× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεργασία Περιφέρειας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Υπογραφή συμφώνου μεταξύ του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και του προέδρου του Οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/1/2021

Συνεργασία Περιφέρειας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπέγραψαν, μέσω τηλεδιάσκεψης ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Oργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας: «Λαμβάνοντας υπ’ όψη την διαμορφωμένη κοινωνικοοικονομική συγκυρία και αναγνωρίζοντας από κοινού την ανάγκη για μία αποτελεσματική συνεργασία, οι δύο φορείς δεσμεύτηκαν να προβούν σε μία σειρά από συντονισμένες ενέργειες, με στόχο την ανάπτυξη αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης για θέματα παιδικής κακοποίησης - παραμέλησης, οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εξαφανίσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συναποφάσισαν και δεσμεύτηκαν να αξιοποιήσουν τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο Οργανισμός για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών στους κρίσιμους τομείς της Βίας, Υγείας, Εξαφάνισης και Φτώχειας, υπό το θεσμικό και συντονιστικό ρόλο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου καθώς και να στηρίξουν το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού σε περιφερειακή κλίμακα, καταβάλλοντας κάθε από κοινού προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες που χρήζουν στήριξης.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και των αρμόδιων υπηρεσιών της, το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του.

Ενδεικτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

● Τις τρεις Γραμμές Βοήθειας, οι οποίες λειτουργούν καθημερινά 24 ώρες, στελεχώνονται από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και είναι διασυνδεδεμένες με τον Ευρωπαϊκό αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

* Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
* Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000
* Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111

● Τα προγράμματα Amber Alert Hellas για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και Missing Alert Hellas για ενήλικες που έχουν εξαφανιστεί και διατρέχουν κίνδυνο.
● Την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» στελεχωμένη από εκπαιδευμένους εθελοντές και διεθνώς πιστοποιημένες κυνοφιλικές ομάδες.
● Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νεογνών και παιδιών (Ασθενοφόρο) που είναι ενταγμένη στο ΕΚΑΒ και επανδρωμένη με πιστοποιημένους διασώστες.
● Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά εκ των οποίων δύο είναι Πολυϊατρεία.
● Τον «Οδυσσέα», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως όχημα Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων.
● Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα (ΣμηΕΑ Drones, πλωτά μέσα).
● Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, για κάθε παιδί και οικογένεια που βρίσκεται ή απειλείται να βρεθεί σε κατάσταση φτώχειας.
● Την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.
● Τη φιλοξενία οικογενειών από την Περιφέρεια στην Αθήνα, τα παιδιά των οποίων νοσηλεύονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα στα Νοσοκομεία Παίδων.
● Την υπηρεσία επιτόπιας παρέμβασης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, με σκοπό την άμεση απομάκρυνσή τους και την προστασία τους.
● Την υλοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σε σχολεία α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης, από εξειδικευμένους Ψυχολόγους
● Την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης μετά την υπογραφή της Σύμβασης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με «To Χαμόγελο του Παιδιού» για να προσφέρουμε την ουσιαστική βοήθεια που έχουν ανάγκη τα παιδιά και οι οικογένειές τους τις κρίσιμες στιγμές για τη ζωή τους. Αναλαμβάνουμε να υλοποιήσουμε από κοινού μία σειρά δράσεων που αφορούν στην κοινωνική προσφορά και φροντίδα, την αλληλεγγύη, την προαγωγή υγείας των παιδιών, όσο και της άμεσης παρέμβασης όπου απαιτείται. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Οργανισμού «To Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο που θέτει για το σκοπό αυτό, στη διάθεσή μας το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και το σύνολο της υλικοτεχνικής υποδομής. Θα σταθούμε αντάξιοι στη συνεργασία μας».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, τόνισε: «Το Σύμφωνο που υπογράφουμε σήμερα επισφραγίζει ένα δυναμικό και μακρόπνοο πλαίσιο Συνεργασίας με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Κοινή επιδίωξη αποτελεί η αμοιβαία υποστήριξη, η ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών, καθώς και η διαμόρφωση κοινών προγραμμάτων και δράσεων με ουσιαστικά οφέλη για τα παιδιά και όλα τα ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα 25 χρόνια λειτουργίας του, επενδύει στις συνεργασίες με τους θεσμικούς φορείς αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ένωση δυνάμεων μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει. Ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς όπως οι σημερινοί, η σύναψη εποικοδομητικών συνεργασιών αποτελεί τον πλέον ασφαλή τρόπο για να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα, τα οποία αυξάνονται δραματικά και υπονομεύουν τα δικαιώματα και το μέλλον των παιδιών».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φυτεύουν ανεμογεννήτριες στα μαστιχοχώραφα

Η παραγωγή της μαστίχας Χίου, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, απειλείται από χωροθέτηση αιολικών πάρκων
Φυτεύουν ανεμογεννήτριες στα μαστιχοχώραφα
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 48χρονος αστυνομικός για βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Η 51χρονη καταγγέλλει ότι την εξανάγκασε τέσσερις φορές σε γενετήσιες πράξεις, τη βιντεοσκοπούσε χωρίς τη συγκατάθεσή της και την απειλούσε
Συνελήφθη 48χρονος αστυνομικός για βιασμό κατ’ εξακολούθηση
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία πίσω από τους δύο νεκρούς στη Νέα Σμύρνη

Ο δράστης φέρεται να περίμενε την 45χρονη έξω από πολυκατοικία, να την πυροβόλησε θανάσιμα και στη συνέχεια να αυτοκτόνησε
Γυναικοκτονία πίσω από τους δύο νεκρούς στη Νέα Σμύρνη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο με γρήγορο κινητό, αλλά αργό σταθερό Internet

Η νέα έκθεση της ΕΕΤΤ αποκαλύπτει δύο διαφορετικές ψηφιακές πραγματικότητες για τα νησιά, τα οποία βρίσκονται ψηλά στις ταχύτητες κινητής αλλά εξακολουθούν να υπολείπονται στις σταθερές συνδέσεις
Βόρειο Αιγαίο με γρήγορο κινητό, αλλά αργό σταθερό Internet
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μέτρα πρόληψης και αποζημιώσεις για τη φωτιά στο Θάνος ζητά το ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του κόμματος αποδίδει την εξάπλωση της πυρκαγιάς στις ελλείψεις του οδικού δικτύου και ζητά πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων
Μέτρα πρόληψης και αποζημιώσεις για τη φωτιά στο Θάνος ζητά το ΚΚΕ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη σύσκεψη για τη μεταφορά μεταναστών στο Βόρειο Αιγαίο

Ο Κώστας Μουτζούρης επιστρέφει εσπευσμένα στη Μυτιλήνη. Αντίδραση της Περιφερειακής Αρχής στην επικείμενη μεταφορά μεταναστών από άλλες περιοχές της χώρας
Έκτακτη σύσκεψη για τη μεταφορά μεταναστών στο Βόρειο Αιγαίο
ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 1,15 εκατ. αιτήσεις στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Στη «χαμηλή» τουριστική περίοδο κατευθύνεται το 71% των αιτήσεων – Ακολουθεί η κλήρωση, με στόχο την ενεργοποίηση των ψηφιακών καρτών στις αρχές Σεπτεμβρίου
Πάνω από 1,15 εκατ. αιτήσεις στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
ΕΛΛΑΔΑ

Πληρωμές 2,48 δις ευρώ από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 28 Αυγούστου

Περισσότεροι από 4,3 εκατ. δικαιούχοι θα λάβουν συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα ανεργίας και μητρότητας
Πληρωμές 2,48 δις ευρώ από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 28 Αυγούστου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δηλώσεις ζημιών για τις καλλιέργειες που έπληξε η φωτιά στη Λήμνο

Οι παραγωγοί από τις περιοχές Θάνους και Πλατέως καλούνται στο Δημαρχείο στις 24 και 25 Αυγούστου. Θα ακολουθήσει αίτημα στον ΕΛΓΑ για καταγραφή και αποζημιώσεις
Δηλώσεις ζημιών για τις καλλιέργειες που έπληξε η φωτιά στη Λήμνο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Aegean Regatta ανοίγει πανιά για 25η φορά

70 σκάφη και εκατοντάδες ιστιοπλόοι στη διαδρομή Χίος–Φούρνοι–Αγαθονήσι–Σάμος
Η Aegean Regatta ανοίγει πανιά για 25η φορά
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ολοκληρώθηκε η κατάσβεση της φωτιάς στο Θάνος

Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια κάτοικοι και επισκέπτες – Έξι αεροσκάφη και πρόσθετες δυνάμεις συμμετείχαν στην επιχείρηση
Ολοκληρώθηκε η κατάσβεση της φωτιάς στο Θάνος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κινητοποίηση του Λιμενικού για δύο άτομα σανίδα όρθιας κωπηλασίας στη Λήμνο

Οι δύο χειριστές βγήκαν μόνοι τους στην παραλία του Αγίου Ιωάννη και δήλωσαν καλά στην υγεία τους
Κινητοποίηση του Λιμενικού για δύο άτομα σανίδα όρθιας κωπηλασίας στη Λήμνο