× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πλήρη διαφάνεια για την διαχείριση του δημόσιου χρήματος»

Ενημέρωση για τη διαχείριση των 300 χιλιάδων ευρώ που δόθηκαν στην Περιφέρεια για τον κορονοϊό, ζητούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Εμείς για το Αιγαίο»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/3/2021

«Πλήρη διαφάνεια για την διαχείριση του δημόσιου χρήματος»

Αναλυτική ενημέρωση για τη διαχείριση των 300 χιλιάδων ευρώ που δόθηκαν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την κάλυψη δαπανών περιορισμού της πανδημίας του covid19, ζητούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Εμείς για το Αιγαίο» της Χριστιάνας Καλογήρου. Σε σχετική επιστολή της παράταξης προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Αρώνη, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι μέχρι στιγμής έχουν αξιοποιηθεί 110 χιλιάδες ευρώ για την πρόσληψη υπαλλήλων, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν. Μάλιστα επισημαίνεται στην επιστολή, στους υπαλλήλους αυτούς έχουν ανατεθεί καθήκοντα εντελώς διαφορετικά από αυτά που προσλήφθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων:  

 

«Με το υπ’ αριθμ. 68/25-8-2020 αίτημα του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας  κ. Παντελή Βρουλή, ζητήθηκε από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το ποσό των 299.000€ για την κάλυψη δαπανών με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς  του κορωνοϊού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα το αίτημα αφορούσε τις προσλήψεις 6 ιατρών για χρονικό διάστημα 4 μηνών (72.000€), 3 υπαλλήλων γραμματειακής υποστήριξης και 5 υπαλλήλων γενικών καθηκόντων με διάρκεια σύμβασης 8 μηνών (79.200€), την προμήθεια ενός θαλάμου αρνητικής πίεσης (35.000€), μηχανήματα για τεστ κορωνοϊού στα 3 Κ.Υ.Τ. των νησιών (84.000€), τεστ κορωνοϊού (10.800€) και υγειονομικό υλικό (μάσκες, στολές 18.000€).

Η πίστωση των εν λόγω χρημάτων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2020, με το υπ΄αριθμ. 12644/13.10.2020 αίτημα μεταφοράς πίστωσης προς το ΓΛΚ και την υπ΄αριθμ. 2001055000086 απόφαση του ΓΛΚ με αριθμ. Πρωτ. 2/40874/15.10.2020.

Από τα παραπάνω στοιχεία ανάλυσης της επιχορήγησης που ζητήθηκε, έχει υλοποιηθεί η πρόσληψη 15 υπαλλήλων (8 Διοικητικών γραμματέων και 7 Γενικών καθηκόντων) με το ποσό των 110.000€. Οι υπάλληλοι αυτοί προσλήφθηκαν για τη στήριξη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΒ Αιγαίου, για να συμβάλλουν με σοβαρότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας που ταλανίζει την παγκόσμια κοινωνία. Στους περισσότερους υπαλλήλους όμως, τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί, ουδεμία σχέση έχουν με υγειονομικά θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακαλούμε λοιπόν κατόπιν των παραπάνω, όπως μας ενημερώσετε για τη συνολική κατανομή του ποσού των 299.000€, καθώς και για το πότε προβλέπεται: α) η πρόσληψη του ιατρικού προσωπικού, β) η προμήθεια θαλάμου αρνητικής πίεσης και των μηχανημάτων για τεστ κορωνοϊού στα 3 Κ.Υ.Τ. και γ) η προμήθεια τεστ κορωνοϊού και  υγειονομικού υλικού.

    Η διαχείριση των χρημάτων που δίνονται για την κάλυψη δαπανών περιορισμού της πανδημίας του covid 19, είναι ένα ζήτημα για το οποίο θα πρέπει να υπάρχει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση, όχι μόνο για λόγους διαφάνειας, αλλά και υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως αυτό της πανδημίας covid 19», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «Εμείς για το Αιγαίο».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία
ΚΟΣΜΟΣ

«Νάκμπα» σημαίνει καταστροφή

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήσεις ως και 20% στην τιμή του καφέ

Ακόμη πιο ψηλά η τιμή της σοκολάτας
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από απόπειρα δολοφονίας ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Χτυπήθηκε με τέσσερις σφαίρες στο στομάχι - Πάνδημη καταδίκη της απόπειρας δολοφονίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

15η Μαΐου ‑ Παγκόσμια ημέρα οικογένειας

Δήλωση του αντιπεριφεριεάρχη Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μιχάλη Δήσσου
ΕΛΛΑΔΑ

Συνέδριο δημοσιογραφίας από την ΕΣΗΕΠΗΝ στη Ρόδο

«Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»