× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Λέσβος δεν αντέχει άλλο lockdown»

Επιστολή Μουτζούρη σε Χαρδαλιά για την αύξηση κρουσμάτων στο νησί. Ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι τα περισσότερα αφορούν στον πληθυσμό των μεταναστών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/6/2021

«Η Λέσβος δεν αντέχει άλλο lockdown»
' χρόνος ανάγνωσης

Επιστολή προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, απέστειλε σήμερα Τρίτη  ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, με αφορμή την αυξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα στην Λέσβο και την έντονη ανησυχία που επικρατεί για το ενδεχόμενο ενός πιθανού lockdown στο νησί. 

Ο Περιφερειάρχης επισημαίνει πως η πλειοψηφία των κρουσμάτων ανήκει στο μεταναστευτικό πληθυσμό και ζητά την παρέμβαση του υπουργού Νίκου  Χαρδαλιά  προκειμένου να αποφευχθεί η εξέλιξη αυτή  και παράλληλα να ληφθούν τα  αναγκαία μέτρα για την μετακίνηση των αιτούντων άσυλο «που σήμερα γίνεται χωρίς περιορισμούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταλήγοντας στην επιστολή του,  ο Περιφερειάρχης υπενθυμίζει πως «τα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα για το μεταναστευτικό και δεν μπορούν να αντέξουν ένα πιθανό lockdown  που θα αποτελεί και την χαριστική βολή για επιχειρήσεις και κατοίκους». 

Η επιστολή κοινοποιείται παράλληλα προς τους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ούζο γίνεται εμπειρία στο καλοκαίρι της Λέσβου

OuzoFest 2025 με αρώματα γλυκάνισου, γεύσεις τοπικών αποσταγμάτων και παγωτό ούζο σε μια αυθεντική γιορτή πολιτισμού στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή

Η δύναμη πίσω από τα πεντάλ: ευχαριστίες σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου