× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στους Βουρλιώτες

«Τα πράγματα δεν είναι εύκολα» δηλώνει ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/7/2021

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στους Βουρλιώτες
' χρόνος ανάγνωσης

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 13:40 το μεσημέρι της Πέμπτης (15/7) σε δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο να τονίζει ότι «τα πράγματα δεν είναι εύκολα».


Η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή προς τη θέση Μάνα Κοκκαρίου. Λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί ένα ισχυρό μέτωπο σε μία δύσβατη περιοχή με πυκνή βλάστηση όπου είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση στις επίγειες δυνάμεις. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η πυρκαγιά έφθασε του Μυτηληνιού, στην περιοχή Γιάννου. Παρατηρήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Καρλόβασι και Μαραθόκαμπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αργά το βράδυ της Πέμπτης έφτασε προειδοποίηση της πολιτικής προστασίας μέσω του 112 για τους κατοίκους στις περιοχές Μυτιληνιών, Βουρλιωτών, Μαυρατζαίων να είναι σε επαγρύπνηση εξαιτίας της φωτιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Προληπτικά, εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία και τρείς κατοικίες στη περιοχή Άγιος Φανούριος. Από αέρος επιχείρησαν λίγο πριν βραδιάσει αεροσκάφη και ελικόπτερα, ωστόσο η φορά των ανέμων ανησυχεί ιδιαίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Το απόγευμα της Πέμπτης η πυροσβεστική προχώρησε σε προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων και σπιτιών που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς με τη συνδρομή του δήμου Ανατολικής Σάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες απομακρύνονται συνολικά 210 άτομα, 168 από το ένα ξενοδοχείο και 42 από το δεύτερο.

Για την κατάσβεσή της από αέρος επιχειρούσαν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στο έδαφος επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα αλλά και εθελοντές με πέντε οχήματα και βυτιοφόρα των Δήμων του νησιού. Ας σημειωθεί ότι στη Σάμο πνέουν άνεμοι εντάσεως 3 - 5 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με επείγουσα ανακοίνωση του ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, επειδή η πυρκαγιά πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης, καλεί για την ελάχιστη χρήση πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στην πόλη της Σάμου.


Ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί». Όπως είπε «είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες, και η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Λήμνο ο Κώστας Μουτζούρης για την 28η Οκτωβρίου

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη για την αυριανή επέτειο του ΟΧΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έργα ψηφιακού μετασχηματισμού 470.000 ευρώ στον Δήμο Λήμνου

«Έξυπνες» εφαρμογές σε υγεία, πολιτισμό, τουρισμό και πολιτική προστασία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
ΕΛΛΑΔΑ

Από τα social media ενημερώνονται οι Έλληνες

Τα social media εκτοπίζουν την τηλεόραση ως βασική πηγή ενημέρωσης – 58% των Ελλήνων εκτεθειμένοι σε παραπληροφόρηση