× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Γιατί δεν λέτε ότι πέθαναν εμβολιασμένοι στη ΜΕΘ;»

Το «Ν» μιλά με διαμαρτυρόμενους σε αναστολή υγειονομικούς του Νοσοκομείου- «Μόνο ένας εμβολιασμένος με βαριά υποκείμενα νοσήματα απεβίωσε στη ΜΕΘ» απαντά η ΜΕΘ

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 21/9/2021

«Γιατί δεν λέτε ότι πέθαναν εμβολιασμένοι στη ΜΕΘ;»

Με παράπονα υποδέχτηκαν το «Ν» υγειονομικοί σε αναστολή που για πολλές ημέρες από την 1η του μηνός όταν υποχρεωτικά τέθηκαν σε αναστολή λόγω του μη εμβολιασμού τους κατά του κορονοϊού. Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι τα ΜΜΕ αποκρύπτουν ότι έχουν πεθάνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης τρεις συμπολίτες μας, οι οποίοι ήταν εμβολιασμένοι. Και μάλιστα τόνισαν ότι σκοπίμως αυτό αποκρύπτεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προκειμένου να διασταυρώσουμε την καταγγελία ρωτήσαμε το προσωπικό της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. «Μόνο ένας εμβολιασμένος με βαριά υποκείμενα νοσήματα έχει καταλήξει στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης» ήταν η απάντηση.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα, Τρίτη η ΠΟΕΔΗΝ είχε κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη 3 το μεσημέρι. Ωστόσο οι υγειονομικοί σε αναστολή βρίσκονταν νωρίτερα στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, προκειμένου να συσκεπτούν για περαιτέρω δράσεις.

«Εξυπηρετούνται οι ασθενείς;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αποφασίζω για τον εαυτό μου, δεν θα πω στους άλλους τι να κάνουν. Σαν δημοσιογράφοι θα έπρεπε να ψάχνετε αν εξυπηρετούνται οι ασθενείς στο Νοσοκομείο. To email μου έχει γεμίσει βιοψίες και αξονικές» τόνισε ο κ. Ηλίας Νικολαϊδης, Ογκολόγος του Νοσοκομείου, υπό αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Νικολαϊδης ανησυχεί για τη μη εξυπηρέτηση των ασθενών, καθώς και για το ότι αντικαταστάθηκε η θέση του με ογκολόγο, ο οποίος όπως μας είπε ο προκάτοχός του, θα βρίσκεται μόλις μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου στο Νοσοκομείο. Πάντως δεν σχολίασε αρνητικά την συνέντευξη Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου.

Τη δυσφορία του για όσα συμβαίνουν εξέφρασε και ένας νοσηλευτής σε αναστολή, ο οποίος ανέφερε ότι δεν έχουν αντικατασταθεί οι υγειονομικοί που έχουν τεθεί σε αναστολή. «Και δεν υπάρχει κανένας άλλος να πάει» επισημαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Rapid για όλους»

«Είναι πιο ασφαλής ένας ασθενής να πάει σε γιατρό εμβολιασμένο χωρίς rapid ή σε γιατρό ανεμβολίαστο με rapid;» αναρωτιέται ο κ. ΝικολαΪδης, επισημαίνοντας ότι όλοι θα έπρεπε να κάνουν rapid. «Ρωτήστε τους ασθενείς του ογκολογικού αν είναι τώρα καλύτερα η κατάσταση» πρόσθεσε. «Να πρυτανεύσει η λογική με δύο rapid test την εβδομάδα», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο νοσηλευτής επεσήμανε ότι η σύζυγός του, εμβολιασμένη, δουλεύει στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου, όπου «δεν γίνονται rapid. Δεν κινδυνεύουν οι ασθενείς από εκείνη; Εγώ δεν κινδυνεύω στο σπίτι;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΕΣ τις δηλώσεις:         

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΙΒΛΙΟ

H Nάσια Δαφιώτη στο Βook and Αrt

Το Σάββατο 27 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024