× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στον ανακριτή η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας επειδή «έσπασε» τα μέτρα

Έκανε πάρτι για τα γενέθλια της με 13 μέλη της οικογένειάς της σε ένα ορεινό θέρετρο παρά την απαγόρευση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/3/2021

Στον ανακριτή η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας επειδή «έσπασε» τα μέτρα
' χρόνος ανάγνωσης

Η αστυνομία της Νορβηγίας διεξάγει μεγάλη έρευνα εις βάρος της πρωθυπουργού της χώρας, Έρνα Σόλμπεργκ, καθώς παραβίασε τα μέτρα του κορονοϊού που η κυβέρνησή της επέβαλε.

Η ίδια πήγε σήμερα (23/3) στον ανακριτή για να απολογηθεί, την στιγμή που η Νορβηγία βλέπει μια ραγδαία αύξηση των μολύνσεων λόγω πιο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών του ιού, με τους υγειονομικούς αξιωματούχους να προειδοποιούν πως τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να γεμίσουν αν δεν ελεγχθεί η έξαρση της ασθένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η αστυνομία σκοπεύει να ολοκληρώσει την έρευνα αυτή την εβδομάδα, ενώ ανακοίνωσε πως στην πρωθυπουργό της Νορβηγίας ενδέχεται να επιβληθεί πρόστιμο 10.000 κορωνών (περίπου 982 ευρώ).


«Ξεκινήσαμε έρευνα και μέρος αυτής περιλαμβάνει ανάκριση της πρωθυπουργού. Αναλάβαμε την πρωτοβουλία και η ανάκριση έχει ξεκινήσει, αλλά δεν έχει τελειώσει επισήμως», δήλωσε στο Reuters ο αστυνομικός επιθεωρητής Πεν Μόρτεν Σέντινγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η πρωθυπουργός, που διανύει τη δεύτερη θητεία της στον πρωθυπουργικό θώκο, ζήτησε συγγνώμη επειδή γιόρτασε τα 60ά γενέθλιά της με 13 μέλη της οικογένειάς της σε ένα ορεινό θέρετρο, παρά την απαγόρευση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στις εκδηλώσεις με τη συμμετοχή άνω των 10 ανθρώπων.

«Σχεδιάσαμε δείπνο σε ένα εστιατόριο, κάτι που πιστεύαμε ότι ήταν σύμφωνο με τις οδηγίες λόγω κορονοϊού. Ήταν σε ένα εστιατόριο στο οποίο κάναμε κράτηση για τρία ξεχωριστά τραπέζια και κρατήσαμε τις αποστάσεις μας», δήλωσε η Σόλμπεργκ στους δημοσιογράφους την περασμένη Παρασκευή.

«Μπορώ μόνο να ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν αντιληφθήκαμε ότι αυτό, όπως ορίζεται από τον νόμο, ήταν μια εκδήλωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σόλμπεργκ έχει ταχθεί υπέρ των αυστηρών κανόνων προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, με αποτέλεσμα ορισμένα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη ποσοστά μολύνσεων και θανάτων, κάτι που έχει οδηγήσει σε αύξηση της υποστήριξης για το Συντηρητικό Κόμμα της στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Όμως η χώρα βλέπει τώρα μια ραγδαία αύξηση των μολύνσεων λόγω πιο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών του ιού, με τους υγειονομικούς αξιωματούχους να προειδοποιούν πως τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να γεμίσουν αν δεν ελεγχθεί η έξαρση της ασθένειας.

Το πάρτι γενεθλίων της πρωθυπουργού προκάλεσε επικρίσεις, περιλαμβανομένου και του ίδιου του υπουργού Υγείας Μπεν Χόιε, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα VG: «Δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί αυτό».

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην παιδική χορωδία του Δήμου Λήμνου

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025 και αφορούν παιδιά από 6 ως 18 ετών
ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες παιδιά εκτός ΚΔΑΠ λόγω περικοπών στα voucher

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιωτικών ΚΔΑΠ (ΠΑΣΙΚ) περισσότερα από 11.500 παιδιά πολύτεκνων, τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών μένουν εκτός των ΚΔΑΠ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μετά το δρομολόγιο της Αλεξανδρούπολης, το Βόρειο Αιγαίο βάζει πλώρη για Βόλο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Βορείου Κώστας Μουτζούρης για τη δρομολόγηση Ρο- Ρο που θα συνδέει τη Θράκη, με Σίγρι, Μεστά και Πειραιά.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες για χαμηλές τιμές στα κρασοστάφυλα της Ριόχα

Οι συνεταιρισμοί των αμπελουργών μιλούν για καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές και αδυναμία κάλυψης του κόστους παραγωγής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Αυξημένη παραγωγή καφέ αναμένει η Βραζιλία

Αβεβαιότητα για την εξέλιξη των τιμών φέρνουν οι δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στη Χίο οι 36οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

Θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 4 - 5 Οκτωβρίου 2025
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά έπρεπε να έχει εφαρμοσθεί από το 2024»

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λάμψη και πολιτισμός στο Φεστιβάλ της Χίου

Με πολύ καλές κριτικές και σημαντικές παρουσίες, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις