× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η καθαριότητα του χωριού σε προτεραιότητα για το Μόλυβο»

Στα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κοινότητα Μήθυμνας αναφέρεται ο πρόεδρος Θανάσης Ανδριώτης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 12/6/2021

«Η καθαριότητα του χωριού σε προτεραιότητα για το Μόλυβο»

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην καθαριότητα του χωριού και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας ενόψει έναρξης της τουριστικής περιόδου δίνει  κοινότητα Μήθυμνας και πρόεδρος Θανάσης Ανδριώτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί διάλογοι», ο Θανάσης Ανδριώτης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πρόσφατη κακοκαιρία και στα προβλήματα που δημιούργησε καθώς και στην προσπάθεια που γίνεται ώστε η εικόνα του χωριού, των παραλιών του και των γύρω οικισμών που αντικρίζουν οι επισκέπτες να είναι όμορφη, καθαρή και ευπρεπισμένη όπως αρμόζει σε μία πολιτισμένη κοινωνία.   

«Η κακοκαιρία της 21ης Μαΐου, ευτυχώς δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στο Μόλυβο και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην κοινότητά μας. Σοβαρότερα προβλήματα υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε Πέτρα και Άναξο, ωστόσο στον οικισμό μας από τη μανία του ανέμου έσπασαν πολλά δέντρα και κλαδιά.

Γίνεται προσπάθεια από τα συνεργεία του Δήμου, να μαζέψουν τα κλαδιά και να καθαρίσουν τις περιοχές που έχουν πρόβλημα, ωστόσο αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό δεν είναι εύκολο με δεδομένο ότι υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα και πληγές σε όλη τη Δυτική Λέσβο. Από εκεί και πέρα η κοινότητά μας, διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό πολιτών οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες εθελοντικά σε όλα τα μέτωπα, είτε στην καθαριότητα, είτε στην κοπή των χόρτων, είτε στον ευπρεπισμό των παραλιών είτε στο μάζεμα των κλαδιών είτε στην δασοπυρόσβεση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ζήτημα των χόρτων, σημείωσε ο Θανάσης Ανδριώτης, αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για το χωριό, με δεδομένο ότι ο Μόλυβος έχει πολλά δρομάκια, μονοπάτια και σοκάκια τα οποία μέσα στην άνοιξη γεμίζουν με χόρτα.

Φέτος χρειάστηκε να κάνουμε κοπή χόρτων είτε με εθελοντές είτε με εργάτες που πληρώθηκαν με την πάγια προκαταβολή τουλάχιστον 3 φορές. Φυσικά ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και οι αντιδημαρχίες Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας μας στηρίζουν και ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες στο χωριό. Προσπαθούμε να διατηρούμε το χωριό μας καθαρό, θα μπορούσαμε φυσικά και καλύτερα, ωστόσο με τα μέσα που διαθέτουμε και τα προβλήματα που έχουμε γενικά η κατάσταση είναι ανεκτή».

Ο πρόεδρος της Μήθυμνας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των παραλιών της περιοχής του Μολύβου και της  Εφταλούς. Όπως σημείωσε έγιναν εγκαίρως οι απαραίτητες εργασίες ανάπλασης και καθαρισμού ενώ άμεσα προχωρούν και οι εργασίες συντήρησης των υποδομών. «Σε ότι αφορά την παραλία της Μήθυμνας σημείωσε, έχω υποβάλει αίτημα προς τη Δημοτική Αρχή για την εκπόνηση μελέτης ανάπλασης και βελτίωσης της εικόνας στην παραλία μας. Ελπίζω η Δημοτική Αρχή με την ευαισθησία που έχει για τα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη των οικισμών μας, να δει το αίτημα αυτό με ευαισθησία και να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος της Μήθυμνας Θανάσης Ανδριώτης στην τουριστική κίνηση αυτή την περίοδο, σημείωσε ότι ακόμη η κίνηση είναι ελάχιστη, κυρίως από Ολλανδούς οι οποίοι έχουν αρχίσει δειλά δειλά να έρχονται στο νησί, ενώ σημαντικό ρόλο, σημείωσε θα παίξει και η αγορά της Αγγλίας που αναμένεται να ανοίξει έως το τέλος του μήνα.

«Οι περισσότερες επιχειρήσεις του Μολύβου, καταστήματα, καφετέριες, ταβέρνες και άλλα μαγαζιά τουριστικού ενδιαφέροντος, είτε έχουν ανοίξει, είτε ετοιμάζονται να λειτουργήσουν μέσα στις επόμενες μέρες. Το ζήτημα βέβαια είναι πως η χρονιά φέτος αναμένεται δύσκολη σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όλοι όμως ελπίζουμε ότι τουλάχιστον Ιούλιο και Αύγουστο θα υπάρξει σχετική κινητικότητα. Ελπίζουμε βέβαια ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί και στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, που αποτελούν τονωτική ένεση για τις τουριστικές επιχειρήσεις», επισήμανε ο Θανάσης Ανδριώτης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση