× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες της εστίασης

«Τα λουκέτα είναι υπαρκτή πραγματικότητα πλέον και αυξάνονται καθημερινά» τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/1/2021

Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες της εστίασης

Ανοιχτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της εστίασης απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα λουκέτα είναι υπαρκτή πραγματικότητα πλέον και αυξάνονται καθημερινά» τονίζει η ΠΟΕΣΕ και προσθέτει: «Απαιτούμε άμεσα πρόγραμμα χρηματοδότησης του Κλάδου. Οι Επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις του Κλάδου είναι βαριά ασθενείς διασωληνωμένοι στην εντατική και ο γιατρός (κυβέρνηση) ανοιγοκλείνει το οξυγόνο και το μοιραίο είναι αναπόφευκτο. Ανοίξτε το οξυγόνο, πνιγόμαστε!!!!!» .

Οι θεσμικοί εκπρόσωποι το κλάδου άλλωστε ήδη από τις προηγούμενες μέρες είχαν κάνει γνωστό ότι τα πρώτα μαζικά οριστικά «λουκέτα» σε επιχειρήσεις, ακόμη και σε περιοχής που αποτελούν «στέκια» της εστίασης είναι γεγονός σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Αναφερόμενοι στο μέτρο της Επιστρεπτέας προκαταβολής, το οποίο όπως σημειώνει η ΠΟΕΣΕ «ήταν το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο ρευστότητας και ανακούφισης που λειτούργησε σαν σανίδα σωτηρίας και επιβίωσης για τους επαγγελματίες του κλάδου» τονίζουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


«Το 40% των επιχειρήσεων αποκλείστηκε, το μέσο ποσό επιστρεπτέας είναι 4.900€ και η πλειονότητα των επιχειρήσεων θα εισπράξει από 2.000 – 4.000€, όταν οι πάγιες λειτουργικές ανάγκες της πιο μικρής επιχείρησης του Κλάδου ξεπερνούν τα 3.000€ μηνιαίως. Χωρίς μάλιστα σε αυτό το ποσό να συνυπολογίζουμε τις ανάγκες που έχει κάθε επαγγελματίας για να συντηρήσει την οικογένειά του».

Οι επιχειρηματίες της εστίασης τονίζουν ότι «για πολλοστή φορά επισημαίνουμε μια ζοφερή πραγματικότητα με την οποία αναμετρώνται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες: Την μείωση του κύκλου εργασιών κατά 50% για τους μήνες λειτουργίας του 2020, τα περιοριστικά μέτρα στο ωράριο λειτουργίας που μείωσαν τον κύκλο εργασιών και τα τοπικά lockdown με τις ζημιές που προκάλεσαν στα ευαλλοίωτα προϊόντα δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την ζωή μας και την ζωή των οικογενειών μας.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η σωρευτική δημιουργία ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που έχει να λάβει τη μορφή χιονοστιβάδας ακόμη και για επιχειρήσεις υγιείς και σταθερά κερδοφόρες».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικεία υπόθεση οι δουλειές του σπιτιού

Το βάρος των οικιακών εργασιών εξακολουθεί να πέφτει κατά κύριο λόγο στις γυναίκες στα κράτη-μέλη της Ευρώπης
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεύθυνη οδήγηση αλλά φταίνε οι άλλοι...

Τι δείχνει ετήσια έρευνα του ιδρύματος VINCI Autoroutes, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Ipsos σε δείγμα 12.413 ατόμων σε 11 ευρωπαϊκές χώρες
ΚΟΣΜΟΣ

Τριετία λιτότητας στην Τουρκία

Περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και πάγωμα του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας
ΕΛΛΑΔΑ

Η αλλαγή για ετεροδημότες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές

Πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες στις ευρωεκλογές 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχισε η αποστολή των φακέλων στους εκλογείς της επιστολικής ψήφου

Τι περιλαμβάνει ο φάκελος που λαμβάνουν οι 202.556 ψηφοφόροι για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές
ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενους από τρίτες χώρες αναζητά η ελληνική βιομηχανία

Η έλλειψη προσωπικού μετά τον τουρισμό επεκτείνεται και στην ελληνική βιομηχανία
ΘΕΑΤΡΟ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Σε ηλικία 91 ετών
ΜΟΥΣΙΚΗ

Εντυπωσίασε η Μαρίνα Σάττι, 11η στη Eurovision

To Νέμο από την Ελβετία έσπασε τα κοντέρ του διαγωνισμού καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 591 βαθμούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βγήκε το Νήσος Ρόδος μπήκε το Πρέβελης

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Τι ώρα εμφανίζεται η Ελλάδα στον τελικό της Eurovision

Η Μαρίνα Σάττι είναι έτοιμη να ρίξει το «Ζάρι» της για την Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρίωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos

Θα αναχωρήσει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Μαΐου από τη Θεσσαλονίκη