× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Επιδημία… ανεμβολίαστων»!

15 συμπολίτες μας με κορονοϊό σε απλές κλίνες του Νοσοκομείου και ένας στην Εντατική, όλοι χωρίς να έχουν εμβολιαστεί- Ανησυχητική η κατάσταση λέει ο πρόεδρος του Νοσοκομείου, Γ. Καμπούρης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 17/8/2021

«Επιδημία… ανεμβολίαστων»!

Σήμερα Τρίτη 17 Αυγούστου νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με κορονοϊό 15 συμπολίτες μας, και ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όλοι χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Η επιδημιολογική κατάσταση στο νησί μας είναι ανησυχητική και απαιτείται αυξημένη επαγρύπνηση, τόνισε στο «Ν» ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και διοικητής, Γιώργος Καμπούρης, στον απόηχο των χτεσινών 40 κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο 15θήμερο του Αυγούστου δημιούργησε δυστυχώς τις ιδανικές συνθήκες για την ευρεία διασπορά του κορονοϊού, εξηγεί ο κ. Καμπούρης: πολύ μεγάλη κινητικότητα λόγω καλοκαιριού και τουρισμού και ελλιπέστατη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.
«Πλέον μπαίνουμε σε μια  κρίσιμη εβδομάδα, καθώς στις επόμενες μέρες θα φανεί αν το επιδημικό κύμα συνεχίσει να ανεβαίνει ή θα μείνει σταθερό».

Το δίλημμα είναι σαφές, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι, επιδημιολόγοι συμπληρώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου: «Ή θα εμβολιαστούμε, ή θα κινδυνεύουμε να νοσήσουμε». Πρέπει όλοι να το καταλάβουμε ότι είμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας, υπογραμμίζει: «Τα νέα δεδομένα, που αφορούν στη σταδιακή επικράτηση του πολύ πιο μεταδοτικού στελέχους «Δέλτα», καθιστούν ακόμη πιο επιτακτικό τον άμεσο εμβολιασμό των μεγαλύτερων, αλλά και των πιο ευπαθών συμπολιτών μας που κινδυνεύουν από σοβαρή λοίμωξη.

Είναι η μόνη ασπίδα αυτοπροστασίας και προστασίας του κοινωνικού και οικογενειακού περιβάλλοντός μας, μαζί βέβαια με  την τήρηση των μέτρων προστασίας από όλους μας. Δηλαδή ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία και έχουμε ευθύνη να εμβολιαστούμε για να αποκτήσουμε ασπίδα προσωπικής προστασίας και  να χτίσουμε το τείχος ανοσίας στο νησί μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα ο καθένας από εμάς, πρέπει πλέον ν’ αναλάβει  την ατομική και κοινωνική ευθύνη του .

Αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια εμβολίων και μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν άμεσα -ακόμη και αυθημερόν- με όποιο εμβόλιο θέλουν, όλοι οι συμπολίτες μας».

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 77.447 δόσεις εμβολιασμού και περισσότεροι από 43.089 κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ποσοστό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 60% του ενήλικου πληθυσμού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, περισσότεροι από 40.703 κάτοικοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό σχεδόν 57% στον ενήλικο πληθυσμό.  Αν προσθέσουμε 5% φυσικής ανοσίας λόγω της νόσησης  αριθμού κατοίκων η συνολική ανοσία ξεπερνά το 62%. «Θέλουμε άλλο ένα 15-20% να εμβολιασθεί για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης για το νησί μας» κατέληξε.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Πάσχα Κυρίου Πάσχα και στη Λέσβο τρώμε «αρνί γιουμοστό»

Το παραδοσιακό πασχαλιάτικο φαγητό της Λέσβου
ΓΕΥΣΗ

«Roll ice and more», παγωτό σε άλλη διάσταση!

Το νέο κατάστημα με φρέσκο παγωτό και ατελείωτες άλλες γευστικές δροσερές επιλογές έρχεται στη Μυτιλήνη στην οδό Κουντουριώτη 63 από την Παρασκευή 3 Μαΐου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνεχίζονται οι γευσιγνωσίες κρασιού στο «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Θα βιώσετε μια διαδραστική γευστική δοκιμή 5 τυπικών κρασιών από την αγαπημένη συλλογή του οινοποιείου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου