× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κυρία Αλεξανδρή, η αλήθεια δεν σκεπάζεται»

Απάντηση Κατζανού στην ανακοίνωση της αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης για την καταγγελία περί ανασφάλιστων στη χωματερή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/9/2021

«Κυρία Αλεξανδρή, η αλήθεια δεν σκεπάζεται»

Επανέρχεται για να απαντήσει στην αντιδήμαρχο Καθαριότητας Μυτιλήνης, ο εν αργία Δημοτικός Σύμβουλος και τ. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Λέσβου, Γιώργος Κατζανός, αναφορικά με την καταγγελία του περί ανασφάλιστων εργαζομένων στη χωματερή του Δήμου Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι η αντιδήμαρχος, Δήμητρα Αλεξανδρή απάντησε στον κ. Κατζανό προχωρώντας σε έναν απολογισμό των μέχρι σήμερα έργων και ημερών της κάνοντας λόγο για απαξίωση από πλευράς κ. Κατζανού.

Σήμερα ο Γιώργος Κατζανός επανέρχεται και επισημαίνει ότι η αλήθεια «δεν σκεπάζεται». Και αναλυτικά αναφέρει:

«Είναι λυπηρό η Αντιδήμαρχος κ. Αλεξανδρή, υπεύθυνη του τομέα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Μυτιλήνης, να προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια ότι δεν εργάζονται ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, χωρίς καμία σύμβασης εργασίας μόνο με την υπόσχεση να προσληφθούν στο μέλλον μέσω  της ΔΕΔΑΠΑΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

            Δυστυχώς για την Αντιδήμαρχο η αλήθεια «δεν σκεπάζεται». Πάνω  από δέκα εργαζόμενοι παρέχουν υπηρεσίες στην καθαριότητα χωρίς καμία σχέση εργασίας.

            Είναι γνωστό ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες επισκέφθηκαν τον χώρο εργασίας της Καθαριότητας και στον έλεγχο που έγινε, διαπίστωσαν όλα τα προαναφερόμενα που καταγγέλλουμε. Όπως είναι γνωστό ο πανικός και η αγωνία στην Αντιδήμαρχο και στη Δημοτική Αρχή μήπως δημοσιοποιηθεί το γεγονός ήταν μεγάλος, ενώ ταυτόχρονα παρακαλούσε τους συγκεκριμένους εργαζόμενους να συνεχίσουν να εργάζονται ακόμα λίγες ημέρες με υποσχέσεις για τακτοποίηση του όλου θέματος.

            Ταυτόχρονα η κ. Αλεξανδρή ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΔΑΠΑΛ συμμετείχε ψηφίζοντας θετικά για την πρόσληψη 65 εργαζομένων από τον Ιούλιο 2021 έως τον Οκτώβριο 2021 με πλήρη αδιαφάνεια και μόνο ρουσφετολογικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήπως γνωρίζετε πού εργάζονται οι 30 από τους 65 εργαζόμενους (τους προσλάβατε ως Διοικητικούς υπαλλήλους υποτίθεται για τις ανάγκες της καθαριότητας);

Εμείς οφείλουμε όμως να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και να τους πούμε την αλήθεια.

Εδώ και δύο χρόνια παρέχουν την εργασία τους σε διάφορες διοικητικές υπηρεσίες (παράνομα) μέσω της ΔΕΔΑΠΑΛ: δύο  υπάλληλοι στο  γραφείο Δημάρχου, μια υπάλληλος στο γραφείο του κ. Κατσαβέλλη, δύο  υπάλληλοι  στο  γραφείο του κ. Τζιμή, μια υπάλληλος στο  γραφείο του Γενικού Γραμματέα, επτά υπάλληλοι στη Δ/νση Οικονομικών, έξι υπάλληλοι στη Δ/νση Διοικητικού, ένας υπάλληλος στη  Δ/νση Περιβάλλοντος, ένας υπάλληλος στη  Δ/νση Πολιτισμού, δύο υπάλληλοι στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, δύο  υπάλληλοι στο  Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ένας υπάλληλος στο Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού (στο γήπεδο), ένας υπάλληλος στο κλειστό γήπεδο στη Νεάπολη, ένας υπάλληλος στη  βιβλιοθήκη του Δήμου Μυτιλήνης, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι  που δεν κατάφεραν να εκλεγούν  και φυσικά η πρόσφατη πρόσληψη στη Δ/νση Πολεοδομίας του γιου του Αντιδημάρχου κ. Δαγκλή που είναι υπεύθυνος σε αυτήν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

            Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, κ. Αλεξανδρή, έπρεπε να εργάζονται στη Δ/νση Καθαριότητας  και Ανακύκλωσης, καθώς πληρώνονται με χρήματα ανταποδοτικών  τελών που καταβάλλουν οι συμπολίτες μας και που οφείλατε να τα προστατεύετε και να τα διαχειριστείτε για την καθαριότητας της πόλης μας και όλων των Δημοτικών  Ενοτήτων και κοινοτήτων του Δήμου μας. Αντίθετα τα σπαταλάτε για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις ημετέρων και συγγενών της Δημοτικής Αρχής, των Αντιδημάρχων και λοιπών προσώπων για μελλοντική ψηφοθηρία.

            Επίσης, η σημασία και η αξία που δίνεται στους εργαζομένους είναι επιφανειακή και χωρίς ουσία. Είμαστε στο τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει Τεχνικός Ασφαλείας για το τρέχον έτος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υπηρεσία καθαριότητας.

            Σε όλο αυτό  το πλαίσιο λειτουργίας της ΔΕΔΑΠΑΛ μεγάλη ευθύνη έχει ο Πρόεδρος της και Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Κατσαβέλλης, όπου σήμερα διαπιστώνονται οικονομικές εκκρεμότητες εκ μέρους του Δήμου στη ΔΕΔΑΠΑΛ. Τα οικονομικά αδιέξοδα είναι τόσο μεγάλα που πρόσφατα με εισήγηση του κ. Κατσαβέλλη, οικονομική επιχορήγηση που προοριζόταν για δράση της αντιμετώπισης της πανδημίας του covid-19 θα χρησιμοποιηθεί από το Δήμο για κάλυψη οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τη ΔΕΔΑΠΑΛ, αποδεικνύοντας ότι η Δημοτική Αρχή επί της ουσίας δεν ενδιαφέρεται να συνδράμει για την αντιμετώπιση ενός κορυφαίου θέματος υγείας όπως είναι η πανδημία.

            Σχετικά με τα εύσημα που δίνετε στον εαυτό σας, καλό είναι να βγείτε στις γειτονιές της πόλης μας και στα χωριά του Δήμου μας για να σας τα δώσουν οι συμπολίτες μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι