× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρωτοβουλία για covid free δήμος Δυτικής Λέσβου

Συνάντηση της δημοτικής Αρχή του Ταξιάρχη Βέρρου με φορείς της περιοχής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/7/2021

Πρωτοβουλία για covid free δήμος Δυτικής Λέσβου

Με πρωταρχικό στόχο την προστασία της Υγείας και ειδικό σκοπό την οικονομική επιβίωση ενός κλάδου που στη Λέσβο επιβαρύνεται συνεχώς τα τελευταία έξι χρόνια από διαδοχικές κρίσεις (οικονομική, μεταναστευτική, υγειονομική), η δημοτική αρχή του Δήμου Δυτικής Λέσβου πήρε από την 1η Ιουλίου την πρωτοβουλία να ενώσει δυνάμεις και να συμβάλλει στο σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» για ένα Covid Free νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσκαλώντας καταρχάς τους φορείς του Τουρισμού της Λέσβου σε συνάντηση, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος μαζί με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Αφροδίτη Βατή και τον ειδικό συνεργάτη Νίκο Κατράνη, συζήτησε μαζί τους τις πολυεπίπεδες επιπτώσεις που προκαλεί (και) στην τουριστική οικονομία η συνεχής αναπροσαρμογή των μέτρων προστασίας στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των φορέων Τουρισμού και οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, δεν μπήκαν επουδενί στην αδιέξοδη κουβέντα που διαχωρίζει τον κόσμο σε εμβολιασμένους και μη, τονίζοντας πως σέβονται απόλυτα το δικαίωμα του καθενός να επιλέξει τον εμβολιασμό του.

Όμως δεν κρύφτηκαν του βάρους της ευθύνης τους, διατρανώνοντας πως η εκτόνωση του προβλήματος ειδικά για ένα νησί που προσδοκά να ανακτήσει τον τουρισμό του, μπορεί να έρθει μόνο μέσω του μαζικού εμβολιασμού. Αρχής γενομένης από τους ιδίους τους επιχειρηματίες του τουρισμού και όσους εργάζονται σε αυτόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Το θέμα μας αφορά άμεσα και μάλλον καθοριστικά. Γι 'αυτό σας καλούμε, να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε το σχέδιο για ένα Covid Free νησί, που θα μας επιτρέψει να αγκαλιάσουμε και πάλι τους φίλους και επισκέπτες μας όπως παλιά, παρέχοντάς τους πέραν της γνωστής παραδοσιακής μας φιλοξενίας και την ΑΣΦΑΛΗ και ΥΓΙΗ παραμονή», ήταν το σαφές και γενικό μήνυμα που βγήκε από τη συνάντηση και το όλο εγχείρημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Με το Δήμαρχο να προωθεί τους καθοριστικούς εμβολιασμούς και σε συνεργασία με τους Προέδρους των κοινοτήτων.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση με τους Φορείς του Τουρισμού ήταν παρόντες η Σέμη Πετρίδου εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, οι Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, Βαγγέλης Κουταλιανός και Μαρίκα Σίμου εκ μέρους της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, ο Γιάννης Κυριακόπουλος εκ μέρους του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, ο Παναγιώτης Μαντζώρος εκ μέρους του Φορέα Τουρισμού Ερεσού, οι Φωκίων Θεοδώρου και Βασίλης Βογιατζής εκ μέρους του Συλλόγου Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής και ο Παπαδόπουλος Χρήστος εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ