× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Υλοποίηση δράσης για την υποστήριξη Ρομά

Από τον δήμο Δυτικής Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/10/2021

Υλοποίηση δράσης για την υποστήριξη Ρομά
Φωτό Αρχείου

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου με αναφορά στον άξονα «Ανάπτυξη, αξιοποίηση και αύξηση της συμμετοχής του ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας, ενεργός ένταξη και κοινωνική ενσωμάτωση κοινωνικά και οικονομικά ευπαθών ομάδων», υλοποιεί την πράξη με τίτλο «Βελτίωση συνθηκών διαβίωσης Ρομά – Επιδότηση ενοικίου στο Δήμο Δυτικής Λέσβου», με στόχο την εξασφάλιση του «κατοικείν» στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών στεγαστικής υποστήριξης για αξιοπρεπή διαβίωση – μετεγκατάσταση πληθυσμού (οικογενειών) Ρομά σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις, με την παράλληλη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών για την προώθηση στην απασχόληση και γενικότερα για την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση τους στον αστικό ιστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Ωφελούμενοι της Πράξης θα είναι Ρομά δημότες του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα προβεί σε ενέργειες εύρεσης κατάλληλων κατοικιών-διαμερισμάτων για τις δυνητικά ωφελούμενες οικογένειες. Στη διαδικασία αυτή θα εμπλακούν τόσο τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, όσο και αυτά του Κέντρου Κοινότητας-Παραρτήματος Ρομά.

Συγχρόνως θα δημοσιευτεί ανοικτή Πρόσκληση στην ιστοσελίδα του Δήμου (https://www.mwlesvos.gr/).

Κάθε ενδιαφερόμενος, φυσικό πρόσωπο-ιδιοκτήτης ακινήτων στα όρια του Δήμου Δυτικής Λέσβου, μπορεί να υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η πρόσκληση του Δήμου για τα ακίνητα θα παραμένει ανοιχτή καθ' όλη τη διάρκεια χρηματοδότησης της πράξης ή/και μέχρι την εξάντληση του διαθέσιμου προϋπολογισμού της.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ