× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κουβέντα για την ταμπακιέρα!

Απάντηση της Αντιδημάρχου Καθαριότητας Δήμητρας Αλεξανδρή στις καταγγελίες του εν αργία ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιώργου Κατζανού για τις εργασιακές συνθήκες στην χωματερή του δήμου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/9/2021

Κουβέντα για την ταμπακιέρα!

Με έναν απολογισμό των μέχρι σήμερα έργων και ημερών της χωρίς κουβέντα όμως για την ταμπακιέρα απαντά η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας της δημοτικής Αρχής Κύτελη Δήμητρα Αλεξανδρή στις σοβαρότατες καταγγελίες του Γιώργου Κατζανού περι ύπαρξης ανασφάλιστων εργαζομένων στην χωματερή του Δήμου Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της κ.Αλεξανδρή έχει ως εξής:

«Σε μια προσπάθεια απαξίωσης μου, ως αρμόδια Αντιδήμαρχος, κυρίως όμως υποτίμησης της προσπάθειας όλων των εργαζομένων στην Καθαριότητα, που πασχίζουν να διατηρούν την πόλη καθαρή, βλέπετε οι συγκρίσεις είναι μάλλον προφανείς, ανακαλύπτονται «παραβάσεις εργατικής νομοθεσίας», «έλλειμμα ασφάλειας των εργαζομένων», «κακοσυντηρημένος και προβληματικός μηχανολογικός εξοπλισμός»! «Το γαρ πολύ της θλίψεως…».

Εδώ και ένα χρόνο, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, σε αγαστή συνεργασία με όλο το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, με αγώνα, κόπο, άοκνη προσπάθεια καταφέραμε αφενός να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά, αφετέρου να παρουσιάσουμε στους δημότες μας μια εντελώς διαφορετική, καλύτερη πρωτεύουσα και Δήμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή το έργο μας είναι πασιφανές και πανθομολογούμενο. Επειδή κάποιοι πρέπει να θυμίσουν την πολιτική τους ύπαρξη, μιας και δεν νομιμοποιούνται να έχουν θεσμικό ρόλο.

Γι’ αυτό και εφευρίσκουν θέματα. Η πιστή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, αποτελεί βασική αρχή τόσο της Δημοτικής Αρχής, όσο και δική μου. Ο Δήμος Μυτιλήνης χορηγεί στους εργαζομένους όχι μόνο της καθαριότητας αλλά και σε αυτούς της Τεχνικής Υπηρεσίας και Περιβάλλοντος τα προβλεπόμενα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), εξοφλώντας παράλληλα τα οφειλόμενα ΜΑΠ της περιόδου 01/01/2011 έως 31/12/2018 του άλλοτε Δήμου Λέσβου ύψους 214.033,48€. Από την 01/09/2019, μέχρι και σήμερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ διαπιστωθεί και ΔΕΝ ΕΧΕΙ υπάρξει ζήτημα ή θέμα με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Πράγμα που όπως πληροφορούμε δεν συνέβη κατά την περίοδο θητείας και ευθύνης του κ. Κατζανού! Όλοι οι απασχολούμενοι με οιαδήποτε σχέση (εργασίας, έργου, κλπ) με τον Δήμο Μυτιλήνης ή την ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε είναι νόμιμα ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ ως προαπαιτούμενο έναρξης της συμβατικής σχέσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την ορθή, λελογισμένη, νόμιμη διαχείριση των καυσίμων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, το έλλειμμα (αρκετών δεκάδων έως εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) έγινε πλεόνασμα 75.000€ μέσα σε ένα χρόνο! Αποπληρώθηκαν τα χρέη που άφησε η προηγούμενη ηγεσία του Δήμου και της Καθαριότητας προς τα συνεργεία και τις εταιρείες εμπορίας ανταλλακτικών και καταφέραμε να φτιαχτεί και συντηρηθεί ο στόλος των απορριμματοφόρων και εν γένει ο τεχνικός εξοπλισμός της Αντιδημαρχίας!

Το νοικοκύρεμα και εξορθολογισμός της λειτουργίας των υπηρεσιών, το καλό κλίμα μεταξύ των εργαζομένων, κυρίως όμως το ξεβόλεμα όλων όσων είχαν «άνωθεν καλύψεις», ενοχλεί! Όχι εμένα!

Ο Δήμαρχος με τίμησε ορίζοντας με Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, πρώτη γυναίκα μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια, οι συμπολίτες μου με τίμησαν εκλέγοντας με πρώτη σε σταυρούς γυναίκα δημοτική σύμβουλο σε όλο το Βόρειο Αιγαίο! Θα φανώ αντάξια αυτής της εκτίμησης, φέρνοντας εις πέρας την αποστολή μου.

Την 27/09/2021 διενεργείται διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την προμήθεια απορριμματοφόρων, η πρώτη μετά από το 2011! Το ύψος της προμήθειας ανέρχεται περίπου στα 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους η εικόνα της πόλης και ο Δήμος έχουν αλλάξει και τα καλύτερα έρχονται»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ