× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν πρόκειται ποτέ να ντροπιάσουμε τα όπλα μας»

Ηχηρό μήνυμα του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Κωνσταντίνού Φλώρου με αφορμή τη σημερινή Ημέρα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/11/2021

«Δεν πρόκειται ποτέ να ντροπιάσουμε τα όπλα μας»
' χρόνος ανάγνωσης

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με αφορμή τη σημερινή Ημέρα εορτασμού των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τεράστια προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, «προσφορά σε θυσίες, θυσίες ανείπωτες και σε αίμα, το αίμα όλων εκείνων που από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα έπεσαν ηρωικά στο βωμό του καθήκοντος, ποτίζοντας το δέντρο της Ελληνικής Ελευθερίας και κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην περίοδο της ειρήνης, οι οποίοι έχουν περάσει και αυτοί στο Πάνθεον των Αθάνατων Ηρώων της Ιστορίας μας».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τον ισχυρό και αποφασιστικό αποτρεπτικό παράγοντα που φρουρεί αποτελεσματικά τα ελληνικά και ταυτόχρονα τα ευρωπαϊκά σύνορα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, καθιστώντας την χώρα μας μια όαση ασφαλείας και σταθερότητας μέσα στην ταραγμένη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Φρουροί της Πατρίδας λοιπόν και αιώνιοι θεματοφύλακες του δυτικού πολιτισμού! Αυτό ακριβώς ήταν, είναι και θα παραμείνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις», διαβεβαίωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, με την ημερήσια διαταγή με την ευκαιρία του αυριανού εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Θεοτόκου «Υπερμάχου Στρατηγού του Γένους μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το μέλλον άλλωστε προδιαγράφεται ελπιδοφόρο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο λόγω της ένταξης νέου προσωπικού στις τάξεις μας, όσο και λόγω της επικείμενης απόκτησης νέων, υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων και μέσων που στα ικανά χέρια σας θα κάνουν τη διαφορά, εξασφαλίζοντας την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με ακόμα πειστικότερο τρόπο, και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας. Έτσι η Ελλάδα μας προοδεύει και ευημερεί μέσα σε ένα περιβάλλον ειρήνης που δημιουργεί η σκληρή ισχύς της χώρας, δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις της», σημείωσε περαιτέρω.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε:

«Η Ελληνική Πολιτεία και ο ελληνικός λαός τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά τους στο Έθνος σε καιρό πολέμων και κρίσεων, όπως και στον καιρό της ειρήνης.

Σας τιμά και σας ευχαριστεί για την άοκνη, πιστή και επιτυχή εκτέλεση της Αποστολής σας, που δεν είναι άλλη από την σκληρή προς πόλεμον προπαρασκευή και τη διατήρηση υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας έναντι οποιουδήποτε επιβουλέα, όποτε και εάν χρειασθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα προσέθεσε οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται «και στο πλευρό του Έλληνα πολίτη πάντοτε, έτοιμες και πρόθυμες να τον στηρίξουν με το προσωπικό και τα μέσα τους κάθε φορά που τον χτυπούν οι θεομηνίες και οι κάθε είδους έκτακτες κρίσεις και ανάγκες».

Προέτρεψε δε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων:

«Συνεχίστε έτσι λοιπόν, υψώνοντας τείχη αποτροπής, τείχη επίγεια, πλωτά κι εναέρια, με το κεφάλι ψηλά και το βλέμμα σας άγρυπνο, χωρίς να φοβάστε κανέναν και τίποτα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεχίστε έτσι μέχρι να το μάθουν και να το κατανοήσουν όλοι, και οι φίλοι, και οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας που ολοένα αυξάνονται, ελκυόμενοι από την αξιοπιστία μας και τον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζουμε στην ευρύτερη περιοχή, κυρίως όμως οι δυνητικοί επιβουλείς μας:

Ου καταισχυνώ τα όπλα τά ιερά! Καί την Πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω! Αυτό παραλάβαμε ως αιώνια προσταγή από τους προγόνους μας και σε αυτήν θα μείνουμε πιστοί με κάθε κόστος».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έργα ψηφιακού μετασχηματισμού 470.000 ευρώ στον Δήμο Λήμνου

«Έξυπνες» εφαρμογές σε υγεία, πολιτισμό, τουρισμό και πολιτική προστασία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
ΕΛΛΑΔΑ

Από τα social media ενημερώνονται οι Έλληνες

Τα social media εκτοπίζουν την τηλεόραση ως βασική πηγή ενημέρωσης – 58% των Ελλήνων εκτεθειμένοι σε παραπληροφόρηση
ΕΛΛΑΔΑ

Κοινό μέτωπο κατά της ευλογιάς με καθυστέρηση 15 μηνών

Ταχύτερες διαδικασίες για την ταφή των θανατωθέντων ζώων και την χορήγηση των αποζημιώσεων υποσχέθηκε η κυβέρνηση