Με ταπεράκια ανοίγουν οι Παιδικοί Σταθμοί της Λέσβου
Έντονες διαμαρτυρίες γονέων για τη διακοπή της σίτισης στους παιδικούς σταθμούς του νησιού μας. Ο διαγωνισμός καθυστέρησε λόγω των περιορισμών του covid, αναφέρει ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/5/2021

Χωρίς τα καθιερωμένα γεύματα ανοίγουν τη Δευτέρα 17 Μαΐου οι Παιδικοί Σταθμοί της Λέσβου, γεγονός που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους γονείς πολλών παιδιών οι οποίοι καταγγέλλουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας για αδιαφορία.
Ειδικότερα όπως σημειώνει μία μητέρα που επικοινώνησε με το «Ν» μία μέρα πριν κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί, το Μάρτιο, οι γονείς ενημερώθηκαν ότι δεν θα υπάρχει σίτιση γιατί έχει τελειώσει η σύμβαση με τους προμηθευτές και ότι θα έπρεπε να φροντίσουν οι ίδιοι να έχουν τα παιδιά φαγητό από το σπίτι.
Από τότε πέρασαν δύο μήνες, σημειώνει η κοπέλα το παιδί της οποίας φιλοξενείται σε παιδικό σταθμό του Δήμου μέσω του Προγράμματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Εναρμόνισης που υλοποιείται από το ΕΣΠΑ. «Πριν μερικές ημέρες που κληθήκαμε να υπογράψουμε τα έγγραφα συμμετοχής των παιδιών μας στο πρόγραμμα, μας ενημέρωσαν ότι ακόμη ο διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί και πως όταν ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί θα πρέπει οι γονείς να φροντίζουν για το πρωινό και μεσημεριανό γεύμα των παιδιών. Πέρασαν ωστόσο δύο μήνες και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού. Από την άλλη όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό δημόσιο πληρώνουν 250 το μήνα για να έχουν τα παιδιά μας υπηρεσίες σίτισης,μεταξύ άλλων, στους παιδικούς σταθμούς».
Αναφερόμενος στο ζήτημα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δημήτρης Βαρβαγιάννης παραδέχθηκε ότι ο διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ πρόσθεσε πως δεν αποκλείεται η σεζόν να τελειώσει με ταπεράκια.
«Κατανοώ τους προβληματισμούς των γονιών και θεωρώ ότι το αίτημά τους είναι δίκαιο. Δυστυχώς η πανδημία, έχει προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς και στις γενικότερες διαδικασίες προμηθειών οι οποίες ούτως ή άλλως διέπονται από μεγάλη γραφειοκρατία. Τα μέτρα για την πανδημία επέβαλαν πολλούς περιορισμούς και ανάμεσα σε αυτούς, ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων μας, εργάζεται από το σπίτι. Υπό αυτές τις συνθήκες πολλές διαδικασίες καθυστερούν».