× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το μενού της Μαργαρίτας με άρωμα Λέσβου

Εντυπωσίασε η πρώτη Ελληνίδα μάστερ σεφ σε εκδήλωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όπου επιμελήθηκε το γεύμα των προσκεκλημένων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/6/2021

Το μενού της Μαργαρίτας με άρωμα Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

 Με ένα  πρωτότυπο και εντυπωσιακό γεύμα  από  προϊόντα της Λέσβου   μάγεψε τους προσκεκλημένους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο ξενοδοχείο Ζαΐρα, η δημοφιλής σεφ Μαργαρίτα η οποία πρόσφατα κέρδισε τον τίτλο της πρώτης Ελληνίδας μάστερ σεφ σε ριάλιτι μαγειρικής που προβλήθηκε από το STAR CHANEL

Η ταλαντούχα νεαρή σεφ που κατάγεται από τη Σκάλα Καλλονής επιμελήθηκε μαζί με τους συνεργάτες της ένα μενού 5 πιάτων με δύο  ορεκτικά, μία σαλάτα,  ένα κυρίως πιάτο και γλυκό, τα οποία  κέρδισαν τις καρδιές και τα στομάχια των δεκάδων προσκεκλημένων στην εκδήλωση του ξενοδοχείου Ζαΐρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα το μενού της Μαργαρίτας περιλάμβανε:

- Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, καρότο και γραβιέρα Μυτιλήνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, παντζάρι και χταποδάκι Μυτιλήνης.

-Ντολμαδάκια και κολοκυθολούλουδα  με θαλασσινά τα οποία συνόδευε ένα πρωτότυπο παγωτό ελαιολάδου

-Ψάρι με κρούστα τραχανά και πουρέ παντζάρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Αποδομημένο  γαλακτομπούρεκο με φύλλο κρούστας και παγωτό λεμόνι

Οι συνεργάτες και οι βοηθοί στην κουζίνα του ξενοδοχείου, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την πρώτη Ελληνίδα μάστερ σεφ η οποία όπως είπαν εκτός από καταπληκτική μαγείρισσα είναι και υπέροχος άνθρωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το βίντεο με όλο το παρασκήνιο από τα υπέροχα μαγειρέματα της Μαργαρίτας 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου εκδήλωση Βιολογικού Μελιού από την Οικογενειακή Επιχείρηση «Μέλισσα» από την Άγρα
ΓΕΥΣΗ

Ταβέρνα «Ουρανός»: Μια οικογενειακή ιστορία τριών γενεών στην Επάνω Σκάλα

Από το 1995 μέχρι σήμερα, η παράδοση συνεχίζεται με την ίδια αγάπη από την εγγονή Μαρία Βασίβαγλη
ΓΕΥΣΗ

Δυναμική η παρουσία της Ποτοποιίας Σαμαρά στο OUZOFEST 2025

Το OUZOFEST 2025 φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη, ενώ ακολούθησε και εκδήλωση στη μαρίνα Πλωμαρίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο Μουσείο του Σιγρίου

την Παρασκευή 1 Αυγούστου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί το ελαίολαδο «Πηνελόπη Κουλαγίνη»
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα