× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέα εξόρμηση στη λιμνοδεξαμενή Μολύβου

Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/11/2021

Νέα εξόρμηση στη λιμνοδεξαμενή Μολύβου
' χρόνος ανάγνωσης

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θέλοντας να προάγουν τη γνωριμία του κοινού με τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου και το φυσικό πλούτο του Γεωπάρκου Λέσβου διοργανώνουν εξορμήσεις παρατήρησης φύσης στις προστατευόμενες περιοχές του νησιού.

Η νέα εξόρμηση στη λιμνοδεξαμενή Μολύβου θα πραγματοποιηθεί αυτό το  Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 κατά τις ώρες 08:00-11:00. Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή σε δύο ομάδες, στις 08:00 ή στις 09:30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση δεν είναι απαραίτητο να έχουν πρότερη εμπειρία στην παρατήρηση/δακτυλίωση πουλιών. Οι ομάδες δεν θα υπερβαίνουν τα 10 άτομα (για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του Covid-19) και για τη συμμετοχή σε αυτές θα πρέπει να προηγηθεί δήλωση συμμετοχής. Η δραστηριότητα προσφέρεται για ενήλικες και παιδιά (6 ετών και άνω), διαρκεί 1 περίπου ώρα και είναι δωρεάν.

Η δακτυλίωση, και αυτή τη φορά, συνδιοργανώνεται με επιστήμονες από το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης Πουλιών (Ε.Κ.Δ.Π). Οι δακτυλιωτές, προκειμένου να παγιδεύουν με δίχτυα και να χειρίζονται πουλιά, έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση από το ΕΚΔΠ και κατόπιν άδεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 22510-47033.

Απολογισμός εξόρμησης δακτυλίωσης στη Σκάλα Ερεσού

Την περασμένη Κυριακή 7 Νοεμβρίου, έγινε εξόρμηση στην κοίτη του Ψαροποταμού στη Σκάλα Ερεσού: «Λόγω των περιορισμένων, μέχρι στιγμής, βροχοπτώσεων, η κοίτη ήταν στεγνή στα ανάντη της γέφυρας σημεία που μπορούσαμε να προσεγγίσουμε. Εκεί, προχωρήσαμε στην ανάπτυξη ειδικών διχτυών σύλληψης πουλιών και στη συνέχεια στην δακτυλίωσή τους. Δακτυλιώθηκαν 22 πουλιά από 6 διαφορετικά είδη με πιο κοινά τον Κοκκινολαίμη και τον Μαυροσκούφη, χειμερινούς επισκέπτες και, επίσης, το Ψευταηδόνι, που παραμένει στους μικρούς και μεγάλους υγροτόπους του νησιού μας όλο το χρόνο. Οι συμμετέχοντες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα πουλιά που εμφανίζονται στον υγρότοπο του τόπου τους και να ενημερωθούν για τον τρόπο που μπορεί να μελετηθούν με σκοπό τη διατήρησή τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δράσεις για τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» με φορέα υλοποίησης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Περισσότερα για τα πουλιά, τη δακτυλίωση και τις προστατευόμενες περιοχές στη Λέσβο στον ιστότοπο του ΚΠΕΝ Καλλονής: www.lesvosbirds.gr και τη σελίδα του στο Facebook.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook. Τηλέφωνα επικοινωνίας 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: lesvospf@otenet.gr.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Απολογισμός για το 2ο Φεστιβάλ Νέων του Πλωμαρίου

Επιτυχημένη διοργάνωση από το Σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν ο Λέσβιος»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό των υγειονομικών

Το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Στρατής Σαμαράς καταγγέλλει την μη εκπλήρωση των κυβερνητικών υποσχέσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλευρό της Καισαριανής η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου

Καταγγέλλει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων και ποινικοποίησης της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα φωτιά στον καταυλισμό Ρομά στην Παγανή

Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στις ενορίες της Καλλιθέας Μυτιλήνης

Απεβίωσε ο αγαπημένος ιερέας που υπηρέτησε με σεμνότητα και αγάπη την τοπική Εκκλησία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε κατάσταση ακραίας ξηρασίας η Λέσβος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ