× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Απαράδεκτες και ανορθολογικές οι απόψεις κατά του εμβολιασμού»

Ξεκάθαρη θέση από τον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου για τα εμβόλια και την συμμετοχή γιατρών σε εκδηλώσεις όπως της Τετάρτης στην Πλατεία Σαπφούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/7/2021

«Απαράδεκτες και ανορθολογικές οι απόψεις κατά του εμβολιασμού»

Σε ανακοίνωση σχετικά με τους εμβολιασμούς και τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου, στην οποία μεταξύ άλλων στηλιτεύει την παρουσία γιατρών και υγειονομικών σε εκδηλώσεις όπως η χθεσινή στην Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, η οποία όπως σημειώνει δεν βοηθά στην προώθηση του εμβολιασμού στην κοινωνία. Παράλληλα σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος ότι θεωρεί απαράδεκτες τις απόψεις που διατυπώνονται ενάντια στον εμβολιασμό. Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

«Λόγω του ανησυχητικού ρυθμού μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού και της αύξησης των κρουσμάτων και των εισαγωγών κυρίως ανεμβολίαστων ατόμων στα νοσοκομεία της χώρας, όπως και στο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου επισημαίνει τα εξής:

- Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς όσων ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, γιατί τον Αύγουστο θα κινδυνέψουν (όπως συνέβη δυστυχώς πέρυσι).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Πρέπει να ξεκινήσει άμεσα μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης του λαού της Λέσβου, με ειδική στόχευση στη νεολαία. Ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει και να πειστεί για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και όχι να υποχρεωθεί κάτω από τον φόβο διοικητικών επιπτώσεων. Ο Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί ότι η παρουσία υγειονομικού προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών κτλ ) σε εκδηλώσεις όπως η χθεσινή στην Μυτιλήνη, προκαλεί σύγχυση στους πολίτες και δεν βοηθάει στην προώθηση των στόχων του όλου εγχειρήματος. Επίσης θεωρεί απαράδεκτες τις ανορθολογικές και αντιεπιστημονικές απόψεις ενάντια στον εμβολιασμό (που διατυπώνονται ακόμα και από συναδέλφους μας) και καλεί τους γιατρούς να βρεθούν στην πρώτη γραμμή για την προώθηση της ενημέρωσης και των εμβολιασμών.

- Οι εμβολιασμοί είναι υπόθεση κυρίως της πρωτοβάθμιας υγείας και όχι των νοσοκομείων. Γι’ αυτό άμεσα πρέπει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, που θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το αντικείμενο της ενημέρωσης, της πρόληψης και των εμβολιασμών.

- Οι ΚΟΜΥ πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στους εμβολιασμούς κατ’ οίκον. Γι’ αυτό χρειάζεται αύξηση του αριθμού τους και ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό, γιατί το υπάρχον δεν επαρκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Πέρα από τους εμβολιασμούς, η χρήση προστατευτικής μάσκας, το τακτικό πλύσιμο των χεριών, η αποφυγή συνωστισμού και τα συστηματικά τεστ σε κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες έχουν αποδειχθεί ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης.

-Είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν με ευθύνη του ΕΟΔΥ αυστηρά μέτρα ελέγχου στις μετακινήσεις, με τεστ στους επισκέπτες πριν την επιβίβασή τους σε αεροδρόμια, λιμάνια και μαρίνες.

-  Τέλος, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστούν επαρκείς χώροι καραντίνας, με ιατρική παρακολούθηση και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξέλιξη της πανδημίας εξαρτάται από την ταχύτητα με την οποία θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, από τη σωστή τήρηση των μέτρων και από την συμπεριφορά όλων μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου, η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο Παν. Προβέντζα και το Γενικό Γραμματέα Ε. Ταπανλή. 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Summer Art Camp στο πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί

Εξερεύνηση, παιχνίδι, κατασκευές, κίνηση, χορό, θεατρικό παιχνίδι, πειράματα, μουσική, διασκέδαση, έμπνευση και δημιουργία!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Συμμετοχές από την Λέσβο στο 6th Meteora M.T.B Race

Οι Κώστας Λαϊνάς, Μπάμπης Μπουντάκης, Νίκος Πέππας και Αντώνης Σακελλαρίου του Ποδηλατικού Συλλόγου θα εκπροσωπήσουν την Λέσβο στον αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο βιβλιοπωλείο Book and art

Θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, βασισμένα στα βιβλία της
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέο Lego Printing για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Από το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής "tortuguita" της Δέσποινας Αναστασοπούλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο