× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αθανασίου φορ πρέζιντεντ» επτά χρόνια μετά....

Ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου ζητά από το «Ν» να διαγράψει άρθρο του σημερινού Υφυπουργού της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας Νικόλα Γιατρομανωλάκη γραμμένο από το 2014 το οποίο υπάρχει ακόμα και σήμερα στην προσωπική ιστοσελίδα του υφυπουργού !

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 12/1/2021

«Αθανασίου φορ πρέζιντεντ» επτά χρόνια μετά....

Από το βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπο Αθανασίου λάβαμε επιστολή σχετική με άρθρο που αναδημοσιεύθηκε στο «Ν» και το οποίο υπογράφεται από τον Υφυπουργό σύγχρονου πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη. Το άρθρο δημοσιεύθηκε το 2014 στην Athens Voice και παραμένει μέχρι δημοσιευμένο στην προσωπική σελίδα του κ. Γιατρομανωλάκη https://yatromanolakis.gr/2014/12/11/athanasiou/?fbclid=IwAR2QJygsdAdEXuLLH23pTB69xkTwM8Dg_M3XZcsPonXQYTx-eYsxkr4zI1k.Με την επιστολή του ο κ. Αθανασίου απαντά ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ στο σημερινό υπουργό της Κυβέρνησης του. Και φυσικά δικαιούται να το κάνει αυτό.

Αυτό που δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει είναι να ζητά από το «Ν» πέραν της δημοσίευσης της όποιας απαντητικής του επιστολής, να εξαφανίσουμε το άρθρο του κ. Γιατρομανωλάκη το οποίο ούτε τον συκοφαντεί ούτε τον εξυβρίζει.

Πιθανά να εκφράζει λανθασμένες απόψεις επί του έργου του κ. Αθανασίου ως Υπουργού Δικαιοσύνης αλλά πέραν τούτρου ουδέν. Επαναλαμβάνουμε το άρθρο του κ. Γιατρομανωλάκη παραμένει και σήμερα αναρτημένο στην προσωπική σελίδα του κ. Υφυπουργού αλλά και δεκάδες άλλα ΜΜΕ όπου αναδημοσιεύτηκε.

Ας απευθυνθεί λοιπόν στον κ. Γιατρομανωλάκη έστω και με επτά χρόνια καθσυτέρησης και ας ζητήσει από αυτόν, μέλος της Κυβέρνησης του κόμματος στο οποίο ανήκει είναι, και ας του πει επίσης «να διαγράψετε (αφαιρέσετε) την ανάρτηση του πιο πάνω άρθρου από την ιστοσελίδα σας».

Το άρθρο του κ. Γιατρομανωλάκη δημοσιεύτηκε στο «Ν» επειδή θεωρήσαμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να ενημερωθεί για την άποψη που ένας σημερινός υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας είχε για πεπραγμένα ενός στελέχους του κόμματος του πλέον, του κ. Αθανασίου ο οποίος είναι βουλευτής Λέσβου.

Και ας μας επιτρέψει ο κ. Αθανασίου να σημειώσουμε ότι... πολύ περίεργη άποψη έχει και μάλιστα ως κορυφαίος νομικός που υπηρέτησε στον πυλώνα της Δημοκρατίας τον Άρειο Πάγο, για την ελευθεροτυπία.


Το «Ν» δημοσιεύει ως οφείλει την άποψη του κ. Αθανασίου η οποία στάλθηκε με ηλεκτρονική επιστολή και με την οποία ζητά να την διατηρήσουμε αναρτημένη για.... επτά 24ωρα (!!!). Προφανώς ένα 24ωρο για κάθε χρόνο σιωπής του και ανοχής του στην άποψη Γιατρομανωλάκη. Και οι αναγνώστες ας κρίνουν:

"Στις 4 Ιανουαρίου 2021 δημοσιεύσατε (αναρτήσατε) στην ως άνω ιστοσελίδα, άρθρο του κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, με το οποίο ισχυριζόταν τα εξής:
α) Ότι τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίαςτον πρότεινα εγώ προς ψήφιση στη Βουλή και έτσι το 93,12% των δικηγόρων, ήταν εναντίον μου προσωπικά και ότι δήλωσα από ευθυνοφοβία ότι ο Κώδικας αυτός «δεν αντανακλά τις δικές μου πεποιθήσεις».


β) Ότι διαστρεβλώνω συνειδητά το περιεχόμενος διεθνών συμβάσεων αναφορικά με την ανθρώπινη φύση, προτάσσοντας τη δική μου θεώρηση.


γ) Ότι με νομοθετικές ρυθμίσεις «έκοψα» τις άδειες του κρατούμενου Χριστόδουλου Ξηρού και «άλλαξα» τις άδειες του Νίκου Ρωμανού και έτσι φέρω μεγάλη προσωπική ευθύνη για το δράμα που εκτυλίσσεται στις φυλακές Αυλώνα.


δ) Ότι η ηλεκτρονική επιτήρηση καταδίκων και υποδίκων (τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια) κόλλησε εξαιτίας δικής μου ολιγωρίας.


ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,


παρακαλώ α) να αναρτήσετε στην ως άνω ιστοσελίδα σας για εφτά 24ώρα, τουλάχιστον, τα αληθή πραγματικά περιστατικά, που έχουν ως εξής:
Κατ’ αρχάς να θυμίσω ότι εγώ ήμουν Υπουργός Δικαιοσύνης από τον Ιούνιο του 2013 έως τις 15 Ιανουαρίου 2015.


i) Ως προς τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
Ο εκσυγχρονισμός του Κώδικα αυτού ήταν μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και έπρεπε να είχε τροποποιηθεί –εκσυγχρονιστεί μέχρι τον Ιούλιο του 2015. Προς τούτο, ο προκάτοχός μου Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης τον Απρίλιο του 2013, με απόφασή του (30268//22.4.2013) συνέστησε νομοπαρασκευαστική επιτροπή εκ διακεκριμένων δικαστικών λειτουργών, καθηγητών των Νομικών Σχολών της χώρας και εγκρίτων δικηγόρων, με έργο την τροποποίηση του Κώδικα.

Η επιτροπή αυτή αποπεράτωσε το έργο της το 2014, ότε μου παρέδωσε το τελικό σχέδιο, το οποίο και κατέθεσα στη Βουλή προς κύρωση, όπως η Επιτροπή το επεξεργάσθηκε, διότι οι Κώδικες που συντάσσονται από ειδικές επιτροπές (Διαδικασία ψήφισης Κωδίκων αρθρ. 76 παρ. 6 του Συντάγματος) κυρώνονται από την Ολομέλεια της Βουλής με νόμο με ένα μόνο άρθρο στο σύνολό τους, ως έχουν και δεν επιτρέπεται παρέμβαση, ούτε από τον Υπουργό, ούτε από τους βουλευτές. Το σχέδιο αυτό της Επιτροπής, ως είχε, το εισήγαγε προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής ο επόμενος Υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παρασκευόπουλος και ψηφίσθηκε όπως εισήχθη, χωρίς καμία απολύτως αλλαγή (Ν. 4335/2015).


Συνεπώς, καμία δική μου εμπλοκή, αλλά ούτε του κ. Ρουπακιώτη, ούτε του κ. Παρασκευόπουλου υπήρξε. Ο ρόλος του εκάστοτε Υπουργού, όσον αφορά τα σχέδια των Κωδίκων, είναι απλώς διαβιβαστικός προς την Ολομέλεια της Βουλής.


ii) Ως προς τη «διαστρέβλωση» διεθνούς σύμβασης.
Πράγματι έχω αναφερθεί στο άρθρο 12 της ΕΣΔΑ, το οποίο όμως σαφώς αναφέρεται στο δικαίωμα γάμου και ίδρυσης οικογένειας, αλλά μόνο ανάμεσα σε άτομα διαφορετικού φύλου, θέμα εντελώς διαφορετικό από την συμβίωση ομοφύλων.


iii) Ως προς τις άδειες κρατουμένων των Χριστόδουλου Ξηρού και Νίκου Ρωμανού, αλλά και κάθε κρατουμένου και ως προς τις φυλακές Αυλώνος.
Οι άδειες των κρατουμένων ρυθμίζονται από τον σωφρονιστικό κώδικα και αποφασίζει για τη χορήγησή τους ή όχι ειδικό συμβούλιο, (Συμβούλιο Φυλακών), με προκαθορισμένα αντικειμενικά κριτήρια. Συνεπώς, καμιά εμπλοκή δεν έχει ο εκάστοτε Υπουργός Δικαιοσύνης. Ως προς τις φυλακές των ανηλίκων στην Αυλώνα, ως Υπουργός Δικαιοσύνης ενίσχυσα τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σε υλικές υποδομές και καθιερώθηκαν για πρώτη φορά μαθήματα με τηλεδιάσκεψη. Επί των ημερών μου επέτυχαν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας ανήλικοι κρατούμενοι, τους οποίους βράβευσα και το έργο μου αναγνωρίσθηκε από όλους τους αρμόδιους φορείς σε ΕΕ και Ελλάδα.


ιν) Ως προς τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια
Η ηλεκτρονική επιτήρηση καταδίκων και υποδίκων, ήταν ένας θεσμός άγνωστος στη χώρα μας. Τον εισήγαγα εγώ στο σωφρονιστικό μας σύστημα, αφού πρώτα ερεύνησα το πώς λειτουργεί σε άλλες χώρες (Αγγλία, Κύπρο, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Δανία κλπ). Η μικρή καθυστέρηση στην εφαρμογή του οφειλόταν στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, που θα καθόριζε τις λεπτομέρειας, ως προς την επιλογή και την προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού.
και β) να διαγράψετε (αφαιρέσετε) την ανάρτηση του πιο πάνω άρθρου από την ιστοσελίδα σας.

Με εκτίμηση,
Αθανασίου Χαράλαμπος
Βουλευτής Λέσβου"

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η διαχείριση της πανδημίας έχει αποτύχει δραματικά»

Δήλωση 5 πρώην Υπουργών και Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας
ΧΩΡΙΑ

Παραμένουν τα μεγάλα αγκάθια για τις κοινότητες στο νέο νόμο

Σε διαβούλευση έως τις 18 Μαρτίου το Νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ψέματα καταλογίζει στον Κύτελη για τη νέα δομή η «Πυξίδα»

Ανακοίνωση της παράταξης μετά τη συνάντηση των δημάρχων με τον πρωθυπουργό
ΑΓΟΡΑ

«Τρέχουν» οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6

Ανοικτή θα παραμείνει η πλατφόρμα έως τις 16 Μαρτίου 2021
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ένας «κομάντο» στη Διοίκηση της 98 ΑΔΤΕ

Ο Υποστράτηγος Δημήτρης Τσιπίδης νέος Στρατιωτικός Διοικητής Λέσβου
ΤΑΞΙΔΙΑ

Έστω και δοκιμαστικά, ξανά Μυτιλήνη– Θεσσαλονίκη 10 χρόνια μετά!

Ξεκίνησε η σύνδεση της Μυτιλήνης με τη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσους σταθμούς νησιά του βορείου Αιγαίου και των Κυκλάδων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λεηλασία της δημοτικής περιουσίας

Λεηλατήθηκε η περιουσία της «Αιολικής» Επιχείρησης Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας του Δήμου Μυτιλήνης. Σκουπίδια ότι περίσσεψε και πληρώθηκε με τα λεφτά των πολιτών της Μυτιλήνης
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τα ρατσιστικά συνθήματα καλλιεργούν το μίσος στους λαούς»

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για τα συνθήματα στο στρατόπεδο Μαρινέλλη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Δεύτερο επικίνδυνο ξέσπασμα στο στρατόπεδο Μαρινέλλη»

Δήλωση της επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Βορείου Αιγαίου, Αγλαΐας Κυρίτση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το εθνικιστικό ντελίριο βαφτίζεται εμψύχωση ηθικού»

Δήλωση της βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα για το περιστατικό στο στρατόπεδο Μαρινέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ρουσφέτια συγγενών και ημετέρων καταγγέλλει ο Κατζανός

Ως συνυπεύθυνη σε αυτό το πλαίσιο λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης, ο πρώην αντιδήμαρχος κατονομάζει τη Δήμητρα Αλεξανδρή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παράτησαν πέτρες και υλικά στην οδό Καραντώνη

Καταγγελία κατοίκου της περιοχής για την εγκατάλειψη εδώ και 3 εβδομάδες υλικών στην άκρη του δρόμου από συνεργείο τηλεφωνικής εταιρείας και την αδιαφορία του Δήμου