× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Εξασφαλίστε την σύνδεση Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με το Λαύριο»

Άμεση παρέμβαση Μπουρνού για την αιφνιδιαστική ακύρωση δρομολογίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/7/2021

«Εξασφαλίστε την σύνδεση Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με το Λαύριο»

Άμεση παρέμβαση πραγματοποίησε ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό αιφνιδιαστικής ακύρωσης δρομολογίου από το λιμάνι του Λαυρίου προς Μεστά Χίου, Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο και Καβάλα, λόγω βλάβης του πλοίου Aqua Blue που είχε ως αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία των ταξιδιωτών, που είχαν ήδη επιβιβαστεί στο εν λόγω πλοίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Μπουρνούς «παρατηρώντας τη γενικότερη δυσλειτουργία που επικρατεί στην συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την ηπειρωτική χώρα, την απουσία ενός ευέλικτου και ολοκληρωμένου σχεδίου εκ μέρους της Πολιτείας  και γνωρίζοντας καλά τα προβλήματα που δημιουργεί η δυσλειτουργία αυτή στις τοπικές κοινωνίες», καλεί τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Λαυρίου με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να λάβει όλα τα απαραίτητα μετρά για την αποτροπή της περαιτέρω υποβάθμισης των νησιών της περιοχής.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επιστολής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

                                                                         

«Το Σάββατο 10.07.2021, όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, ακυρώθηκε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου AQUA BLUE με προορισμό το Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα τον Λιμένα των Μεστών της Χίου, τον Άγιο Ευστράτιο, την Λήμνο και την Καβάλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ταξιδιώτες που είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο, είχαν τοποθετηθεί στις θέσεις τους και περίμεναν να αναχωρήσουν, ενημερώθηκαν καθυστερημένα και αναρμοδίως από τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Λήμνου ότι το δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη, δεν υπήρξε ουδέποτε επίσημη ενημέρωση από την ναυτιλιακή εταιρεία και τους πράκτορες.

Ακολούθως, εξεδόθη επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, όπου γινόταν λόγος «για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑQUA BLUE” Ν.Π. 12393, προ τον απόπλου του για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς τους λιμένες Μεστών Χίου, Αγίου Ευστρατίου, Λήμνου και Καβάλας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σας επισημαίνω ότι από πλευράς της ναυτιλιακής εταιρείας δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα το χρονικό διάστημα αποκατάστασης της βλάβης, που συνεπάγεται ακυρώσεις δρομολογίων, ή, ενδεχομένως, της προσωρινής αντικατάστασης του με άλλο πλοίο προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συγκοινωνιακή σύνδεση του Λαυρίου με το Βόρειο Αιγαίο και αντιστρόφως. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η ακύρωση των δρομολογίων και η διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης έχει ως συνέπεια τη δημιουργία πολλών προβλημάτων στους κατοίκους των νησιών, στους επαγγελματίες και, σαφώς, στην τουριστική κίνηση και την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Το ως άνω περιστατικό επιβεβαιώνει την ανάγκη ύπαρξης αλλά, παράλληλα, και την απουσία, ενός ευέλικτου και ολοκληρωμένου σχεδίου ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την ηπειρωτική χώρα. Επιπλέον, αποτελεί επιτακτική ανάγκη ο σχεδιασμός να περιλαμβάνει σύγχρονα πλοία και όχι μόνο αξιόπλοα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω πλοίο, εντός του 2021, παρουσίασε βλάβη τον Ιανουάριο στην αριστερή μηχανή του εκτελώντας δρομολόγιο από Καβάλα προς Λήμνο ενώ τον Μάρτιο έπαθε blackout, με αποτέλεσμα να σβήσουν όλα τα φώτα αλλά και η μηχανή του στο Κάβο Ντόρο.

Σας καλώ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Λαυρίου με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη περαιτέρω υποβάθμιση των νησιών μας, εν μέσω τουριστικής περιόδου.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Αναζήτηση νέων αγορών για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης μιλά για την αγροτική διπλωματία και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προχωρά η ηλεκτρική διασύνδεση του Βορείου Αιγαίου

Ως τον Αύγουστο του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες βυθού που εκπονούνται για λογαριασμό του ΑΔΜΗΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία:Παράταση στην απαγόρευση εξαγωγών χύμα ελαιολάδου

Δυσφορία από τους Τούρκους εμπόρους και ελαιοπαραγωγούς
ΕΛΛΑΔΑ

Αποζημίωση 17 εκατ. ευρώ θα πάρει η Fraport

Τo Ελληνικό δημόσιο θα αποζημιώσει την εταιρεία για διαφυγόντα κέρδη κατά την περίοδο της πανδημίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πέθανε η Αννα Παναγιωτοπούλου

Η αγαπημένη Μαντάμ Σουσού, μία από τις τρεις Χάριτες, βασικό μέλος του Ελεύθερου Θεάτρου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών
ΕΛΛΑΔΑ

«Τα προβλήματα δεν λύνονται με την ισχύ και την εξουσία, αλλά με την ελευθερία και την αγάπη»

Το Αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 3 χειρότερες θέσεις της Ευρώπης, η Ελλάδα στην ελευθερία του τύπου

Σύμφωνα με έκθεση του World Press Freedom Index για το 2024, η χώρα μας είναι τελευταία στην κατάταξη μαζί με Ουγγαρία και Μάλτα
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στην αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου!

Προκλητική η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ τη Λαμπροβδομάδα

Θα καταβληθούν περισσότερα από 62 εκατ. ευρώ σε 60.583 δικαιούχους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Όλο το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Μέτρα όπως μείωση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ και ΕΦΚ) και επιβολή πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών σε όλη τη γραμμή εισαγωγής, παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων παρουσίασε με σχέδιο νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ