× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Για θρησκευτικό τουρισμό με το 11χρονο παιδί της και... 4,5 κιλά κοκαΐνη!

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της σύλληψης της 43χρονης που ερχόταν συχνά για να προσκυνήσει στη Λέσβο. ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ για την πιάτσα στη Λέσβο που θα κατανάλωνε τουλάχιστον 9.000 δόσεις κοκαΐνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/9/2021

Για θρησκευτικό τουρισμό με το 11χρονο παιδί της και... 4,5 κιλά κοκαΐνη!
' χρόνος ανάγνωσης

Η άφιξη μιας γυναίκας με το 11χρονο παιδί της στο λιμάνι της Μυτιλήνης δεν προκαλεί φυσικά απορίες. Πόσο μάλλον όταν κατά δήλωση της έρχεται προκειμένου να εκπληρώσει το τάμα της σε μοναστήρι του νησιού. Ομοίως και ένας 49χρονος άνδρας. Με τον οποίο η 43χρονη συνταξίδευε.

Από το καράβι το πρωί της περασμένης Πέμπτης ο 49χρονος και η 43χρονη βγήκαν χωριστά. Ο 49χρονος με το αυτοκίνητο του και η 43χρονη με το παιδί της (ένα από τα τρία παιδιά της) και την κοκαΐνη κρυμμένη μέσα σε ρούχα στο σακβουαγιάζ της.
Κατά την άφιξη του στο λιμάνι ο 49χρονος ελέγχθηκε δειγματοληπτικά από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Βρέθηκε να κατέχει περί τα τρία γραμμάρια κοκαΐνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα στον οποίο ισχυρίσθηκε ότι την κοκαΐνη την κατείχε για προσωπική του χρήση οπότε και αφέθηκε ελεύθερος. Παρέλαβε το αυτοκίνητο του από τον περίκλειστο χώρο του λιμανιού το οποίο και είχαν ελέγξει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και.... εξαφανίστηκε. Άγνωστο είναι αν επέστρεψε στην Αθήνα ή αν είναι ακόμα στο νησί όπου και κρύβεται.
Το γεγονός της σύλληψης του σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές πρέπει να έγινε αντιληπτή από άνθρωπο του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στη Λέσβο ο οποίος και θα βρισκόταν σίγουρα στο λιμάνι για λόγους διασφάλισης της ασφάλειας μεταφοράς της κοκαΐνης. Κάπως έτσι η 43χρονη έμεινε χωρίς το συνεργάτη της αλλά και με τους ντόπιους αποδέκτες της κοκαΐνης να έχουν εξαφανιστεί.

Το μεσημέρι της Πέμπτης με το παιδί και το σακβουαγιάζ και την κοκαΐνη ανάμεσα στα ρούχα έφτασε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ιστορικό κέντρο όπου και γευμάτισε. Επισκέφθηκε την τουαλέτα και εκεί εγκατέλειψε την κοκαΐνη. Εργαζόμενοι στην επιχείρηση αντιλήφθηκαν το πακέτο με το περίεργο περιεχόμενο και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την κάμερα του καταστήματος εντοπίστηκε η άγνωστη 43χρονη η οποία και το είχε εγκαταλείψει. Την επόμενη μέρα, την Παρασκευή εντοπίστηκε ενώ ετοιμαζόταν με το παιδί της να αναχωρήσουν από το νησί είχαν μάλιστα εκδώσει και σχετικά εισιτήρια.

Ανακρινόμενη ομολόγησε ότι μετέφερε την κοκαΐνη μεν αλλά ανήκε στον άνδρα που την προηγούμενη μέρα είχε συλληφθεί στο πλοίο. Το Σαββάτο παραδόθηκε το παιδί στην αδελφή της που εν τω μεταξύ ήλθε στη Μυτιλήνη από την Αθήνα ενώ η ίδια οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ερωτήματα βέβαια προκαλεί ο όγκος της κοκαΐνης που επρόκειτο να πέσει στην αγορά του νησιού. Το κόστος της σε τιμή χονδρικής είναι της τάξης των 200.000 ευρώ. Στην πιάτσα όμως τα 4,5 κιλά καθαρής κοκαΐνης θα μπορούσαν να δώσουν περί τις 9000 δόσεις «ναρκωτικού των πλουσίων» δηλαδή προς 100 ευρώ η δόση περί τις 900.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό σημαίνει ότι το κέρδος για το ντόπιο κύκλωμα της διακίνησης θα ήταν περί τις 700.000 ευρώ. Εδώ ας σημειωθεί ότι ποσότητες καθαρής κοκαΐνης έχουν εντοπισθεί στη Λέσβο και στο παρελθόν όπως όμως φαίνεται αυτές βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνεται και η ζήτηση. Πόσοι όμως χρήστες κοκαΐνης υπάρχουν στο νησί ώστε να απορροφήσουν 9000 δόσεις; Και πώς πληρώνουν τις ακριβές αυτές δόσεις που χρειάζονται οι χρήστες τους;
Τοπικοί φορείς αρμόδιοι και μη ας σπεύσουν να ασχοληθούν με το θέμα.

Ο όγκος της κοκαΐνης που τυχαία βρέθηκε και τυχαία δεν είναι στα χέρια νεώτερων και μεγαλύτερων χρηστών τους δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για το τι συμβαίνει στην τοπική κοινωνία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η Λέσβος στο επίκεντρο του μαθητικού τουρισμού

Εκπαιδευτικοί, επιστήμονες και φορείς ενώνουν δυνάμεις στην Αθήνα για να αναδείξουν το νησί ως πρότυπο βιωματικής μάθησης και πολιτιστικού προορισμού
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

«Φίλος μου ο σκύλος» στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Μια ξεχωριστή δράση του Συλλόγου Κυνόφιλων Λέσβου και του ΚΕΠΕΑ Ευεργέτουλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι αγρότες της Λέσβου ετοιμάζονται για νέους αγώνες

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για τα σοβαρά προβλήματα που πλήττουν τους παραγωγούς του νησιού και την αδιαφορία της κυβέρνησης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικο παιδί, μόνο του στην Παναγιούδα

Συνελήφθη ο πατέρας του για έκθεση σε κίνδυνο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

15 παραβάσεις για κράνος στη Λέσβο

11 σε οδηγούς και 4 σε συνεπιβάτες
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ημερίδα για την προστασία και διαχείριση των ζώων συντροφιάς στη Μυτιλήνη

Ημερίδα με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ούτε μία μέρα παραπάνω»

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από την έναρξη της γενοκτονίας στη Γάζα – Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Τρίτη 7 Οκτωβρίου στις 18:00 στην Πλατεία Σαπφούς
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εργαστήρι υφαντικής τέχνης στη Μυτιλήνη

Ξεκίνησαν οι εγγραφές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Σελήνη «φώτισε» τον ουρανό της Μυτιλήνης

Μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή στην εκδήλωση «100 Ώρες Αστρονομίας» στην Επάνω Σκάλα – Παρουσίαση, παιχνίδια και ζωντανή παρατήρηση της Σελήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Οδηγός υπό την επήρεια αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ο 42χρονος συνελήφθη από την Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μόρια

Τραυματίσθηκε 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Απατεώνες πήραν από ηλικιωμένες γυναίκες στη Μυτιλήνη 44 χιλιάδες ευρώ

Συνελήφθη ένας 46χρονος ο οποίος παρέλαβε από τις δύο γυναίκες χρήματα και κοσμήματα σε Μυτιλήνη και Παναγιούδα. Το κύκλωμα παρίστανε τους γιατρούς και ζητούσε χρήματα για επείγουσες επεμβάσεις σε συγγενείς