× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

10 εργαζόμενοι εμβολιάστηκαν σήμερα

Αγώνας δρόμου να μεταπεισθούν οι ανεμβολίαστοι του Νοσοκομείου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/8/2021

10 εργαζόμενοι εμβολιάστηκαν σήμερα

Σε 40 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, μαζί με αυτούς και δυο γιατροί πρώτης γραμμής (όπως έγραψε το «Ν» στις 16 Αυγούστου), που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοιού και όπως όλα δείχνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου  θα αποχωρήσουν από τη δουλειά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Στρατής Κλεάνθης έως την επόμενη Τρίτη 31 Αυγούστου που είναι η καταληκτική ημερομηνία, αρκετοί από τους 40 που εμφανίζονται σήμερα αμετάπειστοι θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. «Ήδη σήμερα, σημειώνει 10 άτομα από το νοσοκομείο έκαναν το εμβόλιο και πιστεύω ότι και άλλοι συνάδελφοι μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αλλάξουν γνώμη και θα προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους».

Το ζήτημα προβληματίζει τη διοίκηση του Νοσοκομείου και τους υπευθύνους των τμημάτων και των κλινικών οι οποίοι θεωρούν ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση αντικατάσταση των εργαζομένων που θα αποχωρήσουν θα προκύψουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Την ίδια ώρα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να πειστούν έως το τέλος του μήνα να κάνουν το εμβόλιο. «Κατανοώ σημειώνει, μιλώντας στο «Ν» πως ο καθένας έχεις τις προσωπικές θέσεις και απόψεις, τις οποίες σέβομαι απόλυτα, ανεξαρτήτως συμφωνίας ή διαφωνίας με αυτές. Στην περίπτωση όμως αυτή έχουμε να κάνουμε με νόμο του κράτους τον οποίον ούτε μπορούμε αλλά ούτε έχουμε και το δικαίωμα να αγνοήσουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γνωρίζω ότι υπάρχουν επιστήμονες πρώτης γραμμής στο νοσοκομείο μας που έως σήμερα δεν έχουν εμβολιαστεί. Είμαι σε επικοινωνία μαζί τους. Συζητάμε και πιστεύω ότι έστω την τελευταία στιγμή θα αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, θα ξανασκεφτούν το ενδεχόμενο του εμβολιασμού και έτσι δεν θα υπάρξουν περεταίρω προβλήματα».

«Θα αντικατασταθούν»

Και συνεχίζει ο κ. Καμπούρης: «Σε περίπτωση ωστόσο, πράγμα που απεύχομαι, οι άνθρωποι αυτοί την 1η Σεπτεμβρίου αποχωρήσουν, τότε οι θέσεις τους πρέπει να καλυφθούν. Για την περίπτωση των γιατρών είναι ενήμερη η 2η ΔΥΠΕ και πιστεύω ότι άμεσα θα μας στείλουν αντικαταστάτη, τουλάχιστον για τη μία ειδικότητα η οποία εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς σε έναν νευραλγικό τομέα του νοσοκομείου μας. Από εκεί και πέρα όσοι εργαζόμενοι αποχωρήσουν από τις θέσεις τους θα αντικατασταθούν άμεσα όπως μας έχει διαβεβαιώσει το Υπουργείο, ενώ αν χρειαστεί θα γίνει ανακατανομή των εργαζομένων που θα παραμείνουν στις κλινικές και στα τμήματα όπου θα έχουμε μεγαλύτερες ανάγκες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και στάση εργασίας

Σε τετράωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει αύριο Πέμπτη ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση που ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του οργάνου.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Στρατής Κλεάνθης η κινητοποίηση των εργαζομένων περιλαμβάνει στάση εργασίας από τις 10 έως τις 3 το μεσημέρι ενώ στο διάστημα αυτό έχει οριστεί προσωπικό ασφαλείας για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαστε υπέρ του καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού, σημειώνει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου και όχι μόνο των υγειονομικών. Μάλιστα πιστεύουμε ότι δεν έχει κανένα νόημα να εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί γιατροί και νοσηλευτές και να μπαινοβγαίνουν ανεμβολίαστοι πολίτες στα νοσηλευτικά ιδρύματα οι οποίοι μπορούν να διασπείρουν τον κορονοϊό τόσο στο προσωπικό όσο και στους ασθενείς».

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Στη γιορτή της κούνιας στο Ακράσι...

Λουλούδια, χορός και ψησταριές στο αγαπητό έθιμο
ΥΓΕΙΑ

Αποτοξίνωση μετά τον πασχαλινό οβελία

Πως θα αντιστρέψουμε με υγιεινό τρόπο χωρίς υπερβολές το δείκτη της ζυγαριάς μετά το Πασχαλινό τραπέζι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Γονεϊκό στρες, άγονα επιδόματα

Η κρατική στήριξη στις οικογένειες δεν καλύπτει τις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης γονεϊκότητας σε χρόνο και χρήμα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οχι smartphone κάτω των 13 ετών, όχι social media κάτω των 18

Η έκθεση σε οθόνες επηρεάζει αρνητικά «την όραση, τον μεταβολισμό και τη συγκέντρωση» των παιδιών, ενώ οι αλγόριθμοι προκαλούν «εθισμούς» στους ανήλικους χρήστες
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

«Με προσοχή το τσιμπολόγημα του οβελία...»

Tι συμβουλεύει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
ΓΕΥΣΗ

Πάσχα Κυρίου Πάσχα και στη Λέσβο τρώμε «αρνί γιουμοστό»

Το παραδοσιακό πασχαλιάτικο φαγητό της Λέσβου
ΓΕΥΣΗ

«Roll ice and more», παγωτό σε άλλη διάσταση!

Το νέο κατάστημα με φρέσκο παγωτό και ατελείωτες άλλες γευστικές δροσερές επιλογές έρχεται στη Μυτιλήνη στην οδό Κουντουριώτη 63 από την Παρασκευή 3 Μαΐου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνεχίζονται οι γευσιγνωσίες κρασιού στο «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Θα βιώσετε μια διαδραστική γευστική δοκιμή 5 τυπικών κρασιών από την αγαπημένη συλλογή του οινοποιείου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ