× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση

Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/10/2021

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση
' χρόνος ανάγνωσης

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα θέματα πανδημίας, ακρίβειας αλλά και για τους τακτικισμούς της στο ζήτημα της Εξεταστικής Επιτροπής εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha.


«Η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έρχεται και πού βρισκόμαστε. Δεν έχει συνειδητοποιήσει πώς ζει η πλειοψηφία των πολιτών. 1/3 στις οικογένειες δεν έχει να βγάλει το μήνα. Οι αυξήσεις στο ρεύμα έχουν φτάσει σε τιμές ρεκόρ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο μέσος πολίτης βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα κύμα ανατιμήσεων τη στιγμή που ο μισθός είναι καθηλωμένος από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση. Η απάντηση του Μητσοτάκη ήταν 150 εκατ. που δεν έφταναν ούτε για ζήτω και δύο εβδομάδες μετά αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν το πακέτο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τη μη ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, επισήμανε: «Γιατί εμμένει η κυβέρνηση σε αυτή τη λογική; Επειδή δε θέλει να δυσαρεστήσει κάποιους εργοδότες. Είναι μία κυβέρνηση εμμονική στο να εξυπηρετεί συμφέροντα και όχι το συμφέρον των πολλών» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης θα ήταν μία πραγματική ανάσα για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το πετρέλαιο θέρμανσης έχει ανέβει 40%, θα ήταν μείωση 30%. Το έχουν κάνει άλλες χώρες. Η κυβέρνηση το αρνείται επειδή θυμήθηκε εσχάτως ότι έχουμε 7% έλλειμμα. Τώρα το θυμήθηκε; Όταν πήρε το 1 δις. από τους συνταξιούχους για να καλύψει την τρύπα στα ταμεία δεν είχαμε έλλειμμα; Όταν εξήγγειλε φοροελαφρύνσεις σε αυτούς που έχουν ακίνητη 800.000 ευρώ; Όταν μείωνε τη φορολογία στα κέρδη επιχειρήσεων; Όταν αγοράζει εξοπλιστικά 7 δις. Είναι δογματική πολιτική σε πολιτικές που καταστρέφουν την κοινωνική συνοχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Μητσοτάκης παραβιάζει το Σύνταγμα»

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για λίστα Πέτσα και Opinion Poll, τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραβιάζει το Σύνταγμα. «Έχουμε ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Πέτσα, για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ χωρίς κριτήρια, για την απόπειρα των ΜΜΕ εν μέσω πανδημίας με κρατικό χρήμα και για μία υπόθεση δημοσκοπικής εταιρείας που πήρε κρατικό χρήμα και έχει παράξενα αποτελέσματα. Ζητήσαμε να ελεγχθεί και η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε να ελεγχθεί».

«Ουδείς εξ ημών άνοιξε πόλεμο με τις δημοσκοπήσεις. Δεν ανοίξαμε όταν το 2015 έπεσαν 24 μονάδες στο δημοψήφισμα. Δεν έχουμε πρόβλημα με τις δημοσκοπήσεις. Η κυβέρνηση από τη στιγμή που καταθέσαμε την πρόταση για εξεταστική επιτροπή και που όλα τα κόμματα είπαν ότι θα την υπερψηφίσουν, βρίσκεται σε ένα πανικό και ξεχνά όλα τα υπόλοιπα θέματα που έχουμε θέσει και επικεντρώνεται στις δημοσκοπήσεις. Είναι θέμα δημοκρατίας. Το μεγάλο ηθικό ζήτημα αντικατοπτρίζεται σε δύο λέξεις. Λίστα Πέτσα. Αυτές τις δύο λέξεις η κυβέρνηση δε θέλει κανείς να τις εκφωνεί» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Δεν έδωσε δημόσιο χρήμα σε ΜΜΕ. Αντιθέτως κατηγορήθηκε επειδή θέλησε να εισπράξει χρήματα από ΜΜΕ προς το δημόσιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση. Υπάρχει δικογραφία στη Βουλή, έρευνα από την οικονομική εισαγγελία για την εταιρεία με σοβαρές κακουργηματικές πράξεις.

Όταν ο κ. Μητσοτάκης βρισκόμενος σε δύσκολη θέση και πετάει την μπάλα στην εξέδρα και ζητά διεύρυνση, τι θέλει; Να εξεταστεί και άλλη εταιρεία; Βεβαίως, να εξεταστεί. Έρχεται στη Βουλή και λέει να φτιαχτεί μία άλλη διατύπωση. Παρά το γεγονός ότι έχει πλειοψηφία στην επιτροπή δεν το αντέχει και θέλει μία ουδέτερη διατύπωση. Έτσι παραβιάζει το Σύνταγμα».

«Κάθε εβδομάδα σχεδόν χάνεται ένα χωριό»
Αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί μία μικροπολιτική σκοπιμότητα στη στρατηγική του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ εξέφρασε την ανησυχία του που χάνεται, όπως είπε, περίπου «ένα χωριό» κάθε εβδομάδα, επαναλαμβάνοντας ότι από τον Αύγουστο βρισκόμαστε στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης στους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, και παρ' όλ αυτά η κυβέρνηση έχει «σφυρίξει τη λήξη» της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση ότι «παρακάμπτει τους επιστήμονες» και «εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας» για τους εμβολιασμένους, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για το ποσοστό ανεμβολίαστων άνω των 80 ετών που είναι στο 25%.

Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση προχώρησε σε μία καμπάνια που δεν είχε στόχο «να πείσει» τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά να «αποτελέσει το όχημα προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να αποκτήσει ερείσματα σε μέσα ενημέρωσης».

«Πρέπει πρώτα-πρώτα να συνειδητοποιήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι η πολιτική που ακολούθησε όλους τους προηγούμενους μήνες, η πολιτική του να βαυκαλίζεται και να ωραιοποιεί μια πραγματικότητα θέλοντας να πάρει τα εύσημα ότι νίκησε την πανδημία, ήταν αποτυχημένη», τόνισε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη ότι στην όλη του στρατηγική, «είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του το μικροκομματικό, μικροπολιτικό όφελος».

«Κάτι φταίει και βρισκόμαστε τόσο χαμηλά σε επίπεδο εμβολιασμών και τόσο υψηλό αριθμό θανάτων το τελευταίο διάστημα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και διερωτήθηκε πού η "Dream Team" (Κικίλιας, Χαρδαλιάς, Αρκουμανέας κτλ).

«Ο Μητσοτάκης βλέπει την κατάρρευση να έρχεται»
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε με νόημα: «Ένας πρωθυπουργός κάνει πρόωρες εκλογές είτε γιατί είναι βέβαιος ότι θα τις κερδίσει είτε γιατί βλέπει την κατάρρευση να έρχεται. Όσο πάει ο καιρός απομακρυνόμαστε από το πρώτο ενδεχόμενο και πάμε ολοταχώς στο δεύτερο».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Στη 13η μέρα του πολέμου ο Κόλπος φλέγεται και οι αγορές τρέμουν

Επιθέσεις σε τάνκερ, τελεσίγραφο Ισραήλ στον Λίβανο, πετρέλαιο πάνω από 100 δολάρια και ο Τραμπ μιλά για «τελείωμα της δουλειάς»
Στη 13η μέρα του πολέμου ο Κόλπος φλέγεται και οι αγορές τρέμουν
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λήμνος: Ως τις 7 Απριλίου οι αιτήσεις αποζημίωσης

Οι πλημμυροπαθείς θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην κατάθεση αιτήσεων για λάβουν την προβλεπόμενη οικονομική ενίσχυση
Λήμνος: Ως τις 7 Απριλίου οι αιτήσεις αποζημίωσης
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδρά η Ελληνική Ένωση Καφέ στην επιβολή πλαφόν κέρδους

Ο πρόεδρος Τάσος Γιάγκογλου προειδοποιεί για ασφυξία στις επιχειρήσεις καφέ και ζητά επανεξέταση του μέτρου από την κυβέρνηση
Αντιδρά η Ελληνική Ένωση Καφέ στην επιβολή πλαφόν κέρδους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μένει μέχρι να φύγει το Super Star

Μικρή παράταση της δρομολόγησης του στην γραμμή
Μένει μέχρι να φύγει το Super Star
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο χτίζουν νέα θαλάσσια γέφυρα συνεργασίας

Στη Λέσβο οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Χίου και Σάμου μαζί με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννη Βουτσινά με επίκεντρο τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση
Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο χτίζουν νέα θαλάσσια γέφυρα συνεργασίας
ΕΛΛΑΔΑ

Πλαφόν σε καύσιμα και βασικά προϊόντα για τρεις μήνες

Έκτακτες ανακοινώσεις Χατζηδάκη – Παπασταύρου – Θεοδωρικάκου για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας
Πλαφόν σε καύσιμα και βασικά προϊόντα για τρεις μήνες
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο θεατρικός παραγωγός Πάνος Κατσαρίδης στο Πρωινό του ΑΝΤ1
Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος
ΚΟΣΜΟΣ

Εξανεμίζονται τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου

Η προειδοποίηση της Saudi Aramco για καταστροφικές συνέπειες, οι απειλές του Ιράν για πλήρη μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ και η διακοπή λειτουργίας διυλιστηρίων στον Περσικό Κόλπο εντείνουν την ανησυχία για νέα ενεργειακή κρίση
Εξανεμίζονται τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στην Αθήνα ο Κώστας Μουτζούρης για τη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Στο επίκεντρο η χρηματοδότηση αθλητικών έργων και το νέο πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας
Στην Αθήνα ο Κώστας Μουτζούρης για τη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λιγότερα τροχαία τον Φεβρουάριο 2026 στο Βόρειο Αιγαίο

Μείωση ατυχημάτων και τραυματισμών σε Λέσβο, Χίο και Σάμο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.
Λιγότερα τροχαία τον Φεβρουάριο 2026 στο Βόρειο Αιγαίο
ΚΟΣΜΟΣ

Η αλήθεια στο στόχαστρο των πολέμων

Ο Καθηγητής του Τμήματος ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Πλειός μιλά στο ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99 FM για την εξάρτηση των ελληνικών μέσων, την πολεμική ρητορική και τον κίνδυνο που δημιουργείται για τη χώρα
Η αλήθεια στο στόχαστρο των πολέμων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δραματική συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού στο Βόρειο Αιγαίο

Η πτώση των ποσοστών της ανεργίας οφείλεται κατά 50% περίπου στην εργασιακή αποστράτευση χιλιάδων κατοίκων των νησιών της περιφέρειας
Δραματική συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού στο Βόρειο Αιγαίο