× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Γ. Μπουρνούς στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει πως η κυβέρνηση εγκατέλειψε τα Κέντρα Υγείας εν μέσω πανδημίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/11/2021

Ο Γ. Μπουρνούς στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου
' χρόνος ανάγνωσης

Το Κέντρο Υγείας του Πολιχνίτου επισκέφθηκε συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου, ο Γιάννης Μπουρνούς. Τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πολιχνίτου, Δημήτρης Γιανναρέλλης, η Συντονίστρια του Κέντρου Υγείας, κ. Κατερίνα Τσιμάρα, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πολιχνίτου του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Γιώργος Αλάνης, καθώς και εργαζόμενοι. Ο βουλευτής συζήτησε τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας με τα μέλη της Δ.Ε. και τους εργαζόμενους. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει: «Δυστυχώς, οι φόβοι που εκφράζαμε στις τέσσερις κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις τον τελευταίο χρόνο για τα Κέντρα Υγείας του Νομού μας και τη δραματική υποστελέχωσή τους, επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο.

Ενώ η παρατεταμένη και δραματική υγειονομική κρίση, εξαιτίας του Covid-19, ανέδειξε ως μονόδρομο την επείγουσα αναγκαιότητα επαρκούς στελέχωσης και εύρυθμης λειτουργίας όλων των δημόσιων δομών υγείας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εγκαταλείψει τα Κέντρα Υγείας στην τύχη τους, χωρίς να καλύπτει στοιχειώδεις ανάγκες τους σε προσωπικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εικόνα στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου είναι δραματική και η συνέχιση της λειτουργίας του οφείλεται αποκλειστικά στον ηρωικό αγώνα που κάνει σε καθημερινή βάση η διοίκηση και το υπάρχον ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, για να κρατήσει το ΚΥ ανοιχτό και να εξυπηρετεί όσο μπορεί καλύτερα τους κατοίκους των πέντε κοινοτήτων και πέντε οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου.

Από τις 13 Οκτωβρίου 2020 ζητήσαμε με ερώτησή μας να στελεχωθούν άμεσα τα επτά Κέντρα Υγείας της Λέσβου. Το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο δεν προχώρησε στην αναγκαία στελέχωσή τους, αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στην ερώτησή μας, παρότι υποχρεούται να το πράξει, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επαναλαμβάνουμε και τώρα όσα λέγαμε από τότε: Το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου έχει ζητήσει επιπλέον οδηγούς ασθενοφόρων, νοσηλευτές, παιδίατρο, ορθοπεδικό, γιατρό γενικής ιατρικής, βοηθό ακτινολόγου, διοικητικό προσωπικό (λειτουργεί με μια επικουρική διοικητική υπάλληλο!) και όλα αυτά όχι για να υπερστελεχωθεί, αλλά για να βγαίνουν οι βάρδιες και οι εφημερίες, χωρίς να καταρρεύσει! Είναι αδιανόητο, εν μέσω νέας έκρηξης της πανδημίας, να αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σαν αποδιοπομπαίοι τράγοι του ΕΣΥ.

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται και πολλοί επικουρικοί εργαζόμενοι, στους οποίους εν πολλοίς βασίζει τη λειτουργία του και το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου. Χιλιάδες συμβάσεις πανελλαδικά λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου, χωρίς κανείς από την κυβέρνηση να απαντά σε αυτούς τους ανθρώπους τι θα απογίνουν και ποιο θα είναι το εργασιακό τους μέλλον.

Καλούμε την κυβέρνηση να παραμερίσει τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της που την οδηγούν, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, να νοιάζεται περισσότερο για την κερδοφορία της ιδιωτικής υγείας, και να ενισχύσει τώρα, χωρίς δικαιολογίες και άλλες καθυστερήσεις, το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας του νησιού και του Νομού μας. Να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, αντί να ρίχνει συνεχώς το φταίξιμο στους πολίτες και τους ίδιους τους υγειονομικούς και να κάνει ό,τι χρειαστεί, για να κρατήσει ζωντανή την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Από την πλευρά μας, θα ξαναφέρουμε άμεσα στη Βουλή όσα καταγράψαμε στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, αλλά και όσα καταγράφουμε καθημερινά στις επαφές μας με τον κόσμο που εργάζεται και ζει την πραγματικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας στο Νομό μας. Θα σταθούμε στο πλάι των εργαζομένων, μέχρι την οριστική δικαίωση των αιτημάτων τους».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα