× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ για την εγκύκλιο του Υπουργείου Μετανάστευσης

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο εγκλωβισμός των ξεριζωμένων στα νησιά αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/11/2021

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ για την εγκύκλιο του Υπουργείου Μετανάστευσης

Προκλητική χαρακτηρίζει την προσπάθεια του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ, να μετατρέψει όπως λέει τις δομές στα νησιά σε φυλακές ξεριζωμένων, αναφερόμενη στην περίφημη εγκύκλιο η οποία από χθες έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα κόμματα και στους φορείς των νησιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ

Το νέο χθεσινό «παιχνίδι» με τις  εγκυκλίους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αποδεικνύει τις προθέσεις της κυβέρνησης να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και οι συμφωνίες με την ΕΕ, που μετατρέπουν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών. Η κατεύθυνση για αιτήσεις ασύλου στα ΚΥΤ ή σε άλλα κατάλληλα σημεία, όπως αναφέρεται, αποκαλύπτει ότι τα πανηγύρια για τη μείωση του αριθμού προσφύγων στα νησιά, είναι το προκάλυμμα για τη μεθόδευση  του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών σε δομές φυλακές.

      Προκλητική ήταν η προσπάθεια του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να μεταφέρει ουσιαστικά την αρμοδιότητα για τα νέα αιτήματα ασύλου μόνο στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Λέρο, Κω και Ορεστιάδα, όπου και θα οδηγούνταν υποχρεωτικά όλοι οι ξεριζωμένοι για την κατάθεση της αίτησής τους. Το γεγονός ότι το Υπουργείο έσπευσε να τα «μαζέψει άρον άρον» με νεότερη εγκύκλιο σε ορθή επανάληψη, μετά από την κατακραυγή, δεν αλλάζει την ουσία. Άλλωστε, η νεότερη εγκύκλιος παραμένει αόριστη και δημιουργεί ερωτηματικά για το ποιά είναι τελικά τα «κατάλληλα σημεία καταγραφής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

     Αντίθετα, η εγκύκλιος που αποσύρθηκε αποδεικνύει τις προθέσεις της κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας κυνικά ότι τα Νησιά και ο Έβρος έχουν μετατραπεί σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών. Γι’ αυτό και κατασκευάζονται οι νέες υπερδομές – φυλακές, τα λεγόμενα Κέντρα Ελεγχόμενης Κράτησης. Μόνο τα τρία νέα από αυτά, σε Έβρο, Λέσβο και Χίο, θα στοιχίσουν 176.576.000 Ευρώ!

     Αυτή η πολιτική, είναι αντιλαϊκή και αντιμεταναστευτική, και αποτελεί  τη συνέχεια και υλοποίηση των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων, που υπηρέτησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Απάντηση στην αθλιότητα και την ανθρώπινη τραγωδία που βιώνουν τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, είναι η σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, η κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

  Καλούμε τους νησιώτες να παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, μέσα από τους φορείς τους, για να μην περάσουν τα αντιδραστικά σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει και τη δεύτερη – ‘’διορθωτική’’ εγκύκλιο.  Να δυναμώσει η πάλη για:

  • Απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών.
  • Να μη φτιαχτεί καμία δομή – φυλακή και να κλείσουν οι υπάρχουσες.
  • Να πιέσει η κυβέρνηση ώστε  με ευθύνη της ΕΕ και της Ύπατης Αρμοστείας  του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, να φτιαχτούν επιτροπές ασύλου και μέσα στην Τουρκία, και από εκεί να ταξιδεύουν οι πρόσφυγες απευθείας για τις χώρες προορισμού τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... Φακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά