× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εικόνες ντροπής από την επίθεση των ΜΑΤ στους ήρωες των πυρκαγιών

Καταγγελία για ακρωτηριασμό εποχικού πυροσβέστη από κροτίδα των ΜΑΤ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/11/2021

Εικόνες ντροπής από την επίθεση των ΜΑΤ στους ήρωες των πυρκαγιών
' χρόνος ανάγνωσης

Σε εκτεταμένη χρήση χημικών προχώρησαν οι άνδρες των ΜΑΤ κατά των πυροσβεστών που έκαναν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους πυροσβέστες και με κρότου λάμψης.Οι πυροσβέστες δέχθηκαν καταιγισμό από χημικά και τόνους νερό από την αύρα των ΜΑΤ.

Η αστυνομία έκανε, επίσης, χρήση της αύρας και προσπάθησε να διαλύσει τη συγκέντρωση των πυροσβεστών πετάγοντάς τους νερό. Η απροκάλυπτη επίθεση κατά των πυροσβεστών έχει σοκάρει την κοινή γνώμη καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού τους αποκαλούσε «ήρωες». Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα τον ακρωτηριασμό ενός συναδέλφου τους καταγγέλλουν εποχικοί πυροσβέστες.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, «Αυτό που έκανε σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο. Επέμβαση των ΜΑΤ σε μια ειρηνική πορεία Πυροσβεστών.Ακρωτηριασμός στο δάχτυλο συνάδελφου Εποχικού από κροτίδα ματατζιδων».


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Από τα χειροκροτήματα στα χημικά
«Ο κ. Μητσοτάκης επιφύλασσε για τους πυροσβέστες, τους "ήρωες των πυρκαγιών" την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση που είχε και στους υγειονομικούς, τους "ήρωες της πανδημίας"» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Στην αρχή όταν τους χρειάζεται την ώρα της κρίσης τους χειροκροτεί στα μπαλκόνια, στη συνέχεια τους αφήνει στο έλεος χωρίς καμία στήριξη είτε οικονομική είτε σε έμψυχο δυναμικό.

Και στο τέλος τους πνίγει και στα χημικά, αν τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι ζητάνε οι πυροσβέστες

Με κεντρικά συνθήματα «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα» οι συγκεντρωμένοι που έχουν έρθει στην Αθήνα απ' όλη την Ελλάδα, αντιδρούν, όπως τονίζουν, «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο», ενώ ζητούν την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αναλυτικά όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

-Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.

  • -Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.

-Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).

-Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορονοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τέστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.

-Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση!».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τοπική πρόσκληση για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε Λέσβο και Σάμο

Αιτήσεις έως 6 Απριλίου για κάλυψη κενών σε ειδικότητες ΠΕ82 και ΠΕ90 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Τοπική πρόσκληση για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε Λέσβο και Σάμο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

7,1 εκατ. ευρώ για την Πολιτική Προστασία στο Βόρειο Αιγαίο

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει την πρόληψη και την επιχειρησιακή ετοιμότητα σε όλα τα νησιά
7,1 εκατ. ευρώ για την Πολιτική Προστασία στο Βόρειο Αιγαίο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Μαρινέλλας

Στη Μητρόπολη Αθηνών το τελευταίο «αντίο»
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Μαρινέλλας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Ανάπτυξη για τους λίγους, όχι για τις ανάγκες των νησιωτών»

Καταψήφισε τον απολογισμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το 2025 η Λαϊκή Συσπείρωση
«Ανάπτυξη για τους λίγους, όχι για τις ανάγκες των νησιωτών»
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η Μαρινέλλα

Η μεγάλη ερμηνεύτρια έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών μετά από βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη πάνω στη σκηνή στο Ηρώδειο
Πέθανε η Μαρινέλλα
ΕΛΛΑΔΑ

Χυδαιότητα Φλωρίδη: Στις δίκες δεν προβλέπονται ειδικές θέσεις για υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων

Η απάντηση του Γιώργου Φλωρίδη στη Μαρία Καρυστιανού, η οποία κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης για τις ντροπιαστικές εικόνες της πρώτης μέρες της δίκης των Τεμπών
Χυδαιότητα Φλωρίδη: Στις δίκες δεν προβλέπονται ειδικές θέσεις για υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Fuel Pass 2026: Ανοίγει η πλατφόρμα για αίτηση στο Gov.gr

Η κυβέρνηση επέλεξε την επιδότηση Fuel Pass με περίπου 25 ευρώ το μήνα
Fuel Pass 2026: Ανοίγει η πλατφόρμα για αίτηση στο Gov.gr
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στον Αγιο Ευστράτιο ο «Παρνασσός» για την 25η Μαρτίου με ισχυρό συμβολισμό

Eπαφές και μήνυμα στήριξης στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών
Στον Αγιο Ευστράτιο ο «Παρνασσός» για την 25η Μαρτίου με ισχυρό συμβολισμό
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει αύριο, Κυριακή η ώρα

Έρχεται η θερινή ώρα
Αλλάζει αύριο, Κυριακή η ώρα
ΕΛΛΑΔΑ

Ακρίβεια χωρίς φρένο και μέτρα χωρίς αντίκρισμα

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ζητά ουσιαστικό σχέδιο και καταγγέλλει αποσπασματικές πολιτικές δυο μηνών
Ακρίβεια χωρίς φρένο και μέτρα χωρίς αντίκρισμα
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος στα μετρητά για τα ενοίκια από 1 Απριλίου 2026

Υποχρεωτικές οι πληρωμές μέσω τραπεζών, τι χάνουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές αν δεν συμμορφωθούν
Τέλος στα μετρητά για τα ενοίκια από 1 Απριλίου 2026
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τραγωδία στο λιμάνι του Μούδρου με νεκρό 67χρονο οδηγό

Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του παρά την άμεση επέμβαση του Λιμενικού
Τραγωδία στο λιμάνι του Μούδρου με νεκρό 67χρονο οδηγό