× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Από τα οχτώ του στην κουζίνα του Μεσοτόπου, και σήμερα μεγάλος σεφ

Ο Στράτος Ιωσηφέλλης, που διακρίνεται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, και σχολές μαγειρικής, φτιάχνει το μενού του «Οινοφόρου»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 23/5/2021

Από τα οχτώ του στην κουζίνα του Μεσοτόπου, και σήμερα μεγάλος σεφ

Γέννημα, θρέμμα του Μεσοτόπου ο Στράτος Ιωσηφέλλης, 35 ετών σήμερα, αγάπησε από πολύ μικρός την κουζίνα και σήμερα είναι εξωτερικός σύμβουλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, διαμορφώνει μενού μεγάλων εστιατορίων στην Αθήνα, ενώ ετοιμάζει και τα μενού για τις δεξιώσεις του «Οινοφόρου» το προσεχές καλοκαίρι.

Για την πορεία του, όσα έχει πετύχει, αλλά και το τι πιστεύει για τα παραδοσιακά, γευστικά προϊόντα της Λέσβου και την ανάδειξή τους μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

Οι γεύσεις των εδεσμάτων της μητέρας και της γιαγιάς του, στο παραδοσιακό καφενείο, «Πάλλας» στην πλατεία του Μεσοτόπου, τον έκαναν να αγαπήσει τη μαγειρική τέχνη, κι έτσι από τη Γ’ Γυμνασίου είχε ψάξει για σχολές μαγειρικής. Η «αποτυχία» τους στις πανελλαδικές εξετάσεις να περάσει στη σχολή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, τον έσπρωξε αμέσως να κυνηγήσει το πραγματικό του όνειρο, να γίνει σεφ.

Έτσι σπούδασε στη «Le Monde» στην Αθήνα, και έκτοτε τράβηξε το δρόμο του, επιμένοντας παρά τα όποια εμπόδια. Έχει διατελέσει και διατελεί καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης σε διάφορα Ι.Ι.Ε.Κ. και Δ.Ι.Ε.Κ., όπως και στην «Σιβιτανιδείο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων». Συμμετέχει στις δράσεις του «Ελληνικού Πρωινού» υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας ως Consultant Chef, «μαθαίνοντας» το ελληνικό πρωινό σε ξενοδοχεία και προωθώντας προϊόντα της Λέσβου. Έτσι για παράδειγμα μας εκμυστηρεύτηκε πώς οι χάχλες μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες με αβγό, λαδοτύρι και παστράμι ή πώς μπορούμε να τις κάνουμε μπάρες δημητριακών!

Στον Οινοφόρο, θα διαμορφώσει μενού για δεξιώσεις, γάμους και βαφτίσεις του καλοκαιριού, ενώ τον Αύγουστο θα διαμορφώσει επίσης το μενού στον τόπο του, το καφενείο «Πάλλας».

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

Μερικές από τις προηγούμενες δουλειές του:

19/12/2016-31/01/2018: Bistro «Quartier d’Athènes» ως Υπεύθυνος Κουζίνας (Chef)

10/11/2015-31/05/2016: Μπυραρία «Beer on us» ως Υπεύθυνος Κουζίνας (Chef)

03/04/14-30/10/2015: Bar-Restaurant  «Διόσκουροι» στο με τον Chef Δημήτρη Πολίτη ως sous-chef

1/11/2013-23/03/14: Υπεύθυνος Κουζίνας στο «Άνω Κάτω» στη Γλυφάδα

Οκτώβριος του 2012 έως 15/01/2013: Bar-Restaurant «Baraonda», με τον Chef Αχιλλέα Παπαχρήστο ως sous-chef

Καλοκαίρι 2012: Bar-Restaurant «Ακρωτήρι» με τον Chef Αχιλλέα Παπαχρήστο ως sous-chef

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Τέλος στην «ασάφεια νόμου» για τις σφαγές των ζώων

Ρητά και ξεκάθαρα «στοπ» στις δημόσιες σφαγές ζώων, λέει η «Κιβωτός»
ΥΓΕΙΑ

Οι εμβολιασμένοι δεν ελέγχονται με τεστ για την είσοδο στο Νοσοκομείο

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από το περασμένο Σάββατο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υπέρ του εμβολιασμού των υγειονομικών ο Μουτζούρης

Δήλωση Κώστα Μουτζούρη για τις αναστολές εργασίας εργαζομένων και γιατρών στο χώρο της Υγείας μετά την άρνησή τους να εμβολιαστούν
ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν rapid test στη Μυτιλήνη

Σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου
ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν rapid test στη Μυτιλήνη

Από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα
ΥΓΕΙΑ

Τρία νέα κρούσματα στη Λέσβο

Σε σύνολο 1.305 νέων μολύνσεων κορονοϊού, 33 νεκρών και 348 διασωληνωμένων σε όλη τη χώρα
ΥΓΕΙΑ

Έξι νέα κρούσματα στη Λέσβο

Σύμφωνα με την γεωγραφική κατανομή του ΕΟΔΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Αύξηση της επισκεψιμότητας στα Θέρμα του Κόλπου Γέρας

Εκατοντάδες επισκέπτες από Ελλάδα και Ευρώπη φέτος το καλοκαίρι θέλησαν να δοκιμάσουν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών της περιοχής
ΥΓΕΙΑ

«Τους παραχωρήσαμε αίθουσα αλλά δεν την δέχτηκαν»

Απάντηση της διοίκησης του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στις αιτιάσεις του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

«Το Νοσοκομείο λειτουργεί από το 1935, δεν στηρίζεται μόνο σε δύο γιατρούς!»

Για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Δότη Μυελού των Οστών

Μήνυμα Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη μετάγγιση των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης, για τις πρώτες ελλείψεις αίματος στο νοσοκομείο μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης αιμοδοσίας