× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Και επισήμως.... διαζύγιο Κύτελη με Γιαννάκα και Βάλεση

Ανεξαρτητοποίηση των δύο δημοτικών συμβούλων λόγω (κυρίως) Βάστριας οι οποίοι όμως λειτουργούν αυτόνομα εδώ και αρκετούς μήνες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/10/2021

Και επισήμως.... διαζύγιο Κύτελη με Γιαννάκα και Βάλεση
' χρόνος ανάγνωσης

Απάντηση στις επιστολές  ανεξαρτητοποίησης των Δημοτικών Συμβούλων Εριφύλης Γιαννάκα και Παναγιώτη Βάλεση, δημοσιοποίησε η Δημοτική Αρχή Κύτελη, αναφέροντας ότι πρόκειται για προειλημμένες αποφάσεις  οι οποίες ως προφανή στόχο έχουν να πληγεί η δημοτική αρχή και η συνοχή της παράταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι εδώ και καιρό είχαν διαχωρίσει τη θέση τους λόγω της πολιτικής της δημοτικής αρχής Κύτελη για τη νέα δομή, από την επίσημη θέση του Δήμου Μυτιλήνης και της παράταξης με την οποία είχαν εκλεγεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ όπως είχε αποκαλύψει το «Ν» σε ρεπορτάζ πριν μερικές ημέρες, ετοιμαζόταν και επισήμως να ανεξαρτητοποιηθούν μετά την τελευταία δήλωση του δημάρχου, ο οποίος ζητούσε στην ουσία, την επίσπευση των εργασιών δημιουργίας νέας δομής στη Βάστρια.

Στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Κύτελη σημειώνεται μεταξύ άλλων:  «Και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, με τη δήλωση ανεξαρτητοποίησής τους και αποχώρησης από την παράταξη με την οποία εκλέχτηκαν, με όχημα το μεταναστευτικό και επικαλούμενοι διάφορες συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις, περί «ισλαμικού χωριού», που δήθεν θα δημιουργηθεί στο νησί και με συνειδητή παραπληροφόρηση για δήθεν έργα εκατομμυρίων που εκτελεί ο Δήμος στην προσωρινή δομή στον Καρά Τεπέ, όπως υποστηρίζει στη δήλωσή του ο κ. Βάλεσης, επιδιώκουν να «θολώσουν» τα νερά και να δηλητηριάσουν την κοινή γνώμη του νησιού μας, αναζητώντας ρόλο ύπαρξης σε επικείμενες διεργασίες».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της απάντησής της η Δημοτική Αρχή Κύτελη χαρακτηρίζει ακραίες τις απόψεις των δύο συμβούλων σημειώνοντας  ότι αρνούνται  να αποδεχθούν ότι τα δεδομένα με το μεταναστευτικό έχουν αλλάξει άρδην. Επισημαίνει δε, ότι η  τοπική κοινωνία αναγνωρίζει ότι  όλες οι διάσπαρτες δομές έκλεισαν και οσονούπω και τα διαμερίσματα στην πόλη στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης, ενώ μειώθηκαν δραστικά και οι φιλοξενούμενοι στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι.

Τέλος η Δημοτική Αρχή Κύτελη στην ανακοίνωσή της, κατηγορεί τους δύο συμβούλους ότι επιχείρησαν να χτίσουν πολιτικές καριέρες με το μεταναστευτικό, ωστόσο σημειώνει ότι τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει και δυσκολεύονται να βρουν νέο ρόλο.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι με τις επιστολές τους δηλώνουν ότι αποχωρούν ασκώντας κριτική για την ακολουθούμενη πολιτική στο μεταναστευτικό και τη στάση που τηρεί η δημοτική αρχή στη  δημιουργία νέας δομής στη Βάστρια. Αναφέρονται ακόμη στην πρόσφατη επιστολή Κύτελη με την οποία ζητά την επίσπευση των εργασιών για τη δημιουργία του νέου ΚΥΤ  καθώς επίσης και σε  λειτουργικές διαδικασίες της ίδιας της παράταξης, ενώ αφήνουν αιχμές και για το ρόλο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον