× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

24 έως 27 Φεβρουαρίου το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ‑Προοδευτική Συμμαχία

Θα προηγηθούν 13 περιφερειακές συνδιασκέψεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/10/2021

24 έως 27 Φεβρουαρίου το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ‑Προοδευτική Συμμαχία
' χρόνος ανάγνωσης

Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 24 - 27 Φεβρουαρίου μετά από τρίμηνη καμπάνια και πολιτική και οικονομική εξόρμηση με εγγραφή νέων μελών και προγραμματικές περιφερειακές συνδιασκέψεις ανοιχτές στις τοπικές κοινωνίες όπως εισηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.


«Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε συντεταγμένα στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού μας για την οργανωτική ανασυγκρότηση, τη διεύρυνση και τον ποιοτικό μετασχηματισμό του κόμματος. Να ξαναπιάσουμε το νήμα με κορύφωση ένα συνέδριο τομής και συνέχειας που θα μας δώσει ώθηση στον αγώνα μας για μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία και τη πολιτική αλλαγή που θα φέρει την προοδευτική διακυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα βήματα προς το συνέδριο θα πραγματοποιηθούν 13 περιφερειακές συνδιασκέψεις. Πιο συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε:

1. Τρίμηνη εξόρμηση και πολιτική καμπάνια εγγραφής νέων μελών, καθώς και διεξαγωγή περιφερειακών συνδιασκέψεων, ανοιχτών στην κοινωνία, σε όλες τις περιφέρειες, με στόχο την εξειδίκευση των προγραμματικών μας θέσεων για κάθε περιφέρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Σύγκληση της Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης το ερχόμενο Σάββατο 23/10, προκειμένου να αποφασίσει τη σύγκληση του 3ου Συνεδρίου καθώς και τη συγκρότηση:

- Της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

- Της Επιτροπή Απόφασης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Της Επιτροπή Καταστατικού

Ως προς το χρονοδιάγραμμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρότεινε:

- Η εξόρμηση για εγγραφή νέων μελών να ξεκινήσει άμεσα και οι λίστες των μελών που θα λάβουν μέρος στην εκλογή συνέδρων να κλείσουν στις Οργανώσεις Μελών και στον isyriza, στις 15 Ιανουαρίου 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Από τις 10 ως τις 14 Φεβρουαρίου να γίνουν οι εκλογές στις ΟΜ των αντιπροσώπων του 3ου Συνεδρίου.

- Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να πραγματοποιηθεί στις 24-27 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Καμπάνια για ακρίβεια και πρόταση νόμου για κατώτατο μισθό 800 ευρώ

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε μια σειρά από πολιτικές πρωτοβουλίες και εξωστρεφείς παρεμβάσεις για το επόμενο διάστημα, απέναντι στα κρίσιμα ζητήματα της συγκυρίας, την ακρίβεια, τη πανδημία, την ανεργία, το κοινωνικό αποκλεισμό.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Μπαίνουμε σε ένα δύσκολο χειμώνα, οι αλλεπάλληλες αποτυχίες της κυβέρνησης θα αυξήσουν την κοινωνική πίεση. Οφείλουμε να εξετάσουμε ποιες πρωτοβουλίες θα λάβουμε, ειδικά στο μείζον ζήτημα της ακρίβειας που απειλεί τη βιωσιμότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ένα στα τρία νοικοκυριά δέχονται ήδη μεγάλη πίεση, πριν ακόμα εφαρμοστούν οι νέες εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος και την αγορά. Ήδη σημειώνεται αύξηση 40% στην τιμή του πετρελαίου, ενώ το 37% των επιχειρήσεων βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα του λουκέτου.

Οι τιμές αυξάνονται καθημερινά και η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών μειώνεται διαρκώς ραγδαία.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρότασή μας για άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ έχει εξαιρετικά βαρύνουσα σημασία και πρέπει να γίνει η προμετωπίδα μας.

Την ίδια ώρα που η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας καταρρίπτει πανευρωπαϊκά ρεκόρ, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εκχωρεί το 17% της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα την απώλεια του δημοσίου ελέγχου της Επιχείρησης σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. Κατά την περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης η ΔΕΗ διαδραμάτιζε εξισορροπητικό ρόλο στην αγορά μέσα από την τιμολογιακή της πολιτική.
Στη ΔΕΘ προτείναμε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και σειρά άλλων παρεμβάσεων, όπως η αντιμετώπιση του καρτέλ στην ενέργεια μέσα από ελέγχους της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Τι έπραξε τελικά ο κ. Μητσοτάκης;

Απέδειξε πρώτον ότι δεν έχει καν τη δυνατότητα να συνειδητοποιεί το μέγεθος της κρίσης και άρα και το μέγεθος των αναγκαίων παρεμβάσεων και δεύτερον δεν έχει τη πολιτική βούληση να προβεί σε παρεμβάσεις στήριξης και προστασίας των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης.

Έτσι όπως πορευόμαστε λοιπόν, ο φετινός χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα συγκρίνεται με τη διετία 2012-2013».

Για το Ταμείο Ανάκαμψης τόνισε:

«Όλα δείχνουν πως οι εκτιμήσεις και προειδοποιήσεις μας στην κυβέρνηση επιβεβαιώνονται, αφού το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα αξιοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας. Ήδη διαφαίνεται πως δημιουργείται πολύ μεγάλο πρόβλημα με την απορροφητικότητα στους πόρους του. Και πρέπει φυσικά να παρακολουθήσουμε την πορεία των πραγμάτων σε σχέση με τις τράπεζες, αφού με τα πιστοληπτικά τους κριτήρια αποκλείουν τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τους πόρους του».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε για το επόμενο διάστημα τις εξής πολιτικές πρωτοβουλίες :

  • Πολιτική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς κύματος της ακρίβειας και τη προστασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ώστε να επικοινωνήσουμε αναλυτικά και αδιαμεσολάβητα στους πολίτες τις θέσεις, τις διεκδικήσεις, δεσμεύσεις του κόμματος.
  • Πολιτική πρωτοβουλία για την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού, με κατάθεση πρότασης νόμου για αύξησή του στα 800 ευρώ και ταυτόχρονα κατάθεση πρότασης διεξαγωγής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
  • Ανάληψη πρωτοβουλίας σε συνεννόηση και με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη σύσταση κοινοβουλευτικής Επιτροπής, η οποία θα παρακολουθεί και θα ελέγχει την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, μέχρι και το τελευταίο ευρώ.
  • Συνέχεια της καμπάνιας εμβολιασμού που έχουμε ήδη αποφασίσει με στοχευμένες παρεμβάσεις σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (πρόσφυγες, μετανάστες, άστεγοι, τοξικοεξαρτημένοι).

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο πολιτικό εγχείρημα Τσίπρα παίρνει σάρκα και οστά στο Θησείο

Με βίντεο έκπληξη και μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη παρουσιάζεται το όνομα και οι βασικές αρχές του νέου φορέα
Το νέο πολιτικό εγχείρημα Τσίπρα παίρνει σάρκα και οστά στο Θησείο
ΚΟΣΜΟΣ

Κάτω από τα 100 δολάρια το αργό πετρέλαιο

Ισχυρές απώλειες άνω του 5% στις ασιατικές αγορές καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Κάτω από τα 100 δολάρια το αργό πετρέλαιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αναθεώρηση του ΕΣΠΑ με επίκεντρο το νερό και τη λειψυδρία στο Βόρειο Αιγαίο

Περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ κατευθύνονται σε έργα υδάτινων πόρων ενώ η Περιφέρεια καλεί τους φορείς να επιταχύνουν την ωρίμανση των μελετών
Αναθεώρηση του ΕΣΠΑ με επίκεντρο το νερό και τη λειψυδρία στο Βόρειο Αιγαίο
ΕΛΛΑΔΑ

Το μεγάλο στοίχημα του νέου φορέα του Αλέξη Τσίπρα

Ομόκεντροι κύκλοι, θεματικές ομάδες και online δημοψηφίσματα στο επίκεντρο του σχεδιασμού για τον νέο πολιτικό φορέα
Το μεγάλο στοίχημα του νέου φορέα του Αλέξη Τσίπρα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύλληψη καπετάνιου στη Μύρινα για πλοίο με ελλιπές προσωπικό

Το περιστατικό έγινε το Σάββατο 23 Μαΐου το μεσημέρι
Σύλληψη καπετάνιου στη Μύρινα για πλοίο με ελλιπές προσωπικό
ΕΛΛΑΔΑ

Νικητής στο Diamond League της Κίνας ο Τεντόγλου

Ο επόμενος αγώνας του αθλητή θα γίνει στις 29 Μαΐου στο μίτινγκ της Λεμεσού
Νικητής στο Diamond League της Κίνας ο Τεντόγλου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λήμνος: Ξεκινούν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς

Από τις 8 έως τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για Μύρινα και Μούδρο. Δείτε εδώ ποιά δικαιολογητικά απαιτούνται και ποιά είναι τα κριτήρια μοριοδότησης
Λήμνος: Ξεκινούν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η κρυφή προώθηση των μεταλλαγμένων στη διατροφή μας

Επιστήμονες, καταναλωτές και οργανώσεις προειδοποίησαν για τις επιπτώσεις των νέων γενετικά τροποποιημένων τροφίμων σε υγεία, περιβάλλον και αγροτική παραγωγή
Η κρυφή προώθηση των μεταλλαγμένων στη διατροφή μας
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 29 Μαΐου

Θα καταβληθούν 2,48 δις ευρώ σε 4.335.846 δικαιούχους
Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 29 Μαΐου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προθεσμία έως 27 Ιουλίου για έλεγχο και διορθώσεις στο Κτηματολόγιο

Τι καλούνται να ελέγξουν άμεσα οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε Λέσβο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο ώστε να αποφύγουν μελλοντικές δικαστικές περιπέτειες
Προθεσμία έως 27 Ιουλίου για έλεγχο και διορθώσεις στο Κτηματολόγιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στάσιμος ο τζίρος στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Η άνοδος 2,6% στο λιανεμπόριο υπολείπεται του πληθωρισμού που κινήθηκε πάνω από 3%
Στάσιμος ο τζίρος στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ερωτήματα προς την Περιφερειακή Αρχή για το νέο πλαίσιο τουριστικής ανάπτυξης

Η παράταξη «Νέα Δυναμική» ζητά ενημέρωση για την απουσία συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου
Ερωτήματα προς την Περιφερειακή Αρχή για το νέο πλαίσιο τουριστικής ανάπτυξης