× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δικαίωση Βάλεση για τον Αθλητικό Οργανισμό

Ανακοίνωση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου για την αύξηση της επιχορήγησης στο Νομικό Πρόσωπο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/11/2021

Δικαίωση Βάλεση για τον Αθλητικό Οργανισμό
' χρόνος ανάγνωσης

Δικαιωμένος για τις αρχικές θέσεις και επιλογές του, που αφορούν στην άρνησή του να αναλάβει πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δηλώνει ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης Παναγιώτης Βάλεσης ο οποίος σημειώνει ότι η αύξηση του ποσού της επιχορήγησης από 500.000 ευρώ σε 700.000 ευρώ αποτελεί ουσιαστικά η παραδοχή της Δημοτικής Αρχής και η επιβεβαίωση των δικών του ισχυρισμών ότι το αρχικό ποσό που δόθηκε ήταν πολύ μικρό.

Ολόκληρη τη ανακοίνωση του Παναγιώτη Βάλεση έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

«Όταν αρνήθηκα να αναλάβω την Προεδρία του ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού, ένας από τους λόγους και ο πιο βασικός ήταν η απειροελάχιστη χρηματοδότησή του, του ποσού των 360.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και βέβαια το γεγονός ότι στη Συστατική του Πράξη είχε μπει το όριο των 500.000 ευρώ.

Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ να χρηματοδοτήσει παραπάνω το ΝΠΔΔ, έστω κι αν ήθελε.

Την ίδια ώρα το αντίστοιχο του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με πολύ λιγότερες αθλητικές υποδομές και υποχρεώσεις, έβαζε στη δική συστατική πράξη το διπλάσιο ποσό, δηλαδή 1.020.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού λοιπόν ο πραγματικός στόχος επετεύχθη, αφού και ο επόμενος κ. ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτρης άντεξε ένα μήνα, ο μεθεπόμενος ΑΝΕΜΟΣ Γιάννης 4 μήνες και στο τέλος μη βρισκόμενος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης να αναλάβει το κόστος της Προεδρίας, δέχτηκε ο καθ' όλα άξιος Παναγιώτης Πιττός (πολίτης), ήρθε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή να επιβεβαιώσει τα όσα της καταλόγισα και να με δικαιώσει, ζητώντας κάτω από το βάρος της πίεσης των αναγκών και του ίδιου του συμβουλίου του ΝΠΔΔ την τροποποίηση της συστατικής πράξης και την αύξηση του ποσού από 500.000 ευρώ σε 700.000 ευρώ. Μια διαδικασία που θα διαρκέσει μήνες πάλι.

Χαίρομαι που δικαιώνομαι, λυπάμαι για το χρόνο που σπαταλήσατε σε ραδιουργίες, αλλά και πάλι είστε στη λάθος κατεύθυνση κύριοι της Δημοτικής Αρχής.

Η συστατική πράξη πρέπει να ανέλθει τουλάχιστον στο ποσό του 1.500.000 ευρώ για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι αθλητικοί χώροι, παλιοί και καινούριοι και να μπορέσουν να γίνουν πράγματα στον αθλητισμό και όχι απλά διαχείριση μιζέριας και απλή εξυπηρέτηση ψηφοθηρικών σκοπών»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στον αρχιτέκτονα Αργύρη Αδαλή

Από τους Φίλους Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αναψε η φλόγα στο Αγαλμα της Ελευθερίας

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου έκανε τις αναγκαίες ενέργειες ώστε η φλόγα να είναι ορατή κάθε βράδυ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συναρπαστικό πρόγραμμα για παιδιά στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Αντισσας

Με θέμα «Σπήλαια, υπόγειες καρστικές μορφές», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου
ΘΕΑΤΡΟ

Ο μύθος της Νυφίδας ζωνταντεύει

Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 8 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στη Νυφίδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βλάβη στο σύστημα έκδοσης αδειών κυκλοφορίας του Υπουργείου

Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Λέσβου ζητά την κατανόηση των πολιτών
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Φυσικές καταστροφές και θεομηνίες στην Ιστορία της Λέσβου»

Ο Σύλλογος Σκαμιωτών «Παναγιά η Γοργόνα» διοργανώνει εκδήλωση για τις φυσικές καταστροφές που σφράγισαν την πορεία του νησιού – Διακεκριμένοι επιστήμονες φωτίζουν το παρελθόν και το παρόν
ΧΩΡΙΑ

Ξεχειλίζει η οργή στον Πολιχνίτο για το νερό

Η απουσία λύσεων και η θεαματική αποχώρηση του Αντιδημάρχου Δυτικής Λέσβου και Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΛ Γιώργου Αλάνη φούντωσαν την αγανάκτηση – Οι κάτοικοι οργανώνονται και διεκδικούν
ΧΩΡΙΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον ακαδημαϊκό Γρηγόριο Παπαμιχαήλ στο Ίππειος

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου «Ο Άγιος Προκόπιος» διοργάνωσε με επιτυχία, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αείμνηστο Ακαδημαϊκό και Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Γρηγόριο Παπαμιχαήλ, ο οποίος καταγόταν από το Ίππειος.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου συγχαίρει τα παιδιά για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια

Ο Σύλλογος παρακαλεί τους γονείς των πολυτέκνων των οποίων τα παιδιά εισάχθηκαν στο πανεπιστήμιο να επικοινωνήσουν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εκσκαφές στο οικόπεδο του Κολυμβητηρίου στα Θέρμα

Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες του πολύπαθου έργου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μια γλυκιά βραδιά στον Μανταμάδο

Ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου μάς προσκαλεί σε μια παραδοσιακή γιορτή με λουκουμάδες, μουσική και κάψιμο στεφανιών
ΧΩΡΙΑ

Προτάσεις για το νερό στον Πολιχνίτο

Ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ Α. Κελεπερτζής προτείνει δύο άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ για την αντιμετώπιση της θερινής λειψυδρίας