× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κλείσουμε την οικονομία»

Επίσημη δήλωση του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο συνάντησης με τους εκπροσώπους της εστίασης και του εμπορίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/11/2021

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κλείσουμε την οικονομία»
' χρόνος ανάγνωσης

υνάντηση με εκπροσώπους των φορέων του εμπορίου και της εστίασης πραγματοποίησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή συνεργασία για την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους επαγγελματίες της εστίασης και του εμπορίου για την υπευθυνότητα που ήδη δείχνουν στην εφαρμογή των νέων μέτρων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα ξαναπώ ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν. Οι εμβολιασμένοι δεν θα στερηθούν τις ελευθερίες τους και όποιοι ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προστατευτούν. Για να συμβούν, όμως, όλα αυτά ταυτόχρονα εκτός από την αστυνόμευση χρειάζεται προφανώς και συνεργασία και φαίνεται ότι με κύριο όπλο την πειθώ αυτήν την κατακτάμε», τόνισε στην έναρξη της σύσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Έτσι υπερασπίζεστε τη φήμη των επιχειρήσεών σας»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα έλεγα ότι από ένα σημείο και πέρα γινόμαστε εμείς οι ίδιοι οι αστυνόμοι της υγείας μας κι εσείς οι προστάτες της υγείας των υπαλλήλων και των πελατών σας», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

«Παράλληλα πιστεύω ότι έτσι υπερασπίζεστε και τη φήμη των επιχειρήσεων σας, γιατί θα ήταν ολέθριο από μία αμέλεια να στιγματιστούν ως εστίες μετάδοσης του κορονοϊού. Σε καμία περίπτωση μία μικρή αναστάτωση που δέχομαι ότι υπάρχει στη δουλειά σας δεν μπορεί να συγκριθεί με το όφελος που προσφέρει στην αγορά και στη χώρα η τήρηση των υγειονομικών μέτρων και βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί και με την απόφασή μας να παραμείνουμε ανοιχτοί και να μείνουν ανοιχτές οι οικονομικές δραστηριότητες όλο αυτό το διάστημα με τους κανόνες που έχουμε θεσπίσει».

«Τώρα έχουμε το εμβόλιο»

«Τα δύσκολα ως προς την οικονομία τουλάχιστον πέρασαν χάρη στα 42 δισεκατομμύρια των πόρων που κινητοποιήθηκαν συνολικά σε όλα τα επίπεδα», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η μεγάλη διαφορά από τα άλλα κύματα είναι ότι τώρα έχουμε το εμβόλιο. Και αυτός είναι ο λόγος που αναλογικά οι νοσηλείες και οι απώλειες - αν και δυστυχώς πολλές - δεν αντιστοιχούν στα κρούσματα και αφορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας», πρόσθεσε.

Απαρίθμησε, παράλληλα, τα τρία κλειδιά που θα ανοίξουν την πόρτα της εξόδου από την υγειονομική κρίση: 

  • ο εμβολιασμός όσων δεν έχουν πειστεί ακόμα να εμβολιαστούν,
  • η τρίτη δόση, η αναμνηστική δόση γι’ αυτούς που ήδη έχουν εμβολιαστεί και
  • τα καθημερινά μέτρα της υγιεινής. 

«Αποδίδει η πολιτική για τους εμβολιασμούς»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο  Πρωθυπουργός αναφέρθηκε, άλλωστε, στα ενθαρρυντικά στοιχεία των τελευταίων ημερών σε σχέση με τους εμβολιασμούς:

Θέλω να τονίσω ότι η πολιτική την οποία υιοθετήσαμε την τελευταία εβδομάδα φαίνεται να αποδίδει. Είχαμε 140.000 καινούργια ραντεβού, ραντεβού πρώτης δόσης και σχεδόν 200.000 ραντεβού τρίτης δόσης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν υπάρχει ένας σκληρός διχασμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας ακόμα οι οποίοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για διάφορους λόγους τους οποίους μπορεί να κατανοώ και να συμμερίζομαι, οι οποίοι είναι όμως διατεθειμένοι να πειστούν και έστω και τώρα να πάρουν την απόφαση να εμβολιαστούν. 

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε ότι έμποροι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στο χώρο  της εστίασης και κυβέρνηση είναι συνεργάτες,  αφού ο στόχος είναι κοινός και η αντιμετώπιση της πανδημίας συμβάλλει στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων.

Οι παράγοντες της αγοράς τόνισαν ότι στόχος είναι να μείνουν συνεχώς τα μαγαζιά ανοιχτά, ενώ ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός και στη διάρκεια της σύσκεψης, προκειμένου οι επαγγελματίες να κάνουν τον προγραμματισμό τους, ότι «δεν θα κλείσουμε».

Από την πλευρά των εκπροσώπων των φορέων τέθηκαν, επίσης, επιμέρους ζητήματα που αφορούν τους συγκεκριμένους κλάδους.

Στη συνάντηση  συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της  ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, ο Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, Αντώνης Μακρής και ο Διοικητής της ΕΑΔ, Άγγελος Μπίνης. 

Aπό κυβερνητικής πλευράς συμμετείχαν, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού,  Δημήτρης Τσιόδρας.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Εκπαίδευση του Βορείου Αιγαίου στο πρόγραμμα Deep Discovery Project

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης συμμετείχε στη συνάντηση κατάρτισης του προγράμματος στο Πολυτεχνείο της Καταλονίας.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Μας διαλύσατε»

Έντονες αποδοκιμασίες κατά Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Χίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην Έκθεση “Marathon Expo 2025”

Για 5η συνεχόμενη χρονιά δυναμική παρασία των νησιών μας στην έκθεση αθλητικών δραστηριοτήτων
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα: Οι πρώτοι 102.508 που μπαίνουν και 13.351 που κόβονται

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα του υπουργείου «Αλλάζω θέρμανση και θερμοσίφωνα» με πάνω από 13.000 δικαιούχους να κόβονται και άλλους 100.000 και να παίρνουν το «πράσινο φως»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Super Star και Blue Star Myconos στις άγονες γραμμές της Λήμνου

Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις του νησιού του Ηφαίστου ως τις 10 Ιανουαρίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Οι «Ενεργοί Πολίτες Λήμνου» ζωντανεύουν την ιστορία του σκύλου Ντικ

Σε συνεργασία με την Α΄ τάξη του Γυμνασίου Μούδρου και το Δημοτικό Σχολείο Κοντοπουλίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παρέμβαση Βλάττα για τη διακίνηση αμνοεριφίων της Λήμνου

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει ότι η εφαρμογή των προτάσεων αυτών είναι εφικτή και κρίσιμη, ώστε το 2025 να μη μετατραπεί σε ακόμη μια δύσκολη χρονιά για τον κτηνοτροφικό κόσμο των νησιών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τα αμνοερίφια της Λήμνου

Με ερώτηση του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά να επιτραπεί η εξαγωγή ζώων για άμεση σφαγή στην Λέσβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στις εκδηλώσεις της Χίου οι Πελοποννήσιοι της Λέσβου και ο Σύλλογος Επάνω Σκάλα

Συμμετείχαν στην παρέλαση για την απελευθέρωση του νησιού
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται πληρωμές για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Την καταβολή 26,5 εκατομμυρίων ευρώ εντός του Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Στέφανος Γκίκας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Οδεύει προς δημοπράτηση η παράκαμψη Αγίου Ισιδώρου στο Πλωμάρι

Ένα πολύπαθο έργο παίρνει επιτέλους τον δρόμο της υλοποίησης. Είχε χρηματοδοτηθεί αρχικά το 2017 από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου. Η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη έβαλε 1 εκατ. ευρώ ακόμη για να καλυφθεί ο προϋπολογισμός
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας για την «Ιθάκη»

Μίλησε για πρώτη φορά για το βιβλίο του «Ιθάκη» σε μια συζήτηση στο podcast Bookvoice, εξηγώντας τον λόγο που επέλεξε αυτόν τον τίτλο