× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΕΚΤΑΚΤΟ

Θετικός στον κορονοιό ο Γιάννης Μπουρνούς

Με ανάρτηση του αργά χθες το βράδυ ο βουλευτής Λέσβου γνωστοποίησε ότι rapid tests που πραγματοποίησαν λόγω ελαφρών συμπτωμάτων ίωσης ήταν θετικά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/10/2021

Θετικός στον κορονοιό ο Γιάννης Μπουρνούς
' χρόνος ανάγνωσης

Με ανάρτηση του στο διαδίκτυο αργά χθες Δευτέρα το βράδυ ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία γνωστοποίησε πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό COVID-19.

Μετά από ελαφρά συμπτώματα ίωσης ο Γιάννης Μπουρνούς και η σύζυγος του υποβλήθηκαν σε τεστ (ένα μοριακό και ένα self test) τα οποία ήταν αρνητικά. Τελικά ένα rapid test το οποίο έκαναν στη μονάδα του ΕΟΔΥ στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης ήταν θετικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από σήμερα το μεσημέρι λοιπόν, αναφέρει στην ανάρτηση του αργά χθες το βράδυ ο κ. Μπουρνούς, μπήκαμε οικογενειακώς στην προβλεπόμενη διαδικασία κατ' οίκον καραντίνας, βρισκόμαστε σε τακτική επικοινωνία με τους γιατρούς μας και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία έχουμε ξεκινήσει, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, τις αναγκαίες ενημερώσεις φίλων και συνεργατών με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή τις προηγούμενες ημέρες στη Μυτιλήνη και τη Λήμνο, ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να κάνουν τεστ και να προσέξουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους. Ευτυχώς, με βάση τις μέχρι τώρα τηλεφωνικές μας επαφές, όλοι είναι εμβολιασμένοι».

«Αισιόδοξοι»
Και συνεχίζει ο βουλευτής Λέσβου: «Τόσο εγώ, όσο και η σύζυγός μου, είμαστε εμβολιασμένοι από τον Ιούνιο και γι αυτό το λόγο είμαστε αισιόδοξοι, ότι, ακολουθώντας τις συμβουλές των γιατρών, θα ξεπεράσουμε αυτή την περιπέτεια με ασφάλεια και το γρηγορότερο δυνατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την αρχή της πανδημίας και ως νέοι γονείς έχουμε υπάρξει ιδιαίτερα προσεκτικοί και σχολαστικοί στη χρήση των μέσων ατομικής προστασίας. Παρόλα αυτά, δεν καταφέραμε να αποφύγουμε την έκθεση στον ιό.
Αυτή τη στιγμή και περνώντας αυτή τη δοκιμασία, δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, αν δεν είχαμε εμβολιαστεί κι αν η μικρή μας δεν είχε αποκτήσει αντισώματα μέσω του θηλασμού».

«Εμβολιασθείτε....»
Τέλος ο βουλευτής Λέσβου σημειώνει: «Αν κάποιοι που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, αμφιταλαντεύεστε ακόμη, μην διστάσετε και μην καθυστερήσετε άλλο. Μιλήστε με κάποιον ειδικό γιατρό που εσείς εμπιστεύεστε και κάντε το εμβόλιο. Δεν αξίζει να ρισκάρουμε, μέχρις ότου να προστεθούν στο οπλοστάσιό μας οι φαρμακευτικές αγωγές που ήδη βρίσκονται σε προχωρημένα στάδια έρευνας. Μόνο έτσι μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο της βαριάς νόσησης και των πιο βαριών επιπλοκών του COVID-19».
Και καταλήγει ο κ. Μπουρνούς! «Η καραντίνα θα μας κρατήσει σπίτι τουλάχιστον για 10-15 ημέρες, αλλά η κοινοβουλευτική δουλειά δεν σταματά, είτε μέσω τηλεδιασκέψεων, είτε μέσω γραπτών ερωτήσεων, αναφορών και παρεμβάσεων.
Καλή αντάμωση και προσοχή στους εαυτούς σας και τους γύρω σας!».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πυρά Κουφέλου κατά της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης για τον αφθώδη πυρετό

Καταγγέλλει ευθύνες του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και του Δήμου για ελλιπή προληπτικά μέτρα
Πυρά Κουφέλου κατά της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης για τον αφθώδη πυρετό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεκινά την 1η Μάη η αντιπυρική περίοδος

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών
Ξεκινά την 1η Μάη η αντιπυρική περίοδος
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο την Πρωτομαγιά

Το Λιμεναρχείο απευθύνει σύσταση προς τους ιδιοκτήτες σκαφών κάθε τύπου να μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση και φύλαξή τους
Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο την Πρωτομαγιά
ΧΩΡΙΑ

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον αγωγό νερού προς Θερμή

Έκκληση Βάλεση για προσοχή στην κατανάλωση έως ότου γεμίσουν οι δεξαμενές
Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον αγωγό νερού προς Θερμή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό τις Κυριακές του Μαΐου το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
Κλειστό τις Κυριακές του Μαΐου το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Στηρίξτε τη Λέσβο» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου για την κτηνοτροφία και τις ευρωπαϊκές πολιτικές
«Στηρίξτε τη Λέσβο» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Τι θα κάνετε για τους κτηνοτρόφους;» λέει η Λαϊκή Συσπείρωση

Στο επίκεντρο της λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου θέτει τα μέτρα στήριξης
«Τι θα κάνετε για τους κτηνοτρόφους;» λέει η Λαϊκή Συσπείρωση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το Νοσοκομείο Λήμνου

Eπαναφέρει το θέμα της υποστελέχωσης και ζητά άμεσες λύσεις
Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το Νοσοκομείο Λήμνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης υποκλοπών

«Πλήγμα στο κράτος δικαίου και στην εμπιστοσύνη των πολιτών», τονίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής
Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης υποκλοπών
ΧΩΡΙΑ

Σε τροχιά αναβάθμισης το Μιχαλέλειο Γηροκομείο Πλωμαρίου

Υπογραφή σύμβασης για πυρασφάλεια και εκσυγχρονισμό με στόχο την πλήρη αδειοδότηση της δομής
Σε τροχιά αναβάθμισης το Μιχαλέλειο Γηροκομείο Πλωμαρίου