40 νέα κρούσματα στη Λέσβο
Σε σύνολο πανελλαδικά 2.218 μολύνσεων, 13 θανάτων, 250 διασωληνωμένων σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/8/2021

Αυξανόμενος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη Λέσβο όπου το τελευταίο εικοσιτετράωρο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ καταγράφονται 40 νέες μολύνσεις, ενώ χτες Κυριακή διαπιστωθηκαν 10 νέα κρούσματα.
Από τις 7 Αυγούστου έως τις 15 Αυγούστου αθροιστικά ανακοινώθηκαν για τη Λέσβο 241 κρούσματα.
Στο μεταξύ ένας 54χρονος χωρίς σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή εξαιτίας επιπλοκών που προκάλεσε η νόσηση του από κορονοϊό. Άλλοι δυο, ένας 74χρονος και ένας 80χρονος πέθαναν επίσης από επιπλοκές της νόσου το τελευταίο 48ωρο.
Συνολικά από την αρχή της πανδημίας, το Μάρτιο του 2020, έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λέσβο 70 άτομα. Από αυτούς οι 68 πέθαναν στο νοσοκομείο και άλλα δυο άτομα στο σπίτι ή κατά τη μεταφορά σε δομή υγείας. Έξι από τους 70 νεκρούς έχασαν τη ζωή τους μέσα στον Αύγουστο, δηλαδή τις τελευταίες 15 μέρες.
Σήμερα Δευτέρα 16 Αυγούστου, στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης νοσηλεύονται 12 άτομα σε θαλάμους νοσηλείας και άλλα δυο άτομα είναι διασωληνωμένα. Ας σημειωθεί ότι το σύνολο των νοσηλευομένων όπως και των νεκρών δεν έχουν εμβολιασθεί κατά της νόσου του κορονοϊού. Ενώ να τονίσουμε ότι μεγάλο μέρος των νοσηλευομένων είναι ηλικίας 35 έως 45 ετών.
Τα πανελλαδικά στοιχεία
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.218 , εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 539.337 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 124 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.569 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.237 θάνατοι.
Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 250 (60.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 85.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.882 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 224 (ημερήσια μεταβολή +6.16%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 233
ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).