× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Γιάννης Μπουρνούς στα Ελευθέρια της Λήμνου

Το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/10/2021

Ο Γιάννης Μπουρνούς στα Ελευθέρια της Λήμνου
' χρόνος ανάγνωσης

Στη Λήμνο βρέθηκε στις 8-9 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Ν.Λέσβου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, με αφορμή την 109η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού από την οθωμανική κυριαρχία.

Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, ο Γιάννης Μπουρνούς πήρε μέρος στη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδας και στην τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της Μύρινας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την 109η επέτειο της απελευθέρωσης της Λήμνου, ο Γιάννης Μπουρνούς ανέφερε:

"Μέρα χαράς για την πατρίδα και ιδιαίτερα για τη Λήμνο μας, αλλά και μέρα υπενθύμισης για το πόσο πολύτιμο αγαθό είναι η ελευθερία και πόσοι άνθρωποι θυσιάστηκαν για να την ανακτήσουν.
Υπερασπιζόμαστε την ανάγκη για ειρήνη και σταθερότητα στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο απέναντι στον αναθεωρητισμό και τη στρατηγική των συνεχών προκλήσεων της κυβέρνησης Ερντογάν και επιμένουμε στην ανάγκη για προσφυγή στη Χάγη με αντικείμενο τις θαλάσσιες ζώνες και την ΑΟΖ, για την επίλυση των διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας και όχι μέσω της "διπλωματίας των κανονιοφόρων" που επιδιώκει η τουρκική κυβέρνηση".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Γιάννης Μπουρνούς πήρε μέρος σε συνάντηση φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και εκπροσώπων κοινοτήτων, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παριστάμενους για τα προβλήματα του νησιού, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, αλλά και να παρουσιάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την προστασία της κοινωνικής πλειοψηφίας από την οικονομική κρίση και την κατακόρυφη άνοδο του κόστους όλων σχεδόν των βασικών αγαθών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στην θέσπιση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και τη σημερινή παντελή απαξίωση αυτού του τόσο σημαντικού μέτρου από την κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και σε ζητήματα όπως το ακτοπλοϊκό και εν γένει το υψηλό κόστος μετακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων από και προς τη Λήμνο.

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, ο Γιάννης Μπουρνούς παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Λήμνου και στη συνέχεια, πριν αναχωρήσει, επισκέφθηκε το οινοποιείο Χατζηγεωργίου και τις εγκαταστάσεις της Οικογένειας Ποριάζη, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με τον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού μας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μετά το δρομολόγιο της Αλεξανδρούπολης, το Βόρειο Αιγαίο βάζει πλώρη για Βόλο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Βορείου Κώστας Μουτζούρης για τη δρομολόγηση Ρο- Ρο που θα συνδέει τη Θράκη, με Σίγρι, Μεστά και Πειραιά.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες για χαμηλές τιμές στα κρασοστάφυλα της Ριόχα

Οι συνεταιρισμοί των αμπελουργών μιλούν για καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές και αδυναμία κάλυψης του κόστους παραγωγής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Αυξημένη παραγωγή καφέ αναμένει η Βραζιλία

Αβεβαιότητα για την εξέλιξη των τιμών φέρνουν οι δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στη Χίο οι 36οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

Θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 4 - 5 Οκτωβρίου 2025
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά έπρεπε να έχει εφαρμοσθεί από το 2024»

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λάμψη και πολιτισμός στο Φεστιβάλ της Χίου

Με πολύ καλές κριτικές και σημαντικές παρουσίες, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νεκρός 45χρονος στη Μύρινα

Θανάσιμος ο τραυματισμός του σε τροχαίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ικανοποίηση Γεώργα για τη μείωση ΦΠΑ στα νησιά κάτω των 20.000 κατοίκων

«Το μέτρο θα στηρίξει τους κατοίκους, την αγορά και την τουριστική ανάπτυξη των ακριτικών περιοχών», τονίζει η Δήμαρχος Λήμνου