× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κοντέινερ για τεστ covid και άλλες δωρεές από την «Αλληλεγγύη Λέσβου»

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός δεν είναι πια στο ΠΙΚΠΑ, αλλά προσφέρει- Η Ε. Λατσούδη εφ’ όλης της ύλης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 12/3/2021

Κοντέινερ για τεστ covid και άλλες δωρεές από την «Αλληλεγγύη Λέσβου»
' χρόνος ανάγνωσης

Συνεχίζει τις δωρεές για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας στη Λέσβο ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός της «Αλληλεγγύης Λέσβου», προσφέροντας στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης ένα κοντέινερ για τη διεξαγωγή τεστ κορονοϊού. Μάλιστα πριν από λίγες εβδομάδες προσέφερε και δεύτερο κοντέινερ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, καθώς και υλικά και εξοπλισμό για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Εφ’ όλης της ύλης μίλησε η εκπρόσωπος της «Αλληλεγγύης Λέσβου», Έφη Λατσούδη στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» για το κλείσιμο του ΠΙΚΠΑ, τις δωρεές και το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι το ΠΙΚΠΑ έχει παραχωρηθεί στην πολιτεία και στον Δήμο Μυτιλήνης σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όταν πρωτολειτούργησε ως δομή αλληλεγγύης τον Νοέμβριο του 2012, με τους διαχειριστές του να εκτιμούν ότι τα χρήματα που έδωσαν δωρητές από όλο τον κόσμο απευθείας σε έργα που έγιναν εντός του χώρου πρώην κατασκηνώσεων στη Νεάπολη ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ. «Οι τουαλέτες έχουν κατασκευαστεί και ανακαινιστεί τέσσερις φορές, ενώ είναι πολύ σημαντικές οι παρεμβάσεις στην κουζίνα και στον κεντρικό χώρο» τόνισε η κ. Λατσούδη.

Η ίδια σημειώνει ότι η Πολιτεία θα έπρεπε να είναι αρωγός της Δημόσιας Υγείας, αλλά βλέποντας τα κενά της, η οργάνωση συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί. Από την άλλη αυτή την περίοδο η «Αλληλεγγύη Λέσβου» παρέχει σεμινάρια online για αιτούντες άσυλο και ερευνά τον τρόπο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, χαρακτηρίζοντας με τα χειρότερα λόγια τον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ. «Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει εντός του καταυλισμού και το ψυχολογικό αποτύπωμα που αφήνει με χαρακτηριστική περίπτωση την Αφγανή προσφύγισσα που αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί» τόνισε η κ. Λατσούδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «Αλληλεγγύη Λέσβου» τάσσεται κατά της δημιουργίας νέας δομής η οποία «θα βρίσκεται στη μέση του πουθενά, σε έναν σκουπιδότοπο χωρίς ορατότητα. Πρόκειται για μια πολιτική εξαθλίωσης, ενώ συνεχίζει η κυβέρνηση και η ΕΕ να χτίζει το μίσος και τον διχασμό».

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ούζο γίνεται εμπειρία στο καλοκαίρι της Λέσβου

OuzoFest 2025 με αρώματα γλυκάνισου, γεύσεις τοπικών αποσταγμάτων και παγωτό ούζο σε μια αυθεντική γιορτή πολιτισμού στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή

Η δύναμη πίσω από τα πεντάλ: ευχαριστίες σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου