× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρώτες σε νέα κρούσματα Ελλάδα και Γερμανία

Η Ευρώπη γίνεται ξανά επίκεντρο της πανδημίας λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/11/2021

Πρώτες σε νέα κρούσματα Ελλάδα και Γερμανία

Σε ανάλυση για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ευρώπη το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg δίνει πρωτιές στην Ελλάδα και την Γερμανία σε νέα κρούσματα. Η αναφορά αυτή γίνεται την στιγμή που στην Ελλάδα σταθεροποιούνται τα νέα ημερήσια κρούσματα πάνω από τα 6.000. Παράλληλα όμως βλέπουν το φως της δημοσιότητας εκτιμήσεις που αναφέρουν πως στην χώρα μας θα έχουμε νέα αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα στα 9.000 την ημέρα. Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση δέχεται σφοδρή κριτική από τους συνδικαλιστές της ΟΝΓΕ για την διαχείριση της πανδημίας στην χώρα. Ουσιαστικά η ΟΝΓΕ κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα για να ενισχύσει το σύστημα υγείας, κι επιπλέον έστειλε λάθος μηνύματα στον λαό με συνέπεια να έχουμε εξαιρετικά μεγάλο αριθμό νεκρών και διασωληνωμένων στην χώρα.
Το πρακτορείο Bloomberg σημειώνει πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, παρακολουθεί με ανησυχία την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τον περιφερειακό διευθυντή, Χανς Κλούγκε, να αναφέρει πως η περιοχή γίνεται ξανά το «επίκεντρο» της υγειονομικής κρίσης.
Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνεται αν λάβουμε υπόψιν πως στη Γερμανία καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων, με 37.120 μολύνσεις σε ένα εικοσιτετράωρο. Παράλληλα, περίπου 16 εκατομμύρια είναι οι ανεμβολίαστοι πολίτες στη χώρα, αν και οι αρχές προσπαθούν να αφοσιωθούν στο να πείσουν τους κατοίκους να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση.
Παράλληλα, η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το αντιικό χάπι της Merck για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με την κυβέρνηση να ζητάει «εγρήγορση» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προχωρώντας και στο μεγαλύτερο πρόγραμμα εμβολιασμού που έγινε ποτέ, κατά της γρίπης.
Αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα κορονοϊού και στη Γαλλία, όσο και στην Ιταλία, με τη γείτονα χώρα να βλέπει τους αριθμούς να ανεβαίνουν μετά και τις διαμαρτυρίες αντιεμβολιαστών, ωθώντας την κυβέρνηση να ανανεώσει την καμπάνια της υπέρ του εμβολιασμού.
Σε Δανία, Ουγγαρία και Τσεχία, καταγράφονται μερικοί από τους ταχύτερους ρυθμούς αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι κάποιες από αυτές τις χώρες έχουν εμβολιασμένους πολίτες σε ποσοστό πάνω από 75%.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία