματος Πράσινο Ταμείο: «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2020», Άξονας προτεραιότητας 2: Καινοτόμες Δράσεις – Έξυπνες Πόλεις με τίτλο Έξυπνες Συσκευές Καταγραφής Περιβαλλοντικών τιμών για Δημόσια Κτίρια, εγκατέστησε στο ιστορικό κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής, «έξυπνες συσκευές» με αισθητήρες για την παρακολούθηση και τη καταγραφή περιβαλλοντικών τιμών (θερμοκρασία, υγρασία, ποιότητα αέρα, κ.α.).

Το έργο στοχεύει στην έξυπνη παρακολούθηση περιβαλλοντικών παραμέτρων εντός και εκτός των δημόσιων κτιρίων, πληροφορώντας το κοινό και τη διοίκηση ώστε να λαμβάνουν αποφάσεις για την καλύτερη διαχείριση πόρων όπως θέρμανση, φωτισμός, εξαερισμός κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συσκευές που εγκαταστάθηκαν είναι διακριτικές στο χώρο (δεν θα επηρεάζουν την αρχιτεκτονική και αισθητική του κτιρίου), ασφαλείς τόσο ως προς την χρήση τους, όσο και απέναντι στους παρευρισκόμενους στο κτίριο καθώς και στο περιβάλλον. Οι έξυπνες συσκευές σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, αξιοποιώντας τεχνικές “Διαδικτύου Των Πραγμάτων” (Internet of Things).

Παράλληλα, η ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου που αποτελούνταν από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του έργου, Επίκουρο Καθηγητή Δ. Καβρουδάκη, και τους υποψήφιους διδάκτορες Παναγιώτη Αγουρόγιαννη, Μάριο Μπάτσαρη και Σοφία Ζαφειρέλλη, πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Μανώλη Κουτουλάκη, Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτική Πολιτικής, τον κ. Παύλο Βουγιούκα – Μιχαλακέλη, Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τον κ. Δημήτρη Γαλανόπουλο προϊστάμενο της Διεύθυνσης Νησιωτικής Πολιτικής, για την συμβολή του έργου τόσο στην διαχείριση και εξοικονόμηση πόρων όσο και σε θέματα κλιματικής αλλαγής.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα