× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεχίζονται οι κλοπές στο Λισβόρι

Θύμα για δεύτερη φορά έπεσε κτηνοτρόφος από την περιοχή.

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 5/2/2021

Συνεχίζονται οι κλοπές στο Λισβόρι

Θύμα κλοπής για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 6 μηνών έπεσε ο συμπολίτης μας Στρατής Ψαρός,  κτηνοτρόφος από το Λισβόρι ο οποίος τον περασμένο Οκτώβρη έχασε 16 πρόβατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην περιοχή του Λισβορίου, όπως είχε αναδείξει το «Ν» σε σχετικό ρεπορτάζ είχε σημειωθεί μπαράζ ζωοκλοπών το τελευταίο τρίμηνο του 2020 και συνολικά χάθηκαν 120 πρόβατα από διάφορες εκτροφές της περιοχής. 

Μιλώντας στο «Ν» ο Στρατής Ψαρός, αναφέρθηκε στα περιστατικά σημειώνοντας ότι μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, σταμάτησαν για λίγο καιρό οι κλοπές στην περιοχή του Λισβορίου, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες οι δράστες επέστρεψαν και στοχοποίησαν τον ίδιο για δεύτερη φορά.   

«Η αλήθεια είναι ότι μετά το ρεπορτάζ του «Ν», το οποίο προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή, σταμάτησε για μερικές εβδομάδες η δραστηριότητα των δραστών. Πιθανόν αυτό οφείλεται και στα σκληρά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και στις τακτικές περιπολίες των αστυνομικών στην περιοχή μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς η ηρεμία μας, κράτησε για λίγες μέρες μόνο , διότι πριν μία εβδομάδα περίπου έπεσα ξανά θύμα κλοπής. Αυτή τη φορά οι δράστες αφαίρεσαν εξοπλισμό της δουλειάς μου και εξοπλισμό του αυτοκινήτου μου. Η δουλειά έγινε νύχτα και δεν υπάρχουν στοιχεία ή αποδείξεις για το ποιος θα μπορούσε να είναι. Τα περιστατικό καταγγέλθηκε την επόμενη μέρα στον Αστυνομικό Σταθμό Πολιχνίτου, από τον πατέρα μου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. 

Υπόνοιες γενικότερα υπάρχουν και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι δράστες των ζωοκλοπών είναι οι ίδιοι με αυτούς που αφαίρεσαν τον εξοπλισμό από το αυτοκίνητό μου.

Προσωπικά είμαι ανήσυχος με αυτά τα περιστατικά. Αναγκάσθηκα να πληρώσω πολλά χρήματα για να εγκαταστήσω κάμερες στην εκτροφή με τα ζώα μου. Δεν έχω τη δυνατότητα να βάλω κάμερες στο αυτοκίνητο και στο σπίτι μου. Θα πρέπει να βρεθεί επιτέλους μια άκρη σε αυτή την ιστορία για να ηρεμήσουμε όλοι μας. Οι δράστες είναι συγκεκριμένα άτομα που προφανώς, αψηφούν τα μέτρα της απαγόρευσης και κυκλοφορούν ότι ώρα θέλουν μέσα στο χωριό και στα γύρω κτήματα, χωρίς να ελέγχονται.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία: Χωρίς νερό για 12 ώρες η Θερμή

Καμία ενημέρωση στους κατοίκους του χωριού για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση του χωριού
ΧΩΡΙΑ

Όχι στις αυξήσεις της ΔΕΥΑΛ από τον Πολιχνίτο

Ψήφισμα εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου και εκφράζει την αντίθεση του στις αυξήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΛ στα τιμολόγια της ύδρευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες