× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εικόνες ντροπής από την επίθεση των ΜΑΤ στους ήρωες των πυρκαγιών

Καταγγελία για ακρωτηριασμό εποχικού πυροσβέστη από κροτίδα των ΜΑΤ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/11/2021

Εικόνες ντροπής από την επίθεση των ΜΑΤ στους ήρωες των πυρκαγιών
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Σε εκτεταμένη χρήση χημικών προχώρησαν οι άνδρες των ΜΑΤ κατά των πυροσβεστών που έκαναν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους πυροσβέστες και με κρότου λάμψης.Οι πυροσβέστες δέχθηκαν καταιγισμό από χημικά και τόνους νερό από την αύρα των ΜΑΤ.

Η αστυνομία έκανε, επίσης, χρήση της αύρας και προσπάθησε να διαλύσει τη συγκέντρωση των πυροσβεστών πετάγοντάς τους νερό. Η απροκάλυπτη επίθεση κατά των πυροσβεστών έχει σοκάρει την κοινή γνώμη καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού τους αποκαλούσε «ήρωες». Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα τον ακρωτηριασμό ενός συναδέλφου τους καταγγέλλουν εποχικοί πυροσβέστες.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, «Αυτό που έκανε σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο. Επέμβαση των ΜΑΤ σε μια ειρηνική πορεία Πυροσβεστών.Ακρωτηριασμός στο δάχτυλο συνάδελφου Εποχικού από κροτίδα ματατζιδων».


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Από τα χειροκροτήματα στα χημικά
«Ο κ. Μητσοτάκης επιφύλασσε για τους πυροσβέστες, τους "ήρωες των πυρκαγιών" την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση που είχε και στους υγειονομικούς, τους "ήρωες της πανδημίας"» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Στην αρχή όταν τους χρειάζεται την ώρα της κρίσης τους χειροκροτεί στα μπαλκόνια, στη συνέχεια τους αφήνει στο έλεος χωρίς καμία στήριξη είτε οικονομική είτε σε έμψυχο δυναμικό.

Και στο τέλος τους πνίγει και στα χημικά, αν τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι ζητάνε οι πυροσβέστες

Με κεντρικά συνθήματα «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα» οι συγκεντρωμένοι που έχουν έρθει στην Αθήνα απ' όλη την Ελλάδα, αντιδρούν, όπως τονίζουν, «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο», ενώ ζητούν την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αναλυτικά όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

-Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.

  • -Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.

-Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).

-Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορονοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τέστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.

-Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση!».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα

Συνελήφθη εργαζόμενος και κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου
Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά το νέο «Τουρισμός για Όλους» με αυξημένες επιδοτήσεις

Οι αιτήσεις ανοίγουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι και θα υποβάλλονται αρχικά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ
Ξεκινά το νέο «Τουρισμός για Όλους» με αυξημένες επιδοτήσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Στα 81 δολάρια υποχώρησε το πετρέλαιο

Πιέσεις στις διεθνείς τιμές από την προοπτική συμφωνίας για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ
Στα 81 δολάρια υποχώρησε το πετρέλαιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία τους και ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος
Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα

Κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου – Η ένταση ξεπερνούσε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει το νομικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ενοικίων

Η κατάργηση του άρθρου 989 απλοποιεί τις διαδικασίες και επιταχύνει την είσπραξη οφειλών – Τι ισχύει για τις εκκρεμείς υποθέσεις
Αλλάζει το νομικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ενοικίων
ΕΛΛΑΔΑ

Στα πρώτα σπίτια της Ψάθας η φωτιά

Αγωνία για αγνοούμενο κτηνοτρόφο στη Βένιζα
Στα πρώτα σπίτια της Ψάθας η φωτιά
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Στη Χίο η ύφανση γίνεται μουσική στο σχολείο Βολισσού

Πολυμεσική περφόρμανς, εργαστήρια για παιδιά και δωρεάν ξεναγήσεις στο πρόγραμμα της DEO
Στη Χίο η ύφανση γίνεται μουσική στο σχολείο Βολισσού
ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη διαγραφή στην «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

Η Μαρία Καρυστιανού θέτει εκτός κινήματος τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου Θανάση Αυγερινό
Πρώτη διαγραφή στην «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επτά υδροφόρες και έξι ομάδες στην πυρκαγιά του Πλωμαρίου

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αποτιμά τη συμβολή της στην επιχείρηση
Επτά υδροφόρες και έξι ομάδες στην πυρκαγιά του Πλωμαρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πένθος στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λήμνου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας αποχαιρετούν την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης Κωνσταντίνα Κουρκουραΐδου
Πένθος στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

Είχε διατελέσει βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας επί σειρά ετών
Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης