× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δεξιά η δημοσκόπηση, αριστερά το Εργατικό Κέντρο και στη μέση Καρά Τεπές και Βάστρια για την «Task Force»!

Υποδοχή της κ. Γκμίντερ από τον Περιφερειάρχη με στοιχεία-Το ΠΕΚ με συνθήματα, και νωρίτερα η επίσκεψή της στο ΚΥΤ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/9/2021

Δεξιά η δημοσκόπηση, αριστερά το Εργατικό Κέντρο και στη μέση Καρά Τεπές και Βάστρια για την «Task Force»!

Με τη δημοσκόπηση που αναφέρει ότι η τοπική κοινωνία διαφωνεί κατά 78% στη δημιουργία νέων δομών υποδέχτηκε ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης την επικεφαλής της Task Force της ΕΕ και διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης της ΕΕ για το Μεταναστευτικό (DG Home), Μπεάτε Γκμίντερ.  Έξω δε από το κτήριο της Περιφέρειας όπου υπήρχε η συνάντηση το Εργατικό Κέντρο φώναζε με πανό και συνθήματα κατά της νέας «φυλακής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα η κ. Γκμίντερ πήγε στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, πραγματοποίησε σύσκεψη με τη συμμετοχή ειδικών στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την πορεία της νέας δομής στη θέση Βάστρια. Αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο και τον Δήμαρχο Μυτιλήνης

Παρών στην συνάντηση του περιφερειάρχη ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταναστευτικής Κρίσης Δημήτρης Κουρσουμπάς, συνεργάτες της κ. Γκμίντερ και εκπρόσωποι του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στην κα. Γκμίντερ τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρία RASS για λογαριασμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενημερώνοντας την για την διαφωνία της τοπικής κοινωνίας σε συντριπτικό ποσοστό, 78,7% στην κατασκευή δομών στην Λέσβο και στην Χίο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα κατέθεσε για μια ακόμη φορά την θέση της Περιφερειακής Αρχής αλλά και του Περιφερειακού συμβουλίου όπως αυτές  έχουν εκφραστεί και επισήμως και ταυτίζονται  απόλυτα με την επιθυμία των τοπικών κοινωνιών και την αντίθεση τους στην κατασκευή δομών στα νησιά μας.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Υποδέχτηκα σήμερα για μια ακόμη φορά  την κα. Γκμίντερ στο γραφείο μου και της επανέλαβα την σταθερή και αδιαπραγμάτευτη θέση μας για την μη κατασκευή δομών στα νησιά μας. Για πρώτη φορά όμως είχα την ευκαιρία να της μεταφέρω και επίσημα την βούληση της τοπικής κοινωνίας, η οποία εκφράστηκε μέσα από την πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποιήσαμε για το μεταναστευτικό και της ζήτησα να την μεταφέρει και στους Ευρωπαίους εταίρους της.  Πλέον η κα. Γκμίντερ είναι ενήμερη όχι μόνο για τις δικές μας θέσεις αλλά και για αυτές των κατοίκων, καθώς ενδεχομένως μέχρι σήμερα να είχε διαφορετική εικόνα ως προς τις επιθυμίες της  τοπικής κοινωνίας για τις δομές». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Εργατικό Κέντρο και Σωματεία

Μέλη των Διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και Σωματείων, πριν λίγη ώρα, υποδέχθηκαν αγωνιστικά με πανό και συνθήματα, την κ. Γκμίντερ στο κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Από την ντουντούκα, καλούσαν τον Λεσβιακό λαό να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να αποτρέψουν τα σχέδια τόσο της Κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της ΕΕ, για τη νέα φυλακή που ετοιμάζουν να χτίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βροντοφώναξαν, πως, «όπως τον Φλεβάρη του 2020 έγιναν σμπαράλια τα σχέδια τους, έτσι και φέτος θα φάνε ξανά τα μούτρα τους».

Επίσης, στην κινητοποίηση, παραβρέθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκη Τσιριγώτη και Στρατής Κόμβος.

Τέλος, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, καλεί τον Λεσβιακό λαό να είναι σε επαγρύπνηση και εγρήγορση, για την διοργάνωση παλλεσβιακού συλλαλητηρίου, στις αρχές του Οκτώβρη.  

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης