× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ωρολογιακή βόμβα covid» η ψυχιατρική κλινική!

Ο νοσηλευτής εργαζόμενος στο Νοσοκομείο γνωστοποιεί την αύξηση σε τέσσερις των κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ των νοσηλευτών και σε δυο των νοσηλευομένων από τους οποίους ο ένας δε γίνεται δεκτός στην κλινική covid!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/8/2021

«Ωρολογιακή βόμβα covid» η ψυχιατρική κλινική!
' χρόνος ανάγνωσης

Με δημόσια ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο νοσηλευτής Φώντας Αυγερινός, εργαζόμενος στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Μυτιλήνης γνωστοποιεί την αύξηση σε τέσσερις του αριθμού των εργαζομένων στην ψυχιατρική κλινική οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και σε δυο των αριθμό των νοσηλευομένων που βρέθηκαν και αυτοί θετικοί. Πέραν αυτών άλλοι δυο εργαζόμενοι είναι σε καραντίνα αφού ιχνηλατήθηκαν ως ατενές επαφές των συναδέλφων τους που βρέθηκαν θετικοί.

Όπως αναφέρει ο κ. Αυγερινός «είναι ωρολογική βόμβα που θα σκάσει με άγνωστες συνέπειες μιας και μας αναγκάζουν να δουλέψουμε με ασθενή διαγνωσμένη covid και άλλους έξι ασθενείς με κοινές τουαλέτες, κοινή κουζίνα κ.τ.λ.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανάρτηση του ο κ. Αυγερινός αναφέρει;

«Είμαι νοσηλευτής στο βοστανειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, έχω διατελέσει δυο φορές πρόεδρος των εργαζομένων του ιδρύματος, και άλλες 7-8 μέλος του ΔΣ του συλλόγου. Τώρα είμαι μέλος του συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Λέσβου και 25 χρόνια νοσηλευτής βάρδιας σε διάφορες κλινικές. Τώρα είμαι στο ψυχιατρικό τμήμα. Πολλές φορές βλέποντας στραβά να γίνονται κλείσαμε τα μάτια και τα αυτιά για να μην διαταράξουμε την ηρεμία του ιδρύματος και την εύρυθμη λειτουργία του. Όμως σήμερα ο κόμπος έφτασε στο χτένι, θεωρώ υποχρέωση μου να ενημερώσω τους εργαζόμενους και την κοινωνία του νησιού για τα ευτράπελα που συμβαίνουν με πλήρη ευθύνη της διοίκησης του ιδρύματος. Εδώ και μια βδομάδα στο τμήμα που εργάζομαι διαγνώσθηκε θετικός στον covid συνάδελφος και αμέσως έμεινε σπίτι του, καθώς και σε καραντίνα άλλοι τρεις συνάδελφοι εκ των οποίων η μία σε δύο μέρες είχε συμπτώματα και τελικά ήταν θετική, καθώς και μια ασθενής με εισαγγελικό εγκλεισμό η οποία μεταφέρθηκε στην μονάδα λοιμώξεων. Χθες βράδυ κι άλλη συνάδελφος την ώρα της βάρδιας μας βρέθηκε θετική, καθώς και μια ακόμη ασθενής σήμερα με συμπτώματα πυρετού είναι θετική. Η πρώτη ενέργεια ήταν να γίνει προσπάθεια να μεταφερθεί στην μονάδα λοιμώξεων αλλά χωρίς επιτυχία λόγω εισαγγελικού εγκλεισμού δεν την δέχτηκαν. Το πρώτο που πέρασε από το μυαλό μου ήταν να μιλήσω με τον πρόεδρο του σωματείου μας, ο οποίος με προέτρεψε να επικοινωνήσω με τον διοικητή, και το θεώρησα λογικό, αλλά διοίκηση είχε φόρτο εργασίας... και δια της γραμματείας με παρέπεμψε στην νοσηλευτική υπηρεσία που σημειωτέων δεν έχει παραλάβει η καινούρια διευθυνουσα ακόμα. Και βέβαια δεν θα μπορούσε να πάρει μια απόφαση να κλείσει το τμήμα που ήταν η πρόταση μου γιατί είναι ωρολογική βόμβα που θα σκάσει με άγνωστες συνέπειες μιας και μας αναγκάζουν να δουλέψουμε με ασθενή διαγνωσμένη covid. και άλλους έξι ασθενείς με κοινές τουαλέτες, κοινή κουζίνα κ.τ.λ. Να σημειωθεί ότι εγώ όπως και άλλοι υπάλληλοι και ασθενείς έχουμε υποκείμενα νοσήματα αν και η πλειοψηφία είμαστε εμβολιασμοί. Θέλω να καταγγείλω το γεγονός αυτό με πλήρη συνείδηση της πράξης μου, να θέσω την διοίκηση προ των ευθυνών της, και τις συνέπειες των πεπραγμένων της και θα ακολουθήσουμε την νόμιμη οδό στο εξής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη Διοίκηση που της ζητήθηκε να σχολιάζει την ανάρτηση Αυγερινού υποστηρίχτηκε ότι την ώρα που ο κ. Αυγερινός επικοινώνησε μαζί της βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Όσον αφορά το πρόβλημα της διαχείρισης του προβλήματος του κορονοιού στην ψυχιατρική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος ήδη ασχολείται με αυτό ο ειδικός λοινωξιολόγος του ιδρύματος κ. Χαράλαμπος Ανιτσάκης από τον οποίο και ζητήθηκε να εισηγηθεί σχετικά.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή της μητέρας με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά και γονείς την Παρασκευή 8 Μαΐου
Γιορτή της μητέρας με τον Δήμο Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δράση Περιβάλλοντος από τους Προσκόπους Μολύβου

Δεκάδες δέντρα φυτεύτηκαν από τα παιδιά το Σάββατο 25 Απριλίου
Δράση Περιβάλλοντος από τους Προσκόπους Μολύβου
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Δεν αντέχω, θα πάθω κατάθλιψη!

Γράφει η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ-ΣΕΛΑΧΑ, Ψυχολόγος
Δεν αντέχω, θα πάθω κατάθλιψη!
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ανησυχία για τα καλοκαιρινά ταξίδια, φόβος για υψηλότερες τιμές στα αεροπορικά

Αεροπορικές εταιρείες μειώνουν τις πτήσεις και αυξάνουν το κόστος των εισιτηρίων και τα τέλη αποσκευών.
Ανησυχία για τα καλοκαιρινά ταξίδια, φόβος για υψηλότερες τιμές στα αεροπορικά
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ανοιξιάτικη περιήγηση στο Πάρκο του απολιθωμένου δάσους

Το Σάββατο 2 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στη θέση “Μπαλή Αλώνια” από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Ανοιξιάτικη περιήγηση στο Πάρκο του απολιθωμένου δάσους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Δυναμική παρουσία της Λέσβου στο Goulinas Volcano Enduro

10η θέση για τον Δημήτρη Μοσχόβη στην κατηγορία Veterans σε έναν απαιτητικό αγώνα επτά ειδικών διαδρομών
Δυναμική παρουσία της Λέσβου στο Goulinas Volcano Enduro
ΓΕΥΣΗ

Στο 11ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Κρήτη το Βόρειο Αιγαίο

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση ελαιοκομίας
Στο 11ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Κρήτη το Βόρειο Αιγαίο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο στίβο η νέα γενιά με τους αγώνες Κ16 σε Λέσβο και Λήμνο

Διήμερη δράση σε Μυτιλήνη και Μύρινα με στόχο τα όρια για το Πανελλήνιο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Κ16
Στο στίβο η νέα γενιά με τους αγώνες Κ16 σε Λέσβο και Λήμνο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ανοιξιάτικη περιήγηση στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στη θέση Μπαλή Αλώνια
Ανοιξιάτικη περιήγηση στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξανά το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας tortuguita

Απογευματινό σεμινάριο Zig-Zag Longstitch με περιορισμένες θέσεις
Ξανά το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας tortuguita
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Εργαστήριο βιβλιοδεσίας στη Μυτιλήνη με τεχνική Zig Zag Long Stitch

Το tortuguita της Δέσποινας Αναστασοπούλου καλεί το κοινό σε ένα δημιουργικό τρίωρο το Σάββατο 25 Απριλίου
Εργαστήριο βιβλιοδεσίας στη Μυτιλήνη με τεχνική Zig Zag Long Stitch
ΤΑΞΙΔΙΑ

Εξαήμερη εκδρομή στη Μακεδονία από το Paris Tours

Πλούσιο πρόγραμμα με προσκυνηματικούς και τουριστικούς προορισμούς σε Θεσσαλονίκη, Βεργίνα, Ξάνθη και Καβάλα. Αναχώρηση 9 Μαΐου και επιστροφή 14 Μαΐου με οργανωμένο πακέτο διαμονής και μετακινήσεων
Εξαήμερη εκδρομή στη Μακεδονία από το Paris Tours