× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι αρχές να ερευνήσουν την επίθεση κατά του Δημήτρη»

Έκκληση από τη Διοτίμα- Δείτε το βίντεο- ντοκιμαντέρ της Τζέλης Χατζηδημητρίου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 11/1/2021

«Οι αρχές να ερευνήσουν την επίθεση κατά του Δημήτρη»

Στη Σκάλα Συκαμνιάς ήρθε στο φως από το «Ν» ένα περιστατικό έμφυλης βίας, με στόχο μια μόνιμη κάτοικο της κοινότητας, τον Δημήτρη, που τα τελευταία χρόνια ζει και κινείται ορατά στο χωριό, ως trans γυναίκα. Αναφερόμαστε ωστόσο ως «Ν», σε εκείνη ως «Δημήτρη», καθώς ο ίδιος άνθρωπος θέλει να αποκαλείται έτσι όπως ανέφερε στο ντοκιμαντέρ της συντοπίτισσας μας, Τζέλης Χατζηδημητρίου. Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα» καλεί τις αρχές να διερευνήσουν την επίθεση εναντίον του Δημήτρη, καθώς και να του παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας; Μέχρι να κατανοήσουμε ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί και διαφορετικές, κάποιοι που δεν μπορούν να χωρέσουν στα σφιχτά μας καλούπια ζουν μόνο τη νύχτα- μόνο και μόνο επειδή οι υπόλοιποι έχουμε άποψη για το πώς πρέπει να ντύνονται, να μιλούν, να ερωτεύονται.

Ο Δημήτρης από τη Σκάλα Συκαμιάς, έσπασε αυτή την αορατότητα. Έγινε ορατός, ειδικά το 2015, βοηθώντας πρόσφυγες. Πώς άλλαξαν τα πράγματα μετά τη μείωση των αφίξεων για τη δική του ζωή; Όλα άλλαξαν, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες όταν διαπομπεύτηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

«Ο Δημητράκης δεν είναι καμιά τρελή όπως εύκολα θα πιστέψει ο κόσμος. Είναι ένας άνθρωπος που τον πάτησαν πολύ, τον εξευτέλισαν και διέλυσαν το νευρικό του σύστημα με φάρμακα για να τον κάνουν καλά, για να πάψει να νοιώθει γυναίκα» λέει η Τζέλη Χατζηδημητρίου, στην οποία εκμυστηρεύτηκε πολλά ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η ανακοίνωση της Διοτίμας

Η «Διοτίμα» αναφέρει ότι η βία που δέχθηκε ο Δημήτρης «είναι μια βία καθημερινή, πολιτικά εντοπισμένη και πολιτισμικά συγκεκριμένη». Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Είναι μια θηλυκότητα που τιμωρείται επειδή δεν ανταποκρίνεται στις αναπαραστάσεις της ντόπιας, ελληνικής ετεροκανονικότητας. Ως μια θηλυκότητα «παραβατική», δέχεται επίθεση μέσα στο σπίτι της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βία εναντίον του «θηλυκού», λειτουργεί σχεδόν πάντα με αυτό τον τρόπο: τιμωρεί, ταπεινώνει, εξουθενώνει. Αυτή η βία είναι έμφυλη, γιατί οργανώνεται από το ιδεώδες της «βιολογικής γυναίκας» και όλα τα κανονιστικά σημαίνοντα που τη συνοδεύουν. Αυτή η βία, είναι ετεροκανονική, γιατί αποκλείει και τιμωρεί, οτιδήποτε ξεφεύγει από τα όρια της ετεροφυλόφιλης, πυρηνικής οικογένειας.

Ως Κέντρο Διοτίμα, στεκόμαστε αδιαπραγμάτευτα δίπλα σε κάθε γυναίκα και θηλυκότητα που έρχεται αντιμέτωπη με την έμφυλη και τη σεξουαλική βία. Απέναντι στην αποσιώπηση και τη ντροπή επιδιώκουμε να κινητοποιήσουμε την αλληλεγγύη, την υποστήριξη, τη φροντίδα και το αγκάλιασμα.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν με κάθε δυνατή επιμέλεια και προσοχή το ζήτημα της επίθεσης και να κινητοποιήσουν πόρους για τις υλικές, κοινωνικές και ψυχολογικές ανάγκες της Δήμητρας.

Είμαστε μαζί της».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο